Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 20:44

  Eurogroup: Συγκριτική αξιολόγηση της βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Eurogroup: Συγκριτική αξιολόγηση της βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων

  Για σημαντική πρόοδο στην βελτίωση της βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων στην Ευρωζώνη κάνει λόγο το Eurogroup στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών σήμερα στις Βρυξέλλες.

  Ωστόσο, το Eurogroup προειδοποιεί ότι παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι σε πολλά κράτη μέλη, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα πολιτικής.

  Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup θεωρεί ότι η συγκριτική αξιολόγηση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για να εντοπίζονται πιθανές ανάγκες για νέες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το πεδίο.

  Σε αυτό το πλαίσιο οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να πραγματοποιούν συγκριτικές αξιολογήσεις στη δημοσιονομική βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων των κρατών μελών έναντι των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη.

  Το Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα διενεργεί κάθε τρία χρόνια αυτή την συγκριτική άσκηση, με έναρξη από το 2018.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 19/09

  Déjà vu με καθυστερήσεις και στη γ΄αξιολόγηση

  Μεγάλο μέρος από τα κλιμάκια έχει ήδη φύγει, ενώ τα υπόλοιπα αναχωρούν έως το τέλος εβδομάδος. Προς καθυστέρηση η έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν σε ...

  08:28 14/09

  Tι θα κρίνει τη λήψη νέων μέτρων το 2018

  Τον Οκτώβριο ή έως τα μέσα Νοεμβρίου το μεγάλο crash test. Το στοίχημα της επισκόπησης δαπανών που συνδέεται με την τύχη των επιδομάτων, τα "μερεμέτια" στους φορο-νόμους και η ανάπτυξη.