Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2010 09:58

  OΣΕ: Έρχονται και νέα "δρομολόγια" μέτρων, εάν...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπορεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μην έχει ακόμη ανακοινώσει το «πακέτο» των μέτρων εξυγίανσης του ΟΣΕ, όμως η τριμελής επιτροπή της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων.

  Η Τρόικα καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει στην κερδοφορία την ελλειμματική ΔΕΚΟ μέσα στο 2011. Στο πλαίσιο αυτό το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή το Σεπτέμβριο θα «λύνει τα χέρια» στους διοικητές του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να προχωρούν άμεσα σε όσες αλλαγές απαιτούνται για να γίνει βιώσιμος ο οργανισμός. 

  Την ίδια στιγμή, πλην του μηδενισμού του συσσωρευμένου ελλείμματος του ΟΣΕ, ύψους 10 δισ. ευρώ, το οποίο επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, η Τρόικα ζητάει την υιοθέτηση πρακτικών εξυγίανσης των ελληνικών σιδηροδρόμων που εισηγούνταν η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2001!

  Ορισμένα από τα μέτρα αυτά είναι:

  - Η απελευθέρωση της αγοράς των σιδηροδρομικών, μεταφορικών και επιβατικών μεταφορών, με την Ελλάδα, όπως και άλλα 12 κράτη – μέλη να έχουν οδηγηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στο Ευρωδικαστήριο, επειδή δεν εφάρμοσαν την σχετική κοινοτική οδηγία.

  - Τα σιδηροδρομικά δίκτυα των επιμέρους χωρών-μελών της Ε.Ε. να βρίσκονται σε καθεστώς διαλειτουργικότητας, δηλαδή να μην παρουσιάζουν διαφορές σε επίπεδο τεχνολογίας, ορίων ταχύτητας και κανονισμών ασφαλείας. Παράλληλα, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι να συνδέονται με τα διευρωπαϊκά δίκτυα και τον άξονα 22.

  Διαβάστε το Σάββατο στο «Κεφάλαιο»: πώς η Τρόικα επιχειρεί να «ανοίξει» την κερκόπορτα για την επιβολή και νέων μέτρων, τί απαντούν κυβερνητικά στελέχη και με ποιες εκ θεμελίων αλλαγές βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  01:51 24/10

  Μπορούμε να δούμε -40% στην τιμή του ρεύματος;

  Την Τετάρτη η δημοπρασία της χρονιάς στην ενέργεια κρίνει το μέλλον της αγοράς ρεύματος. Ζητούμενο ακόμη η άρση των στρεβλώσεων που θα φέρει περισσότερα οφέλη για τον καταναλωτή.

  00:47 24/10

  Ενέργεια, αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες θα κρίνουν την γ' αξιολόγηση

  Στο μεδούλι της διαπραγμάτευσης μπαίνουν από σήμερα κυβέρνηση και θεσμοί. Ξεκινούν ολοήμερες διαπραγματεύσεις για τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα στα μνημόνια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ....

  19:25 23/10

  Διαβεβαιώσεις αξιωματούχου ΥΠΟΙΚ για εκταμίευση της υποδόσης των €800 εκατ.

  Μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, ξεπερνώντας τον στόχο του μνημονίου κατά 300 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο αναμένεται να φτάσει η υποδόση στα κρατικά ταμεία. Όπως...