Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2012 10:48

  P. Bofinger: Όχι άλλη σκληρή λιτότητα στην ευρωζώνη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όχι σε άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη καθώς πλήττουν την ανάπτυξη τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει η Deutche Welle.

  «Το μήνυμα των ημερών είναι: όχι σε άλλα προγράμματα περικοπών στην ευρωζώνη», τονίζει ο κ. Μπόφινγκερ σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse (Πάσαουερ Νόιε Πρέσε) και σημειώνει: «Δεν θα πρέπει να αποφασιστούν επιπρόσθετα προγράμματα λιτότητας μέχρι να σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Η μείωση των ελλειμμάτων θα διαρκέσει έτσι περισσότερο αλλά αυτό είναι διαχειρίσιμο», σημειώνει το μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

  Η υπέρμετρη πολιτική λιτότητας, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγεί τις χώρες της κρίσης, όπως την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και ακόμη και την Ιταλία σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. «Όταν γίνονται υπερβολικές περικοπές τότε αποδυναμώνεται η ανάπτυξη σε βαθμό που η οικονομική κατάσταση μιας χώρας να χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική εξέλιξη τότε η βοήθεια κρατών προς άλλα κράτη και τράπεζες δεν μπορεί να επιφέρει πολλά».

  Γ. Χαν: Παραπέμπει στην έκθεση της τρόικας για επαναδιαπραγμάτευση στην Ελλάδα 

  Στην επόμενη έκθεση της Τρόικας παραπέμπει ο ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν σχολιάζοντας τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutche Welle. Η έκθεση θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον ίδιο, τη βάση της συζήτησης για τις ελληνικές επιδιώξεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν ωστόσο, όπως σημειώνει, ότι θα πρέπει προηγουμένως να εκπληρώσουν ορισμένους όρους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των δανειστών. «Μόνον όταν παρουσιάσουν απτά αποτελέσματα, θα είναι σε θέση να μιλήσουν για αλλαγές», λέει χαρακτηριστικά.

  Ο Γ. Χαν παραδέχεται ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα είναι ένα δύσκολο έργο, ωστόσο πιστεύει ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ. «Αυτός είναι ο διακηρυγμένος στόχος μας και όντως κάτι κινείται. Πάνω από όλα υπάρχει τώρα πολιτική σταθερότητα που είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος».

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:08 23/10

  BoJ: Προειδοποιεί ότι διαρθρωτικά προβλήματα θα πλήξουν τα κέρδη των τραπεζών

  Οι ιαπωνικές τράπεζες υστερούν έναντι των παγκόσμιων ομολόγων τους στην αύξηση της κερδοφορίας καθώς ανταγωνίζονται για δανειοδοτικές ευκαιρίες σε μια αγορά που συρρικνώνεται, αναφέρει η κεντρική...

  11:58 19/10

  Υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία

  Οι πωλήσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, αντιστρέφοντας τα κέρδη του προηγουμένου μήνα, και υποδηλώνοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου...

  09:56 19/10

  Αυξήθηκαν 1,4% οι ιαπωνικές εξαγωγές το Σεπτέμβριο

  Οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 14,1% το Σεπτέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό για ημιαγωγούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών...