Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 28-Νοε-2010 20:37

  Ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:36

  Του Νεκτάριου Β. Νώτη

  Το πακέτο βοήθειας προς την Ιρλανδία ανοίγει το δρόμο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, που έχει λάβει η χώρα μας. Μετά τη συμφωνία για το δάνειο προς την Ιρλανδία, διάρκειας 7,5 ετών, με δυνατότητα παράτασης έως τα 11 χρόνια, ανοίγει ο δρόμος και για τη χώρα μας, ώστε να αποπληρώσει το δικό της δάνειο σε περισσότερα χρόνια.

  Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο Capital.gr ότι ο "κύβος ερρίφθη" για επιμήκυνση στα 11 χρόνια, δηλαδή για επιπλέον έξι, με το ίδιο επιτόκιο, προσέθεσαν όμως ότι μένει να συμφωνηθούν οι περαιτέρω όροι εφαρμογής του μνημονίου. 

  Οι ιδιες πηγές δήλωσαν ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν αίτημα της ελληνικής πλευράς, αλλά προέκυψε από τη συζήτηση για τη βοήθεια προς την Ιρλανδία και την ανάγκη να εναρμονιστεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας με αυτόν της Ιρλανδίας. Βέβαια, αυτή η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια όλων των χωρών-μελών. 

  Το Capital.gr επικοινώνησε με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες σχολίαζαν ότι ο επικεφαλής του οργανισμού έχει τεθεί εδώ και καιρό υπέρ αυτού του ενδεχομένου και θα κινηθούν ανάλογα με το τι θα αποφασίσει η ευρωπαϊκή πλευρά. Δήλωσαν ακόμα ότι ο χρόνος αποπληρωμής μπορεί πλέον να επεκταθεί έως και τα δέκα χρόνια, δηλαδή έως και το 2020.

  Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς τη χώρα μας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ, στις 21 Αυγούστου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:06 26/09

  Γ. Πατούλης: Ο κ. Πετρόπουλος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

  Η πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργου Πατούλη.

  15:06 26/09

  Moody's: Δεν αλλάζει το rating της ΕΤΕ μετά τις τροποποιήσεις στα καλυμμένα ομόλογα

  Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις για τα καλυμμένα ενυπόθηκα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε υποβάθμιση ή απόσυρση της αξιολόγησης Β3 που έχει αποδώσει η Moody’s Investors...