Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Οκτ-2012 14:24

  Μείωση των αποζημιώσεων ζητά επίσημα η τρόικα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:14

  Της Ρούλας Σαλούρου

  Με τον πλέον επίσημο τρόπο άνοιξε η τρόικα τη συζήτηση για τη μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλέον πιεστική πρόταση ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, ο οποίος υποστήριξε κάτι που και ο ίδιος υπουργός Εργασίας έχει παραδεχθεί: ότι οι αποζημιώσεις στη χώρα μας είναι από τις πλέον υψηλές που ισχύουν στην Ευρώπη. 

  Από την πλευρά της πάντως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δήλωσε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας δεν είναι ώριμες για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, τη στιγμή που και παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει στο επίπεδο της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης, αλλά και οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά, επηρεάζοντας και το ύψος της αποζημίωσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν επίσης και το θέμα του κατώτατου μισθού για το οποίο η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα καθορίζονται οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

  Αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα θα κατατεθεί και για το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ήτοι τη μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών, κάτι βέβαια για το οποίο έχει εκφράσει ενστάσεις ακόμη και η εργοδοτική πλευρά.

  Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα της προώθησης προγραμμάτων για την τόνωση της απασχόλησης κυρίως των νέων, καθώς και της αναμόρφωσης του σώματος επιθεωρητών εργασίας.

  Η τρόικα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει για το θέμα της αποζημίωσης, ενώ δεν ορίστηκε νέο ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών.


  Διαβάστε ακόμη: 

  *
  Τι ζητά η τρόικα ξανά στο υπουργείο Εργασίας

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:08 23/10

  BoJ: Προειδοποιεί ότι διαρθρωτικά προβλήματα θα πλήξουν τα κέρδη των τραπεζών

  Οι ιαπωνικές τράπεζες υστερούν έναντι των παγκόσμιων ομολόγων τους στην αύξηση της κερδοφορίας καθώς ανταγωνίζονται για δανειοδοτικές ευκαιρίες σε μια αγορά που συρρικνώνεται, αναφέρει η κεντρική...