Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 19:31

  Γ. Χουλιαράκης: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Χουλιαράκης: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση

  Στην παραδοχή ότι η φορολογική επιβάρυνση συνεπών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μεγάλη, και ενέχει υφεσιακό κίνδυνο για την οικονομία, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, δηλώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση έλαβε αντισταθμιστικά μέτρα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

  "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η φορολογική επιβάρυνση των συνεπών και έντιμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι πραγματικά μεγάλη και αυτή εγκυμονεί κινδύνους. Ένας κίνδυνος είναι η υφεσιακή ροπή. Γνωρίζοντας το έχουν ληφθεί μέτρα δημοσιονομικής αντιστάθμισης, όπως η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

  "Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά δεν λειτουργεί εν κενώ. Έχει εργαλεία για να πετύχει τους στόχους της" διαβεβαίωσε ο κ. Χουλιαράκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επισκόπηση των δαπανών, και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μέσα από τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

  "Την επισκόπηση δαπανών που θέλει να κάνει η αντιπολίτευση την έχουμε ήδη ξεκινήσει. Αν δεν θέλει κάποιος να πάει στην καρδιά κοινωνικού κράτους (π.χ. φάρμακα, θέρμανση στα σχολεία). Η δεξαμενή είναι 6 δισεκ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία λέει πως θα κόψει το 66%. Δεν μπορεί να γίνει… Η Νέα Δημοκρατία είτε θα μειώσει κοινωνικό κράτος είτε θα λεηλατήσει μισθούς και συντάξεις" δήλωσε.

  Ο Γιώργος Χουλιαράκης, εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί. "Όταν μια οικονομία έχει μεγάλο παραγωγικό κενό η πρόβλεψη είναι πως οι επενδύσεις θα έχουν δυναμικό ρυθμό μεγέθυνσης" είπε.

  Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσει βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές όπως σε Ιρλανδία και Κύπρο. "Εσείς δεν το κάνετε γιατί δεν θέλετε να προχωρήσετε... γι’ αυτό αποτυγχάνετε" επισήμανε, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  19:25 23/10

  Διαβεβαιώσεις αξιωματούχου ΥΠΟΙΚ για εκταμίευση της υποδόσης των €800 εκατ.

  Μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, ξεπερνώντας τον στόχο του μνημονίου κατά 300 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο αναμένεται να φτάσει η υποδόση στα κρατικά ταμεία. Όπως...

  20:19 16/10

  ΥΠΟΙΚ: Αναζητά την "δικαιότερη λύση" για να μην καταβάλλεται τέλος επιτηδεύματος από τους κατοίκους χωριών μέχρι 500 άτομα

  Την βούληση του υπουργείου Οικονομικών να εξεύρει την πλέον δίκαιη λύση, ώστε να μην καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος οι κάτοικοι των χωριών με πληθυσμό έως 500 άτομα, επανέλαβε η υφυπουργός, Κατερίνα ...