Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιουλ-2017 00:02

  Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα Αλέξη...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Στούπα 

  1)Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα Αλέξη...

  Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο ούτε για την οικονομία ούτε για την πολιτική. Δήθεν ανταλλάσσει χώρο (ιδεολογικές και προγραμματικές υποχωρήσεις...) με χρόνο αναδιοργάνωσης της αντεπίθεσης. Χρόνος παραμονής στην εξουσία εξασφαλίζεται προκειμένου αυτή και οι πελάτες της να επιδίδονται σε "κατσαπλιαδισμό” του δημοσίου.

  Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τόσο από πλευράς πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού όσο και από πλευράς ηθικής υπόστασης είναι χειρότερη από τους "κατσαπλιάδες” του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προηγήθηκαν και που ευθύνονται για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της μεταπολίτευσης.

  Στηρίζεται στα χειρότερα στοιχεία της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας και πελατοκρατίας: Το βαθύ κράτος των Άκηδων, των Πάκηδων και των Κωστάκηδων...

  Η αδυναμία της κυβέρνησης να εκφέρει ρεαλιστικό πολιτικό λόγο και οικονομικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, την αναγκάζει να δημιουργεί συνεχώς εχθρούς. Την ωθεί να διχάζει και να ραδιουργεί.

  Μετά τον πόλεμο εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που αποκρύπτουν το ανύπαρκτο έργο της και μεγεθύνουν τα λάθη και τους συμβιβασμούς της, ήρθε η σειρά της δικαιοσύνης.

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τις αποτυχίες και τις υποχωρήσεις πίσω από τα δήθεν εμπόδια που θέτει η δικαιοσύνη. Προσπαθεί να συγκαλύψει την προδοσία της σ’ αυτούς που αφελώς την εμπιστεύθηκαν.

  Ομοθυμαδόν το "τσίρκο” βάλλει κατά της δικαιοσύνης προκειμένου να διατηρήσει την εναπομείνασα συσπείρωση των πιστών που φυλλορροούν με ρυθμούς που επιταχύνονται.

  Όσο θα εντείνεται η πτώση, τόσο θα αυξάνεται η ένταση των επιθέσεων εναντίον όλο και περισσότερων.

  Το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης "ξεφτίζει” και όσο θα συνεχίζει να "ξεφτίζει” τόσο θα βγαίνουν Βαρουφάκηδες, Πανούσηδες, Λαφαζάνηδες να την εξευτελίζουν διεκδικώντας μερίδιο από τα ιμάτιά της...

  Στην οικονομία αντιλαμβάνονται πως έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση της αριστεράς σε αποδρομή, η οποία ακόμη και να αντιστρέψει πορεία και επιδιώξει τη ρήξη δύσκολα μπορεί να συσπειρώσει πλέον το πλήθος που συσπείρωνε το αντιμνημονιακό μέτωπο πριν το 2015.

  Το πιθανότερο είναι να γελοιοποιηθεί...

  Στην οικονομία προεξοφλούν το σενάριο πως τα χειρότερα είναι πίσω.

  Για τα ακρίβεια διανύουμε την περίοδο του εξευτελισμού των... χειρότερων.

  2) Τα αγοραία...

  Οι αλληλοσπαραγμοί και "κατινισμοί” του Βαρουφάκη με τους υπόλοιπους του "τσίρκου” που παριστάνει την κυβέρνηση, μικρό αντίκτυπο έχουν στο κλίμα της οικονομίας και τα πρόσημα της χρηματιστηριακής αγοράς.

  Η παράδοση της κυβέρνηση Τσίπρα στη Μέρκελ είναι άνευ όρων. Το προεκλογικό συμφέρον της Καγκελαρίου επιτάσσει μια προεκλογική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η οποία θα αποδεικνύει πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και βελτιώνεται. Αυτό φαίνεται πως θα γίνει ασχέτως των επιφυλάξεων του ΔΝΤ.

  Η φοροληστρική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδη και ως εκ τούτου μη βιώσιμη. Η αγορά πιστεύει όμως πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ που θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει το μείγμα και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

  Για την αγορά και την οικονομία τα χειρότερα είναι πίσω.

  Όσο η κυβέρνηση κλονίζεται τόσο οι εκλογές και η αλλαγή πλεύσης της οικονομικής πολιτικής πλησιάζουν. Αυτό με βάση τις δημοσκοπήσεις και εν αντιθέσει με την εικόνα που επικρατούσε το 2012 και 2014 δεν μοιάζει καθόλου αρνητικό.

  Έξοδος: Η έξοδος στις αγορές ξεκίνησε καθώς βρέθηκε τρόπο να ξεπεραστεί το εμπόδιο του ύψους του χρέους. Μετά το πέρας της διαδικασίας θα έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε τα στοιχεία και το αποτέλεσμα.

  ΒΙΟ: Η μετοχή τον τελευταίο χρόνο έχει γράψει απόδοση πάνω από 100%. Με την κεφαλαιοποίηση στα 750 εκατ. και την κινητικότητα που παρατηρείται στο μεταλλουργικό κλάδο διεθνώς, θα μπορούσε να γράψει άλλο τόσο σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  ΣΑΡ: Οι πρόσφατες πωλήσεις βασικών μετόχων φαίνεται πως δεν έλαβαν υπόψη τους την αλλαγή του κλίματος στην αγορά. Όταν η αγορά προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες οι αριθμοί των ισολογισμών βελτιώνονται...

  ΕΥΑΠΣ: Με μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να πουλήσει όχι τις ΔΕΚΟ αλλά μέχρι και τα λαστιχάκι από τις βρύσες μας, η αγορά θα αρχίσει να προεξοφλεί την έλευση στρατηγικού επενδυτή...

  kostas.stoupas@capital.gr 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ