Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 00:02

  Ζημιώνουν τη χώρα σε κάθε ευκαιρία…

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1) Ζημιώνουν τη χώρα σε κάθε ευκαιρία...

  Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χιλιάδες λέξεις η εικόνα που θα μείνει από τα εγκαίνια της ΔΕΘ του 2018 θα είναι η άμεση συμμόρφωση του πρωθυπουργού στις υποδείξεις του προέδρου του Ελληνομερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου να μην στέκεται με τα χέρια σταυρωμένα (σαν ποδοσφαιριστής τείχους μπροστά σε εκτέλεση φάουλ) κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών.

  Η εικόνα αυτή δεν σηματοδοτεί απλά τη χρεοκοπία και το τέλος ενός εκ των μεγάλων μύθων της μεταπολίτευσης αλλά ολόκληρης της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Για την αριστερά η οποία κυριαρχεί ιδεολογικά στη μεταπολίτευση για την εθνική, πολιτική και οικονομική αδυναμία της χώρας μας δεν φταίει το επίπεδο θεσμικής, πολιτικής και οικονομικής της οργάνωσης αλλά η σχεδόν αποικιακή εξάρτηση από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια από την Ε.Ε.

  Κάθε πολιτειακός παράγοντας οποιασδήποτε χώρας οφείλει να στέκεται με σεβασμό  και σε στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου οποιασδήποτε άλλης χώρας, πόσο μάλλον της ίδιας του της χώρας.

  Αν δεν το πράττει ο πρώτος που ζημιώνεται είναι η ίδια του η χώρα. Ένας πρώην "καταληψίας-μπαχαλάκιας" που η συγκυρία και η κρίση του πολιτικού συστήματος ανέδειξε σε πρωθυπουργό είναι φυσικό να μην γνωρίζει πώς να σταθεί προκειμένου να εξασφαλίσει για τη χώρα του τον τυπικό σεβασμό από δυνάμεις ισχυρότερες αλλά και ασθενέστερες.

  Ο πρωθυπουργός απέναντι στα εθνικά σύμβολα και τα λοιπά τελετουργικά στα οποία στηρίζεται η ιδεολογική-μυθική συγκολλητική ουσία της ισχύος ενός κράτους διατηρεί την αντισυμβατική στάση των περιθωριακών πολιτικών ομάδων από τις οποίες προέρχεται.

  Αντιθέτως μπροστά στα μυθικά τελετουργικά σύμβολα της Κούβας π.χ. η στάση μαρτυρά τον απόλυτο σεβασμό ή έστω τη σκόπιμη επίδειξη σεβασμού η οποία ενδεχομένως συγκινεί ένα 10-20% των Ελλήνων ναυαγών της αριστεράς.

  Όπως και να’χει όμως η πειθήνια δημόσια συμμόρφωση στις υποδείξεις να σταθεί με μεγαλύτερο σεβασμό στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ αποτελεί μεγαλύτερη προσβολή από την εξαρχής τυπική στάση επίδειξης σεβασμού, ακόμη και για τον στενό πυρήνα του κοινού της αριστεράς.

  Η στροφή του Ανδρέα Παπανδρέου από τα συνθήματα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο..." και "Έξω οι βάσεις του θανάτου" έλαβε χώρα σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και με πολιτικούς και επικοινωνιακούς χειρισμούς που επέτρεψαν στην εκλογική του βάση να "χωνέψει" την πολιτική κωλοτούμπα.

  Η στροφή του κ. Τσίπρα αντιθέτως λαμβάνει χώρα σε μικρότερο διάστημα και μέσω ιδιαίτερα αδέξιων χειρισμών. Τούτο είναι απίθανο να μην αφήσει με βαριά ψυχολογικά και ιδεολογικά τραύματα τον κόσμο της αριστεράς που οφθαλμοφανώς  άγεται και φέρεται σαν κοπάδι από δημαγωγούς καιροσκόπους.

  2) Η χώρα συνεχίζει να αποσυντίθεται...

  Κύριε Στούπα, γεια σας

  Είμαι αναγνώστης της έγκριτης στήλης σας στο Capital, τα δε άρθρα σας που αναρτώνται σ' αυτήν με βρίσκουν σύμφωνο καθότι περιγράφουν τις κακοδαιμονίες του κράτους μας που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και ταυτόχρονα δείχνουν τον δρόμο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που θα περιοριστεί στον ρόλο επόπτη που έχει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και θα αφήσει ελεύθερο χώρο για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από την οποία και μόνο μπορεί να προέλθει προκοπή και ευημερία προσωπική αλλά και του κράτους ως συλλογική οντότητα.

  Μέσα λοιπόν απ' αυτήν τη στήλη θα ήθελα, αν και εφόσον ο χρόνος σας το επιτρέπει, να ασχοληθείτε με το θέμα των warrants, καθότι όπως γνωρίζετε το κράτος με τη μορφή του ΤΧΣ , εξέδωσε αυτά τα προϊόντα δίδοντας τη δυνατότητα και την υπόσχεση ότι με τη χρήση αυτών μέσα από διαδοχικές ασκήσεις θα λαμβάνουμε μετοχές των Τραπεζών, τα οποία (προϊόντα) εμπιστευθήκαμε και τα αγοράσαμε.

  Στη συνέχεια με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που διενήργησε αποφάσισε χωρίς να ζητήσει τη γνώμη μας την παραίτηση συμμετοχής μας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών, περιορίζοντας την αναλογία εκάστου warrants σε μετοχές Τραπεζών, ενώ με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση ουσιαστικά το προϊόν αυτό εκμηδενίστηκε αφού το μεν η αντιστοιχία warrants προς μετοχές μειώθηκε στο ελάχιστο, το δε αυξήθηκε η τιμή άσκησης τους ώστε οι τιμές των μετοχών των Τραπεζών καθορίστηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη η άσκηση τους και παρά ταύτα αφέθηκαν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μέχρι την 31/12/2017, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Τούτες λοιπόν οι ενέργειες θα ήθελα να αναδειχθούν και να αξιολογηθούν εκ μέρους σας, όπως επίσης και οι τρόποι που προτείνετε για την αποκατάσταση της ζημίας που έχει συντελεσθεί και αυτό λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το ΤΧΣ αυτή τη στιγμή βρίσκεται με μετοχές (έστω λίγες) που ανήκουν στους κατόχους των warrants και παρά ταύτα κάνει λόγο για πώλησή τους για λογαριασμό του στην επόμενη 4ετία, ώστε μ' αυτόν τον τρόπο να οριστικοποιήσει τη ζημία μας.
  Με Εκτίμηση
  Κ. Τ.

  Σημ. Σε περίπτωση που αναρτηθεί στη στήλη σας ή όπου άλλου αυτό το κείμενο να αναφερθούν μόνο τα αρχικά μου    

  Απάντηση: Κακώς εμπιστευθήκατε το κράτος και τους θεσμούς και κακώς κάνετε αν συνεχίζετε... Στην προκειμένη περίπτωση κακώς εμπιστευθήκατε και τους θεσμούς των δανειστών  που υποτίθεται πως εποπτεύουν.

  Οι αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση υποστηρίζουν πως οι κακοδαιμονίες δεν έχουν τελειώσει.

  Δεν νομίζω πως υπάρχει πιθανότητα να ανακτήσετε μέρος των ζημιών σας όπως δεν υπάρχει πιθανότητα να ανακτήσουν τις ζημιές και αυτοί που εμπιστεύθηκαν τις τράπεζες μετά από εσάς.

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία αναφέρεστε δεν είναι σε θέση να υποχρεώσει την  F.F  να αποδείξει την αλήθεια των ταμειακών της διαθεσίμων στις τράπεζες που είναι υπόθεση μερικών λεπτών, θα παρέμβει σε ζητήματα που νομικά δεν φαίνονται εντάξει παρά το γεγονός πως ηθικά είναι έωλα;

  Η χώρα αγαπητέ αποσυντίθεται...

  kostas.stoupas@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων