Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 11:44

  Βρετανία: Μειώθηκαν 1,8% οι πωλήσεις λιανικής το Μάρτιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βρετανία: Μειώθηκαν 1,8% οι πωλήσεις λιανικής το Μάρτιο

  Οι πωλήσεις λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν κατακόρυφα τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, καθώς οι αυξήσεις των τιμών που προκλήθηκαν από την απότομη πτώση της στερλίνας μετά την απόφαση του Brexit, οδήγησαν τους Βρετανούς να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

  Οι πωλήσεις τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 1,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, σημαντικά περισσότερο από τις εκτιμήσεις για πτώση 0,1%. Σε σχέση με το Μάρτιο πέρυσι, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,7%, επίσης κατά πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Οι τριμηνιαίες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,4% στο τρίμηνο, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό πτώσης σε επτά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος λιανικής είχε αρνητική συμβολή την οικονομική ανάπτυξη τριμήνου του Ηνωμένου Βασιλείου, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2010.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:05 21/07

  Brexit, μια πρώτη αποτίμηση των διαπραγματεύσεων

  Σύγκλιση σε μια σειρά θεμάτων δείχνει ο απολογισμός των διαπραγματεύσεων για το Brexit, σύμφωνα με τον Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ και τον Ντέιβιντ Ντέιβις από την...

  12:25 18/07

  Βρετανία: Στο 2,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός

  Ο βρετανικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε απροσδόκητα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ενισχύοντας την πιθανότητα η ΒοΕ να διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό τον Αύγουστο.

  12:35 07/07

  Βρετανία: Τη μεγαλύτερη αύξηση της εξαετίας κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής

  Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι ετών κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία τον Ιούνιο, κυρίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και των ασθενέστερων στοιχείων του προηγουμένου έτους.

  12:47 05/07

  Μειώθηκε ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Βρετανία

  Ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ζήτηση συνέχισε να επιβραδύνεται μετά από ένα α΄ τρίμηνο-ρεκόρ και τις αλλαγές...