Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 20-Μαϊ-2016 17:21

    "Ύποπτη η διάταξη για κλιμακωτό φόρο στα τυχερά παιχνίδια"

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Για φωτογραφική διάταξη, μια πονηρή και όχι τυχαία απόφαση που κρύβεται πίσω από το "φαίνεσθε" κάνει λόγο η Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΕΕΠ) σε επιστολή της προς τους βουλευτές, αναφερόμενη στη νέα διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, όπου προβλέπεται, η φορολόγηση των εταιρειών, με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια, επί των μικτών εσόδων τους, με κλιμακωτή αύξηση 30% (1-100 εκατομμύρια) – 32,5% (101-200 εκατ.) -35% (201 εκ και άνω) αντί του 30% πού ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Η ΠΟΕΕΕΠ θεωρεί πως η φαινομενικά "δίκαιη" αυτή διάταξη αυτή επιβραβεύει τους παράνομους, αυτούς που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, αυτούς που πληρώνουν ελάχιστους φόρους και ζητά περισσότερα από τους καθαρούς και νόμιμους και φορολογικά συνεπείς.

    Η ΠΟΕΠΠΠ αναφέρει στην επιστολή της πως "οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες (5 χρόνια) Ιντερνετικές εταιρίες με έδρα το εξωτερικό (π.χ Μάλτα) με τα κέρδη τους να φεύγουν στο εξωτερικό, δήλωσαν πέρυσι όλες μαζί 116 εκατομμύρια ευρώ έσοδα ενώ ο νόμιμος ΟΠΑΠ 1.100 εκατ. Εύκολα διαπιστώνει κανείς βάσει της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, ότι όλες οι Ιντερνετικές θα φορολογηθούν με συντελεστή 30% επί των εσόδων και ο ΟΠΑΠ με συντελεστή 35%. Από τη μία λοιπόν η νόμιμη εταιρία με τεράστια έξοδα, με χιλιάδες οικογένειες να επιβιώνουν από αυτήν, με δεκάδες επιχειρήσεις που συνεργάζεται και προμηθεύεται, να έχουν όφελος, με κοινωνική προσφορά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία, να πληρώνει 35%, και οι 24 χωρίς έξοδα, χωρίς κοινωνικό όφελος, με ελάχιστους φόρους, με τα χρήματα στο εξωτερικό, 30% φόρο!”

    Οι πράκτορες σημειώνουν πως "φυσικά και πρέπει να πληρώνουν, όσοι έχουν αρκετά κέρδη και εισοδήματα τους φόρους που τους αναλογούν. Όμως εμείς ως πράκτορες ΟΠΑΠ, ως μικροί επιχειρηματίες απαιτούμε να δούμε επιτέλους να πληρώνουν όλοι σύμφωνα με αυτά που κερδίζουν και όχι με αυτά που δηλώνουν ότι κερδίζουν. Ισονομία για όλους, τιμωρία για τους φοροκλέπτες, επιβράβυεση για τους συνεπείς. Αυτά δεν ζητάει ο πολίτης; Υπάρχουν;”

    Ειδικά για τη διάταξη, οι πράκτορες σημειώνουν πως "αυτή η διαφορετικότητα στην φορολογία ΟΠΑΠ-24 Ιντερνετικών μας πλήττει άμεσα, αφού τις φέρνει σε καλύτερη θέση, στο στοίχημα με καλύτερες αποδόσεις έναντι του ΟΠΑΠ, που σημαίνει, διαρροή πελατών μας προς αυτές, αφού το προϊόν τους γίνεται πιο ελκυστικό. Άρα χάσιμο μεγάλου τζίρου για τα νόμιμα πρακτορεία.

    Επιπλέον, η επιβάρυνση στη φορολογία για τον ΟΠΑΠ, το ποσόν που θα χάσει θα θελήσει να το αναπληρώσει σε κάποιο βαθμό με μείωση της προμήθειας των πρακτόρων. Ήδη ο ΟΠΑΠ έστειλε το σχετικό μήνυμα στην Ομοσπονδία πρακτόρων, την ΠΟΕΠΠΠ. Αν συμβεί αυτό, μείωση της προμήθειας, δηλαδή μείωση εισοδήματος, θα είναι το τελικό χτύπημα στους πράκτορες ΟΠΑΠ που είναι ήδη σε δύσκολη θέση, σαν πράκτορες, σαν επιχειρηματίες, σαν πολίτες και σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό”

    Συμπερασματικά, καταλήγει η ΠΟΕΠΠΠ, "αυτή η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είναι στην ουσία ένα ύπουλο χτύπημα περισσότερο στον κλάδο των πρακτόρων παρά στον ίδιο τον ΟΠΑΠ. Μετά το θέμα της φορολογίας των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το οποίο καταφέραμε να αποτρέψουμε αφού αποδείξαμε τα καταστροφικά του αποτελέσματα, ξαναχτυπούν με στόχο το επίγειο δίκτυο των πρακτόρων ΟΠΑΠ”. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων