Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 18:43

  Coeure της ΕΚΤ: Υπερασπίζεται τις κινήσεις αντιμετώπισης της κρίσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μέλος της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, υπερασπίστηκε τους ηγέτες της Ευρωζώνης ενάντια στην αντίληψη πως δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

  Μιλώντας στην πόλη του Μεξικού, ο Coeure τόνισε πως στα διάφορα ταξίδια του εκτός Ευρώπης συναντά συχνά παρανοήσεις όσον αφορά την αντίδραση της Ευρωζώνης στην κρίση.

  «Η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη», επεσήμανε ο Coeure. «Η Ευρώπη κάνει πολύ περισσότερη πρόοδο από αυτή που αντιλαμβάνονται εξωτερικοί παρατηρητές».

  Αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός διάσωσης ESM να ανακεφαλαιοποιεί απευθείας τις τράπεζες.

  Αυτή η εξέλιξη «είναι ζωτικής σημασίας για να σπάσει ο φαύλος κύκλος μεταξύ των τραπεζών και των κυβερνήσεων που βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης», υποστήριξε το μέλος της ΕΚΤ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:08 23/10

  BoJ: Προειδοποιεί ότι διαρθρωτικά προβλήματα θα πλήξουν τα κέρδη των τραπεζών

  Οι ιαπωνικές τράπεζες υστερούν έναντι των παγκόσμιων ομολόγων τους στην αύξηση της κερδοφορίας καθώς ανταγωνίζονται για δανειοδοτικές ευκαιρίες σε μια αγορά που συρρικνώνεται, αναφέρει η κεντρική...

  11:58 19/10

  Υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία

  Οι πωλήσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, αντιστρέφοντας τα κέρδη του προηγουμένου μήνα, και υποδηλώνοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου...