Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 19:43

  Τσακαλώτος: Πολιτική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για ασφαλιστικό- εργασιακό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τσακαλώτος: Πολιτική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για ασφαλιστικό- εργασιακό

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:09

  Της Δήμητρας Καδδά

  Την έναρξη εντατικών πολιτικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για το ασφαλιστικό και το εργασιακό ανακοίνωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του μετά το Eurogroup. Εξήγησε ότι αναμένεται μετά να υπάρξει επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα με στόχο πρώτη συμφωνία έως την 7η Απριλίου. Επόμενος στόχος, είπε, θα είναι η συνολική συμφωνία (σ.σ. με το θέμα του χρέους και των πλεονασμάτων) στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

  "Σήμερα είχαμε μία προσυνάντηση πριν από το Eurogroup όπου διαπιστώθηκε η πρόοδος που έχουμε κάνει" επισήμανε. Πρόσθεσε ότι "διαπιστώθηκε σχεδόν από όλες τις πλευρές ότι  έχουν κλείσει τα πιο πολλά ζητήματα".

  Ανακοίνωσε ότι μετά από την εισήγηση όλων των πλευρών "αποφασίστηκε να έχουμε μία εντατικοποίηση της διαδικασίας. "Γι' αυτό θα μείνουμε εδώ" ανέφερε όπως και η κα Αχτσιόγλου και ο κος Χουλιαράκης "για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν μείνει και για το ασφαλιστικό και για τα εργασιακά".

  "Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία πρόοδο σε αυτά" τα πεδία είπε ο ΥΠΟΙΚ. "Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup η ιδέα είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο, να βρεις τα  βασικά θέματα και μετά να επιστρέψεις για να κλείσεις τα τελευταία θέματα" εξήγησε.

  "Άρα μένουμε εδώ για ουσιαστική πρόοδο ώστε να αφήσουμε ελάχιστα ή και κανένα θέμα και μετά αν επιστρέψουν οι θεσμοί να έχουμε ένα πακέτο στο οποίο να συμφωνήσουμε" με ορόσημο το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

  "Από εκεί και πέρα η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο" και να πάμε στις 21-23 Απριλίου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ για "να βάλουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο" επισήμανε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:03 20/09

  Ευ. Τσακαλώτος: Μπορεί να υπάρξει επιτυχία, ακόμη και όταν ακολουθείται μια προοδευτική ατζέντα

  Υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup για να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης η Ελλάδα χωρίς να υπάρξει ανάγκη για άλλο πρόγραμμα.

  08:28 14/09

  Tι θα κρίνει τη λήψη νέων μέτρων το 2018

  Τον Οκτώβριο ή έως τα μέσα Νοεμβρίου το μεγάλο crash test. Το στοίχημα της επισκόπησης δαπανών που συνδέεται με την τύχη των επιδομάτων, τα "μερεμέτια" στους φορο-νόμους και η ανάπτυξη.