Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 16:23

  Σόιμπλε: Υπάρχει δυσκολία για μια συμφωνία Θεσμών-Ελλάδας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σόιμπλε: Υπάρχει δυσκολία για μια συμφωνία Θεσμών-Ελλάδας

  "Το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση. Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

  Ο κ. Σόιμπλε συμπλήρωσε πως: "υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται. Στην συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία. Μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία. Θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το θέμα (της αξιολόγησης) πολύ νωρίτερα, αλλά θα προχωρήσουμε τελικά προς την επίλυση. Πάντως το ελληνικό θέμα δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα". 

  Dijsselbloem: Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ευκ. Τσακαλώτο

  Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Jeroen Dijsselbloem με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους Θεσμούς στο περιθώριο του Eurogroup, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση. 

  Moscovici για Ελλάδα: Ας μην μπλέκουμε την πολιτική με τις μεταρρυθμίσεις
        
  Από το Eurogroup του Ιουλίου του 2015 και τη Σύνοδο Κορυφής που οδήγησε στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, δήλωσε λίγο πριν το Eurogroup ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Pierre Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι Έλληνες μπορούν να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με επικεφαλής τον Τσίπρα.

  "Δεν θα υποδείξω στους Έλληνες ποιον πρέπει να επιλέξουν να τους κυβερνήσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, όπως συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις ή αγορά εργασίας. Και τώρα ξεκινά μια διαδικασία που θεωρείται success story, καθώς οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγούν σε ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, εφαρμογή του προγράμματος, αποδέσμευση δόσεων, βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και αργότερα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος", είπε ο Moscovici. Τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Επίτροπο, θα στείλουν σήμα στους οικονομικούς παίκτες πως μπορούν να επιστρέψουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό με τη σειρά του θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

  Ο Moscovici επεσήμανε, ωστόσο, ότι τώρα πρέπει να γίνει νέα προσπάθεια να ενισχυθεί εκ νέου η εφαρμογή του προγράμματος. "Συζητάμε με αυτή την κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα θα γίνουν εκλογές, θα έρθει άλλη κυβέρνηση. Εγώ σέβομαι όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, αλλά ας μην μπλέκουμε την πολιτική σε αυτά", είπε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι οι μεταρρυθμίσεις και εχθρός είναι η αβεβαιότητα.

  Για το ΔΝΤ, ο Moscovici επανέλαβε πως επιθυμεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και πως αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω σε μία συνολική συμφωνία που να περιλαμβάνει όλες τις πλευρές.

  Sapin: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη σταθερότητα
        
  Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα και ορατότητα, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michael Sapin, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

  Ο Sapin είπε ότι σήμερα στο Eurogroup θα συζητηθεί μια λύση που θα πρέπει να υλοποιηθεί τόσο για το καλό της Ελλάδας όσο και για τη συνοχή της Ευρώπης.

  O Sapin πρόσθεσε ότι έχει γίνει δουλειά από τους Θεσμούς, αλλά πρέπει και οι υπουργοί Οικονομικών να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

  Ο ίδιος διαφοροποίησε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας με αυτή του 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "έχουμε αφήσει πίσω το δράμα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ