Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 21:04

  Beige Book (Fed): Με μέτριους ρυθμούς η αύξηση οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Beige Book (Fed): Με μέτριους ρυθμούς η αύξηση οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ

  Με μετριοπαθή ρυθμό συνέχισε να αναπτύσσεται η αμερικανική οικονομία κατά την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία. Το outlook δε της οικονομίας είναι θετικό.

  Οι περισσότερες περιοχές της χώρας γνώρισαν "μέτρια" ή "μετριοπαθή" ανάπτυξη κατά την εξεταζόμενη περίοδο, με βάση την Beige Book που καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ -μια αξιολόγηση των τοπικών οικονομικών συνθηκών. Η αξιολόγηση που αφορά 12 περιοχές και την περίοδο Αυγούστου  - Οκτωβρίου.

  Τα συμπεράσματα του  Beige Book ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με έναν σταθερό αλλά όχι εντυπωσιακό ρυθμό.

  Σύμφωνα με την έκθεση της Fed το ισχυρό δολάριο συνιστά βαρίδι για τις εξαγωγές, την άνοδο των λιανικών δαπανών, την βελτίωση της ζήτησης για τις υπηρεσίες, την αγορά real estate και την σταθερότητα στην πληγείσα αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

  Η αύξηση των μισθών παρατηρείται ότι είναι "αρκετά σταθερή", αλλά ορισμένες εταιρείες σε διάφορους τομείς – όπως ο κατασκευαστικός κλάδος, η υγειονομική περίθαλψη, η μεταφορά φορτηγών και οι πωλήσεις – εμφανίζουν δυσκολία πρόσληψης. Για άλλη μια φορά, οι διαπιστώσεις της Fed συγκλίνουν στο ότι συνεχίζεται η σταδιακή αύξηση των μισθών, την ώρα που η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

  Όσον αφορά την αύξηση των τιμών καταναλωτή, αυτή χαρακτηρίζεται ως "ήπια".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:06 26/09

  Γ. Πατούλης: Ο κ. Πετρόπουλος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

  Η πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη.

  15:06 26/09

  Moody's: Δεν αλλάζει το rating της ΕΤΕ μετά τις τροποποιήσεις στα καλυμμένα ομόλογα

  Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις για τα καλυμμένα ενυπόθηκα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή απόσυρση της αξιολόγησης Β3 που έχει αποδώσει η Moody’s Investors...