Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Ιουλ-2012 14:27

  Draghi (EKT): Το ευρώ δεν κινδυνεύει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε πως το ευρώ δεν κινδυνεύει παρά τα σενάρια κάποιων αναλυτών για διάσπαση, ενώ πρόσθεσε πως μια μεγαλύτερη πολιτική, χρηματοοικονομική και δημοσιονομική ένωση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, είναι αναπόφευκτη.

  Σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde και ερωτηθείς εάν το ευρώ κινδυνεύει, ο Draghi απάντησε «όχι, απολύτως όχι. Βλέπουμε ότι αναλυτές κατασκευάζουν σενάρια για διάσπαση της ευρωζώνης. Δεν αναγνωρίζουν το πολιτικό κεφάλαιο που έχουν επενδύσει οι ηγέτες μας στην ένωση και τη στήριξη των Ευρωπαίων. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», πρόσθεσε.

  Τόνισε δε πως η μεγαλύτερη ένωση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης θα οδηγούσε στη δημιουργία νέων υπερεθνικών οργανισμών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:10 16/10

  Άλμα 2,5% των εξαγωγών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

  Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η άνοδος του ευρώ έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων δεν έχει ακόμη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

  10:10 13/10

  Bloomberg: Η ΕΚΤ σχεδιάζει να μειώσει στο μισό τις αγορές ομολόγων μέσω QE

  Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το μηνιαίο ποσό αγορών ομολόγων στο μισό, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, και να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον εννέα μήνες, αναφέρουν αξιωματούχοι ...

  12:55 12/10

  Ευρωζώνη: Ισχυρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

  Η βιομηχανική και εξορυκτική παραγωγή, καθώς και η παραγωγή ενέργειας στην ευρωζώνη, κατέγραψαν ισχυρή αύξηση τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία της ζώνης του ενιαίου νομίσματος εξακολουθεί ...