Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 00:02

  Ευτυχώς υπάρχει και το FBI...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1) Ευτυχώς υπάρχει και το FBI...

  Έχω γράψει παλιότερα για την ιστορία που μου είχε διηγηθεί στέλεχος χειμερινού θέρετρου, όπου στην κατάμεστη σάλα την ώρα του δείπνου μια κυρία πετάχτηκε από το τραπέζι φωνάζοντας δυνατά στον ιατρό σύζυγο: " Η Κούλα εκδρομή στο Μαϊάμι και εγώ στην... Κωλοπετινίτσα, τόσο άχρηστος είσαι...”.

  Όπως θα καταλάβατε επρόκειτο για ιατρικό "συνέδριο” όπου το κόστος φιλοξενίας εκάστου υπολογιζόταν με βάση την απόδοση κάθε "επιστημονικού” συνεργάτη.

  Στην Ελλάδα όλοι γνωρίζαμε και συνεχίζουμε να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα φάρμακα. Υπηρεσιακοί παράγοντες συνήθως και σπανιότερα πολιτικοί προϊστάμενοι (ας όψεται η Ε.Ε. που επέβαλε κανόνες...) έβαζαν τα φάρμακα στις λίστες και οι γιατροί τα "μοίραζαν” στον λαό σαν να επρόκειτο για κουφέτα. Όλα αυτά με το αζημίωτο.

  Ορισμένοι "ασθενείς” και φαρμακοποιοί είχαν στήσει τη μηχανή όπου οι τελευταίοι εκτελούσαν συνταγές για τις οποίες πληρώνονταν από τα ταμεία και αντί για φάρμακα παρέδιδαν στους ασθενείς μετρητά ή καλλυντικά...

  Όλα αυτά είναι γνωστά θα μου πείτε... η ανασκόπηση έχει σαν σκοπό να καταδείξει πως σαν λαός μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να αποδίδουμε τα δεινά που μας βρίσκουν σε συνωμοσίες κάποιων άλλων.

  Έτσι και τώρα πίσω από τους πηχυαίους τίτλους περί της ενοχής κάποιων πρωτοκλασάτων πολιτικών (αντιπάλων της κυβέρνησης) επιχειρείται η συγκάλυψη πιθανόν του κυρίως όγκου της απάτης.

  Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα βότσαλο στο ψηφιδωτό της ελληνικής χρεοκοπίας. Υπάρχει καμιά αμφιβολία πως τις ίδιες πρακτικές μετήλθαν και μετέρχονται και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες;

  Γιατί καμιά κυβέρνηση και κανένας εισαγγελέας διαφθοράς δεν ερευνά το ζήτημα;

  Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι αμείλικτα: Από το 2000 μέχρι το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 1 δισ. ευρώ πήγε στα 5 δισ. ευρώ. Ιδίως μεταξύ 2004-2009 έγινε πάρτι.

  Γιατί δεν εξετάζονται όλοι οι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι της περιόδου;

  Να εξεταστούν όχι για το αν τα έχουν "πιάσει”, αλλά γιατί ενώ έβλεπαν τις δαπάνες να ξεφεύγουν δεν έκαναν τίποτα...

  Το σκάνδαλο, όπως όλα τα σκάνδαλα, δεν αποκαλύφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ή κάποιες άλλες υπηρεσίες. Μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ό,τι είναι να μάθουμε θα το μάθουμε από υπηρεσίες σαν το FBI.

  Ιδού το χθεσινό ρεπορτάζ του Capital: "Στην κορυφή της λίστας του FBI, με τα υπό έρευνα πρόσωπα για την υπόθεση της NOVARTIS, βρίσκεται Έλληνας μεγαλογιατρός με πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα καθώς και διακριτό πολιτικό ρόλο τον οποίο πιθανόν θα αναβαθμίσει στο προσεχές μέλλον. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από τα πρώτα που καταγγέλθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο του 2016, μαζί με άλλους γιατρούς και πολιτικούς, και συνεχίζει να τελεί υπό έρευνα καθώς η θέση του θεωρείται κομβική από πολλές απόψεις λόγω της ιατρικής αλλά και πολιτικής επιρροής του. Η τελευταία (δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής) εδράζεται και στη σχέση που φέρεται να έχει με έναν από τους πρώην υπουργούς που καταγγέλλονται...”

  Όταν μεταξύ 2010-2014 η επάρατος Τρόικα μας υποχρέωνε να μειώσουμε μεταξύ άλλων τις ιατρικές δαπάνες με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την αύξηση των γενόσημων φαρμάκων που είναι πιο φθηνά, οι φαρμακευτικές που πλούτιζαν από την ασυδοσία είχαν φωνή. Όσοι καταδείκνυαν το σκάνδαλο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τότε στιγματίζονταν από τους υπερασπιστές του λαού ως "γερμανοτσολιάδες” κ.λ.π.

  Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαβουτώντας στον λαϊκισμό τότε μιλούσε για έγκλημα σε βάρος του λαού και κατηγορούσε τους πολιτικούς της αντιπάλους για τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που τους καταλογίζει σήμερα.

  Το παρακάτω δημοσίευμα της Αυγής το Νοέμβριο του 2013 είναι χαρακτηριστικό: Άδωνις - τρόικα "dealers" της πολυεθνικής των γενοσήμων TEVA

  Εκ των έσω...

  Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατούσε και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να επικρατεί είναι η ανάρτηση του γιατρού Α.Θ. στο φ/β...

  "Θυμάμαι εκείνη την εποχή που έκανα αγροτικό που τα glucophage των 2 ευρώ και τα solosa των 10 ευρώ έγιναν Eucreas των 130 ευρώ...

  Θυμάμαι την εποχή που με έκραζαν κάποιοι φαρμακοποιοί επειδή δεν εξυπηρετούσα γράφοντας 2 plavix.

  Θυμάμαι εκείνη την εποχή που έκανα επανάσταση ως αγροτικός να έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι γνωμάτευση από ειδικό ιατρό και κάποιοι συνάδελφοι, τώρα συνταξιούχοι, εξυπηρετούσαν και έγραφαν γνωματεύσεις για φάρμακα εκτός ειδικότητάς τους.

  Θυμάμαι τα γερόντια που επειδή δεν είχε άλλα φύλλα το συνταγολόγιο του ΟΓΑ απαιτούσαν να τους γράψω σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ που είχα μαζί μου.

  Θυμάμαι που όταν πήγα σε ένα χωριό και τόλμησα στον πρώτο να γράψω 10% και 25% συμμετοχή να μου λέει "γιατρέ 0% να γράψεις, εμείς εδώ δεν πληρώνουμε τα φάρμακα"... ο προηγούμενος γιατρός έτσι μας τα έγραφε.

  Θυμάμαι που όλοι οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ δεν είχαν ΑΥ γιατί είχε συμμετοχή 25% αλλά έπασχαν από ΣΝ γιατί είχε συμμετοχή 10% κι όταν τους έκοψε τις λουτροθεραπείες η επιτροπή στεναχωρήθηκαν που δε θα πάρουν τα χρήματα χωρίς να πάνε στα λουτρά.

  Θυμάμαι που έκανα καταγγελία σε συνάδελφο που "εξυπηρετούσε" ως εθελοντής ιατρός σε καφενείο του χωριού και τον τότε πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου και νυν δήμαρχο... μη χέσω, να μου λέει "το παιδί δεν ήξερε".

  Και τώρα όλοι πέφτουν από τα σύννεφα που έμαθαν για πολιτικούς που έκλειναν τα μάτια μπροστά σε αυτό το πάρτι και γιατρούς που κάθε σαββατοκύριακο μορφώνονταν σε χλιδάτα ξενοδοχεία.

  Χαίρομαι που επί ένα χρόνο στο αγροτικό έγινα το μαύρο πρόβατο της περιοχής. Που κάποιοι συνάδελφοι με χαρακτήρισαν "ιδιότροπο" και κάποιοι φαρμακοποιοί περίμεναν πως και πως να φύγω.

  Σήμερα μαθαίνω ότι το Eucreas από 130 ευρώ έπεσε σε λιγότερο από 10 χρόνια στα 40 ευρουλάκια και κόπηκαν τα ταξιδάκια...

  Μνημόνια μέχρι να δω το eucreas δωρεάν στα ράφια των σούπερ μάρκετ....”

  2) Οι χώρες μετανάστευσης...

  Καλημέρα σας κ. Στούπα.

  Με βάση το σκεπτικό σας, ποιες χώρες κρίνετε ως ασφαλέστερες να περάσει κανείς εργαζόμενος μια τέτοια κρίση;

  Ευχαριστώ θερμά!

  Γ. Τσ.

  Ιατρός.

  Απάντηση: Γενικώς ευνομούμενες χώρες όπου λειτουργεί το κράτος δικαίου και η ελεύθερη αγορά... Ελβετία, Γερμανία, Η.Β., ΗΠΑ κλπ. Δεν "ανακαλύπτουμε” την Αμερική, καταγράφουμε προς τα πού κατευθύνεται ήδη το μεταναστευτικό ρεύμα.

  Ακόμη και οι θαυμαστές του Πούτιν ή του Μαδούρο στις παραπάνω χώρες ωθούν τα παιδιά τους για σπουδές ή μετανάστευση.

  3) Με ποια στοιχεία πιθανολογείτε...

  Κύριε Στούπα γειά σας

  Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την υπόθεση Novartis και τα δημοσιεύματά σας και είμαι πεπεισμένος ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έχουν πάρει χρήματα οι κατηγορούμενοι πολιτικοί.

  Εσείς με ποια στοιχεία πιθανολογείτε ότι έχουν πάρει χρήματα οι πολιτικοί με την παρακάτω πρόταση στο άρθρο σας; "Το πλέον πιθανό στην περίπτωση του σκανδάλου της Novartis είναι πως κάποια χρήματα θα έχουν καταλήξει και σε χέρια πολιτικών"

  Ας έχουν υπόψη λοιπόν οι κατηγορούμενοι πολιτικοί την προαναφερθείσα πρότασή σας όταν θα έχουν αθωωθεί και θα έρθει η ώρα για τις μέλισσες επί των ευθυνών όλων εκείνων που δημοσιολογούντες πιθανολογούσαν ότι "...άποια χρήματα θα έχουν καταλήξει και σε χέρια πολιτικών".

  Γ.Ν.Χατζής

  Οικονομολόγος

  Απάντηση: Μακάρι να πιθανολογώ αδίκως με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό για τη δημοσιογραφική μου αξιοπιστία...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων