Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Μαϊ-2012 12:06

  Μ. Γλέζος: "Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου καταδίκασε τα κόμματα του δικομματισμού, καταδίκασε την πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα και εφόσον  δεν έδωσε σε κανένα κόμμα αυτοδυναμίας καλούν τα κόμματα να βρουν μια λύση,  ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

  Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι, «για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού».

  Επιπλέον τόνισε ότι, το χρήμα εφευρέθηκε σε αυτή τη χώρα ως μέσο ανταλλαγής αξιών, πότε δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήματα αγαθά, ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά. «Να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα και αν έχει», πρόσθεσε.

  «Δεν θα ζητήσουμε να φύγουμε ή να μείνουμε στην ευρωζώνη. Θέλουμε η ευρωζώνη να αντιμετωπίζεται από εμάς  με άλλον τρόπο».

  Τέλος υπογράμμισε ότι θα εισηγηθεί να περικοπούν οι δαπάνες των εκλογών και να μην δοθούν χρήματα στα κόμματα για τις εκλογές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:47 19/10

  Ανάλυση EUR/USD

  Το ευρώ κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου [i] την Τετάρτη

  12:10 16/10

  Άλμα 2,5% των εξαγωγών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

  Οι εξαγωγές αγαθών από την ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Αύγουστο, σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η άνοδος του ευρώ έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων δεν έχει ακόμη επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

  12:55 12/10

  Ευρωζώνη: Ισχυρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

  Η βιομηχανική και εξορυκτική παραγωγή, καθώς και η παραγωγή ενέργειας στην ευρωζώνη, κατέγραψαν ισχυρή αύξηση τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομία της ζώνης του ενιαίου νομίσματος εξακολουθεί ...

  12:23 09/10

  Sentix: Ενισχύθηκε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη

  ΅Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε υψηλό 10ετίας, στην πρώτη μέτρηση μετά από τις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με έρευνα που...

  11:39 09/10

  ΕΚΤ: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για αλλαγές στα επιτόκια

  Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για απότομες αλλαγές στα επιτόκια, τόνισε η ΕΚΤ μετά από την προσομοίωση σεναρίων από την ξαφνική νομισματική σύσφιξη στο πάγωμα του δανεισμού που ...