Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Οκτ-2018 00:03

  Κάντε την επανάσταση χωρίς εμάς...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Νέες "επαναστάσεις" σκαρφίζονται για να τα "μπαλώσουν" με το μεγάλο κύμα φυγής, από τη χώρα και το "στόλισμα" του WEF στην Ελλάδα που πατώνει.

  Μέσα στον πανικό, από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι (αφελείς αριστεροί) που παριστάνουν τους καπιταλιστές (με εμφανή ερασιτεχνισμό) ετοίμασαν κάποια κιτάπια (τα αρχικά γράφτηκαν, πρόχειρα -πρόχειρα, επί Α. Χαρίτση στην θέση του κομισάριου Ανάπτυξης) για αριστερό όραμα ΣΥΡΙΖΑ στην εξόρμηση... προσαρμογής μας προς την 4η βιομηχανική επανάσταση!!!

  Αυτό μας μάρανε... Νομίζουν πάντως, οι αφελείς, πως έτσι απαντούν και στο WEF που μας ενημέρωσε ότι και η Ουρουγουάη προσπερνάει την Ελλάδα, τέσσερις θέσεις!!! στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα 144 χωρών (Ουρουγουάη στην 53η θέση, Ελλάδα στην 57η) ενώ εσείς καταφέρατε να σκίσετε την Κολομβία, το 2018, αφού την στείλατε στην 60η θέση!!! 

  Πριν αρχίσουν τα παραμύθια (μαθαίνω πως στις αρχές του 2019 αν δεν έχουμε εκλογές θα μάθουμε για το νέο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές) ας πάρουμε μια πρώτη γεύση... βιομηχανικής και εκπαιδευτικής στρατηγικής για να καταλάβουμε και το γιατί οι άνθρωποι μάλλον δεν ζουν ανάμεσά μας. Ζουν σε άλλους αστεροειδείς...

  Οι αρχικές (σκόρπιες πληροφορίες) λένε πως θα ξαναφτιάξουν τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ενοποιήσουν σχολές, τμήματα και θα καταργήσουν ό,τι θεωρούν περιττά. Και (για να μην ξεχνιόμαστε από τη σοβιετία) θα στήσουν σε όλη τη χώρα και Περιφερειακά Συμβούλια για να συνδέσουν λένε τα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ιδρύματα με τις τοπικές οικονομίες.

  Γιατί όλα αυτά τα σπουδαία και τα τρανά; Γιατί τώρα μόλις πήραν χαμπάρι... πως η παιδεία, η έρευνα και γενικά η επιστήμη πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγή, τη βιομηχανία. Άρα τέρμα τα περί ολιγαρχίας, που την είχανε απέναντι...

  Στη βιομηχανία σκοπεύουν (λένε τα χαρτιά), ότι μέσα στην επόμενη 5ετία (!!!) θα προωθήσουν (με τα δικά μας λεφτά, αλλά αν περισσέψουν και από τα ΕΣΠΑ -τώρα που θέλουν λεφτά δεν είναι ενάντια... στην Ευρώπη και στο ευρώ-) την ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα, μέσω έργων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών υπερ-υψηλής ταχύτητας.

  Και τι άλλο; Θα προσεγγίζουν (λένε) την ακαδημαϊκή κοινότητα με τη βιομηχανία (τώρα δεν κάνει κακό η βιομηχανία). Και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μόλις τώρα το ανακάλυψαν και αυτό...). 

  Δεν γράφω άλλα από όσα έχω διαβάσει (στα γραπτά τους) και έχω ακούσει (με τα αυτιά μου) αφενός γιατί γελάτε... και αφετέρου για να τους αφήσω να μας κάνουν να το βουλώσουμε. Τα χαρτιά τους πάντως τα έχουν από τώρα έτοιμα στο υπουργείο Οικονομίας.

  Όπως έχουν και άλλα πολλά, για τις επενδύσεις, για τη βιομηχανία, για την εργασία και για την παιδεία, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα στέκια του Ρουβίκωνα στα γραφεία των Πανεπιστημίων, με σκοπό να αναλάβουν να διδάξουν τα νέα παιδιά τη μεγάλη σημασία για την 4η βιομηχανική επανάσταση στην Ελλάδα... Τι επαγγελματίες επαναστάτες είναι...

  Και δεν είναι μόνο τα σχέδια που σημείωσα ήδη. Είναι και οι Δραγασάκης, Χαρίτσης (βασικός εισηγητής...), η Αχτσιόγλου και ο Γαβρόγλου που θα μπουν επικεφαλής της βιομηχανικής επανάστασης. Αν δεν φτάσουν έχουμε και τον Παρασκευόπουλο, τον Μπαλτά αλλά και τον Πολάκη ως ειδικό σχεδιαστή... 

  Τι με έπιασε, τώρα και τα σημειώνω όλα αυτά και ποιος ο λόγος να ανασκαλίσουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, έστω και αν βρίσκεται στο επίκεντρο των οικονομικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και προς τούτο άλλωστε και το WEF προσμετρά την ανταγωνιστικότητα στη βάση της προοπτικής της νέας επανάστασης στη βιομηχανία). 

  Τα λέω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αργήσει να ακούσει το "κάντε την επανάσταση χωρίς εμάς..." μιας και το 2015, δεν έκανε πράξη αυτά που σήμερα σκορπάει για παραμύθια... Τότε που παρέλαβε αποβιομηχάνιση και αποεπένδυση κάτω του 50% και την παραδίδει κοντά στο 70%, με την παραγωγικότητα (της χώρας) στο 50%, το "υπόλοιπο ελληνικής βιομηχανίας" να ζητάει 150-200 δισ. ευρώ επενδύσεις, για να ζήσει... και την, κατά 98%, βιοτεχνική Ελλάδα να ξεπουλιέται σε 12αδες... (σαν τα μανταλάκια...). Η 4η βιομηχανική επανάσταση για την Ελλάδα (και μόνο για την Ελλάδα) δεν είναι αυταπάτη. Μοιάζει περισσότερο σαν απάτη, που κάπου άλλου κοιτάει...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων