Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Νοε-2011 18:10

  ΟΣΚ: Απορροφά δύο κατασκευαστικές εταιρείες του Δημοσίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη συγχώνευση τριών εταιρειών του ελληνικού Δημοσίου μέσω απορρόφησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚ ΑΕ) αποδέχθηκε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΚ ΑΕ.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σχετική ΚΥΑ η οποία υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς στις 21 Νοεμβρίου 2011, ορίζει ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων ΑΕ (ΔΕΠΑΝΟΜ) και η Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ απορροφώνται από την ΟΣΚ ΑΕ με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του Δημοσίου. Η δημιουργία του νέου φορέα έγινε με βασικό γνώμονα τον εξορθολογισμό του Δημοσίου και την καλύτερη λειτουργία των κατασκευαστικών εταιρειών. Η μεθοδολογία για το νέο φορέα αποφασίστηκε ύστερα από μελέτες σύμφωνα με τις οποίες αποτελεσματικότερη λύση είναι η απορρόφηση των δύο εταιρειών από την ΟΣΚ ΑΕ.

  Με τον τρόπο αυτό η ΟΣΚ ΑΕ διευρύνει το αντικείμενο της αναλαμβάνοντας και τις αρμοδιότητες των δύο απορροφούμενων εταιρειών. Εκτός από τη μελέτη και κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, δικαστικών μεγάρων και σωφρονιστικών καταστημάτων, η ΟΣΚ ΑΕ επιφορτίζεται πλέον και με το κατασκευαστικό αντικείμενο και τα έργα ΣΔΙΤ της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ). Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απορρόφησης η ΟΣΚ ΑΕ θα μετονομαστεί σε Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

  Η απορρόφηση συμβαίνει μάλιστα σε ένα ευνοϊκό πλαίσιο με τις πιστώσεις προς την ΟΣΚ ΑΕ στον προϋπολογισμό 2012 να τετραπλασιάζονται σε σχέση με το 2011, από 24,7εκ.€ σε 100 εκ.€. Η αύξηση αφορά τόσο το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και το συγχρηματοδοτούμενο, δεδομένου ότι η ΟΣΚ ΑΕ είναι ένας από τους φορείς που πραγματοποίησε το 2011 σημαντικά ποσοστά απορροφητικότητας των πόρων του ΕΣΠΑ. 

  Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων | Προβλέψεις 2012
   
  Οργανισμός
  Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ
  Εθνικό σκέλος ΠΔΕ
  Σύνολο
  ΟΣΚ ΑΕ
  80 εκ.€
  20 εκ.€
  100 εκ.€
  ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ
  90 εκ.€
  8 εκ.€
  98 εκ.€
  ΘΕΜΙΣ ΑΕ
  -
  5 εκ.€
  5 εκ.€

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων