Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2012 01:11

  ΔΝΤ: Πρώτα η συμφωνία για τα νέα μέτρα και μετά η δόση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 01:47

  Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσαν ότι η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει αυστηρά στο πρόγραμμα λιτότητας –που περιλαμβάνει και τα νέα μέτρα του Ιουνίου- υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για διαπραγμάτευση των όρων διάσωσης της χώρας.

  Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ και της ΕΕ, οι προειδοποιήσεις έρχονται μετά από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, που έπληξαν σημαντικά τα δύο κύρια ελληνικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

  Αντιθέτως, ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των ψήφων πήγε σε μικρότερα, αριστερά και δεξιά κόμματα που είχαν βασίσει την προεκλογική τους εκστρατεία εναντίον του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την τρόικα.

  «Το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για την Ελλάδα», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Dow Jones Newswires, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών στόχων, θα γίνει «εντός αυστηρών ορίων, πολύ-πολύ περιορισμένα».

  Ακόμη, στελέχη του ΔΝΤ δήλωσαν ότι η επίσκεψη της τρόικας δεν θα λάβει χώρα μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, έτοιμη να διαπραγματευτεί. Αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του Ταμείου «θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα περικοπής κόστους για τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει.

  Όπως τόνισε ακόμη, αν και οι πιστωτές του επίσημου τομέα έχουν προετοιμαστεί να περιμένουν μέχρι να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, δεν υπάρχουν σκέψεις για παρέκκλιση από το τι έχει συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για νέα περικοπή κόστους, τα κεφάλαια προς την Ελλάδα δεν θα δοθούν μέχρι να υπάρξει μια ικανοποιητική συμφωνία», δήλωσε.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΔΝΤ ήταν ανοιχτό να συζητήσει μια παράταση των στόχων μείωσης του κόστους για την Ελλάδα κατά ένα χρόνο, για να απαλύνει τον πόνο της προσαρμογής, αλλά διευκρίνισε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είχε απορρίψει την ιδέα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:31 21/09

  Τέλος η επιτήρηση για "υπερβολικό έλλειμμα", η "σκυτάλη" στην επιτροπεία δεκαετιών

  .Υπογράφεται από τους υπουργούς της ΕΕ τη Δευτέρα η απόφαση για την έξοδο της χώρας από την "διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος". Μόνο που πρόκειται για μία απόφαση με "ψυχολογικό" μόνο αντίκτυπο....