Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 11:31

  Ευρωζώνη: Σημαντική αύξηση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωζώνη: Σημαντική αύξηση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο

  Σημαντική αύξηση κατέγραψε τον Φεβρουάριο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε σε 37,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο έναντι 26,1 δις. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

  Στο 12μηνο μέχρι τον Φεβρουάριο το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 3,4% του ΑΕΠ της ευρωζώνης έναντι 3,2% του ΑΕΠ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

  Σημειώνεται ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αποτελεί ένα ενδεικτικό μέτρο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής θέσης μιας οικονομίας. Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:08 22/08

  Υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών

  Την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Civey για...

  12:00 16/08

  Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 2,2% στο β΄ τρίμηνο

  Ανάπτυξη 0,6% εμφάνισε το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, ενώ αντίστοιχο ήταν και το ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Eurostat.

  12:01 01/08

  Ευρωζώνη: Με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2011 αναπτύχθηκε το ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο

  Η οικονομία ανάπτυξη της ευρωζώνης ανέβασε ρυθμό στο β΄ τρίμηνο, καθιστώντας ακόμη πιο πιθανό η ΕΚΤ να αποφασίσει (αργότερα μέσα στο 2017) να καταργήσει κάποια από τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.