Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαρ-2011 12:17

  ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,6 δισ. ευρώ με απόδοση 4,75%

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ελληνικό δημόσιο άντλησε  1,6 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 26 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κατά 11 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Φεβρουαρίου.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,75% έναντι 4,64% στην προηγούμενη έκδοση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

  Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές έναντι υπερκάλυψης κατά 4,54 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

  Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε ότι οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν σχεδόν το ένα τρίτο του δημοπρατούμενου ποσού.

  «Χαίρομαι που συνεχίζεται το ενδιαφέρον των ξένων για τις δημοπρασίες ελληνικών εντόκων γραμματίων», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στο Dow Jones Newswires.

  «Ο ιστορικός μέσος όρος της συμμετοχής των ξένων στις δημοπρασίες μας εντόκων γραμματίων διαμορφώνεται μεταξύ 25% και 30%. Μόνο το Φεβρουάριο εκτινάχθηκε στα επίπεδα του 80% και 60%. Επίσης, η συμμετοχή των ξένων ήταν χαμηλότερη εξαιτίας του γεγονότος ότι το ποσό ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον περασμένο μήνα», πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:51 25/06

  P. Moscovici: Χρειάζονται λίγα μέτρα ακόμη

  "Είναι δύσκολο να πεις πότε ακριβώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές", αναφέρει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών. Που θα εστιάσει η τρίτη αξιολόγηση.