Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 11:01

  Ευρωζώνη: Σε νέο υψηλό έξι ετών ο σύνθετος δείκτης PMI

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωζώνη: Σε νέο υψηλό έξι ετών ο σύνθετος δείκτης PMI

  Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης σημείωσε νέο υψηλό έξι ετών τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 56,7 μονάδες τον Απρίλιο από 56,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

  Η ανάπτυξη ενισχύθηκε σε μεταποίηση και υπηρεσίες σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 56,2 μονάδες από 56,0 τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός PMI σκαρφάλωσε στις 56,8 μονάδες από 56,2 τον προηγούμενο μήνα.

  "Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει κάνει μια ισχυρή αρχή στο δεύτερο τρίμηνο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit και πρόσθεσε: "Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI του Απριλίου διαμορφώνεται σε επίπεδα συμβατά με ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ, μέγεθος ενισχυμένο από το 0,6% του α΄ τριμήνου. Η ισχυρή ανάπτυξη, εάν διατηρηθεί, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανοδικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των οικονομολόγων για το 2017".

  Τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης συνέχισαν να καταγράφουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ειδικότερα, στη Γερμανία ο σύνθετος δείκτης PMI επιβράδυνε ελαφρώς στις 56,3 μονάδες τον Απρίλιο από 57,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 57,4 μονάδες, ήτοι σε υψηλό 71 μηνών, από 56,8 μονάδες τον Μάρτιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ