Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Δεκ-2014 14:00

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει τη δημιουργία νέας "Ολυμπιακής"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.40

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη 

  Το ενδεχόμενο της ύπαρξης μιας αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, με μετασχηματισμό μιας υπάρχουσας ή δημιουργία μιας νέας, που θα στηρίζει προγράμματα ανάπτυξης στη σφαίρα του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα κατά το πρότυπο των συνεταιριστικών τραπεζών έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος στον τομέα του τουρισμού. 

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού, όπως τη χαρακτήρισε, θα μπορούσε μία μονάδα ή θυγατρική να εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης. 

  Στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, "η ίδρυση δημόσιου – κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, ενάντια στις μονοπωλιακές τάσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα φαινόμενα εναρμονισμένων πρακτικών" καθώς και η "εξέταση των μεσομακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ύπαρξης δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα".

  Οι στόχοι που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό αφορούν την αλλαγή του υπάρχοντος τουριστικού μοντέλου με αποδυνάμωση του «all-inclusive», το οποίο ισχύει, όπως είναι γνωστό, στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
  Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ενώ θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις παραχωρήσεων γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, θα υπάρξει ένταξη των επιχειρήσεων σε Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα προέκρινε την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού προκειμένου να στηριχτούν οι τοπικές οικονομίες. 

  «Δεν συμφωνούμε με την εδραίωση του μοντέλου all-inclusive, ούτε με το μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθεί τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Σκοπός μας είναι να επανασυνδέσουμε την τουριστική ζήτηση με τις τοπικές οικονομίες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων