Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2012 05:14

  Roubini: Αυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τo ευρώ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έως το επόμενο έτος, δήλωσε μέσω twitter ο νομπελίστας οικονομολόγος Nouriel Roubini. 

  Όπως σημείωσε, οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία σηματοδότησαν μια εξέγερση ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Τόνισε δε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτικό χάος, ενώ η ύφεση βαθαίνει κι άλλο. 

  «Μοιάζει με ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος. 

  Η κόπωση από την λιτότητα στην περιφέρεια της ευρωζώνης συγκρούεται με την κόπωση διάσωσης στον πυρήνα της ευρωζώνης, παρατηρεί ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Roubini, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρότερο από αυτό της Γαλλίας, καθώς οδηγεί σε χάος. 

  «Η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με σημαντικούς κινδύνους μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια. Η πολιτική αβεβαιότητα στην ευρωζώνη αυξάνεται δραματικά», προσθέτει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:06 26/09

  Γ. Πατούλης: Ο κ. Πετρόπουλος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

  Η πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη.

  15:06 26/09

  Moody's: Δεν αλλάζει το rating της ΕΤΕ μετά τις τροποποιήσεις στα καλυμμένα ομόλογα

  Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις για τα καλυμμένα ενυπόθηκα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή απόσυρση της αξιολόγησης Β3 που έχει αποδώσει η Moody’s Investors...