Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαϊ-2012 13:56

  Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό σε δημοπρασία διετών ομολόγων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Γερμανίας καθώς η γερμανική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα το πρώτο κρατικό ομόλογο στην ιστορία της με μηδενικό κουπόνι όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

  Η γερμανική κυβέρνηση άντλησε 4,555 δισ. ευρώ σε δημοπρασία διετών γερμανικών ομολόγων (schatz) με κουπόνι 0%, ένδειξη ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή για γερμανικούς τίτλους καθώς εντείνεται και πάλι η ανησυχία για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρώπη.

  Το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 5 δισ. ευρώ και συγκέντρωσε συνολικά 7,744 δισ. ευρώ σε προσφορές, επιτρέποντας την ισχυρή κάλυψη της δημοπρασίας. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,07% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό στο κόστος δανεισμού για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

  Στην προηγούμενη δημοπρασία διετούς χρέους στις 18 Απριλίου η απόδοση στο schatz λήξης Μαρτίου 2014 είχε διαμορφωθεί στο 0,14%.

  Σημειώνεται ότι η Bundesbank, η οποία διενεργεί τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων, διακράτησε το 8,9% της προσφοράς για παρεμβάσεις στην αγορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  01:51 24/10

  Μπορούμε να δούμε -40% στην τιμή του ρεύματος;

  Την Τετάρτη η δημοπρασία της χρονιάς στην ενέργεια κρίνει το μέλλον της αγοράς ρεύματος. Ζητούμενο ακόμη η άρση των στρεβλώσεων που θα φέρει περισσότερα οφέλη για τον καταναλωτή.

  00:47 24/10

  Ενέργεια, αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες θα κρίνουν την γ' αξιολόγηση

  Στο μεδούλι της διαπραγμάτευσης μπαίνουν από σήμερα κυβέρνηση και θεσμοί. Ξεκινούν ολοήμερες διαπραγματεύσεις για τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα στα μνημόνια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ....

  19:25 23/10

  Διαβεβαιώσεις αξιωματούχου ΥΠΟΙΚ για εκταμίευση της υποδόσης των €800 εκατ.

  Μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, ξεπερνώντας τον στόχο του μνημονίου κατά 300 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο αναμένεται να φτάσει η υποδόση στα κρατικά ταμεία. Όπως...