Το ελληνικό δημόσιο άντλησε  1,6 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 26 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κατά 11 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,75% έναντι 4,64% στην προηγούμενη έκδοση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 3,6 φορές έναντι υπερκάλυψης κατά 4,54 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε ότι οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν σχεδόν το ένα τρίτο του δημοπρατούμενου ποσού.

«Χαίρομαι που συνεχίζεται το ενδιαφέρον των ξένων για τις δημοπρασίες ελληνικών εντόκων γραμματίων», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στο Dow Jones Newswires.

«Ο ιστορικός μέσος όρος της συμμετοχής των ξένων στις δημοπρασίες μας εντόκων γραμματίων διαμορφώνεται μεταξύ 25% και 30%. Μόνο το Φεβρουάριο εκτινάχθηκε στα επίπεδα του 80% και 60%. Επίσης, η συμμετοχή των ξένων ήταν χαμηλότερη εξαιτίας του γεγονότος ότι το ποσό ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον περασμένο μήνα», πρόσθεσε.