Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Σεπ-2018 00:03

  Πάρτε τώρα τις παροχές και μην σκάτε για την ανάπτυξη…

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Το "σεργιάνι" του Τσίπρα στις επαρχίες μαζί με τα ψιλά... σε κρατικές παροχές, που θα μοιράσει μεθαύριο στη ΔΕΘ, κουβαλάνε το δικό τους μήνυμα. 

  Σύντροφοι, λέει το μήνυμα, περάστε από το Ταμείο για παροχές και επιδόματα ή βολευτείτε σε κάποια από τις 5μηνες συμβάσεις στους Δήμους και φτάνουν αυτά... Τα άλλα, εκείνα που σας λέγαμε για εκρήξεις στην ανάπτυξη και αχαλίνωτη... επενδυτική μάχη ήταν αυταπάτες... Τι να κάνουμε. Αριστεροί άνθρωποι είμαστε... Μέσα στην αυταπάτη ζούμε. 

  Πώς να τα πει όμως έτσι ο Τσίπρας. Πως να τα γυρίσει και αυτά, τώρα που βλέπει την αλήθεια για την Ελλάδα, με τις δικές της δυνάμεις, έξω από μνημόνια. Στα μπαλκόνια είναι εύκολα. Τα λέμε... Το ίδιο και στις γιάφκες με τους γλυκομίλητους ινστρούχτορες. 

  Τα να σου κάνουμε όμως όταν βγαίνουν... οι μελετητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δανειστές και οι καμπόσοι... οικονομολόγοι (που τα σκαλίζουν) και ανακαλύπτουν, ότι χωρίς ρυθμούς ανάπτυξης, που να υπερβαίνουν το 3% ή και το 4%, δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε αναστροφή της σημερινής ύφεσης. Η δε κατάσταση στην οικονομία, μπορεί να μην επιδεινώνεται αλλά δεν θα βελτιώνεται.

  Άντε να μαζέψεις και τους άλλους, του ΙΟΒΕ, που σου βαράνε το καμπανάκι για το χάλι μας από τη μετανάστευση άξιων και δυναμικών στελεχών με αποτέλεσμα, στην οικονομία, να παρουσιάζεται υποχώρηση παραγωγικότητας. Και την θέλεις τη ριμάδα την παραγωγικότητα... όταν ψάχνεσαι για ανταγωνιστικότητα, τόσο στην αγορά σου όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, που κινείς (παράλληλα) την εθνική σου παραγωγή.

  Και να ήταν μόνο αυτοί; Προχθές η δική σου η ΕΛΣΤΑΤ τι σου λέει; Έχουμε επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου του ΑΕΠ στο 1,8%, σε ετήσια βάση, το 2ο τρίμηνο του 2018, έναντι 2,5% ρυθμού ανάπτυξης το 1ο τρίμηνο. Σου παραγγέλνει ακόμη (με διευκρινίσεις) να ξεχάσεις τις προς τα "πάνω" επιδόσεις του 1ου τριμήνου (ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,3% σε 12μηνη βάση) γιατί και το ΑΕΠ αναθεωρήθηκε από τα νεώτερα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης και των βραχυχρόνιων δεικτών.

  Υπερβολές, θα μας πουν οι αμετανόητοι του 3% του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο από το κρατικό χαρτζιλίκι και τα όνειρα για την αριστερή Ελλάδα χωρίς μαρμαρένια αλώνια... και παρόμοια ηρωικά, του βουνού και του κάμπου...

  Υπερβολές... αλλά έτσι και τους ζητήσεις να σου δείξουν τους επενδυτές που θα κάνουν την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο... (ο Πατακός το έλεγε αυτό...) κοιτάνε μόνο προς Αμερική μεριά... Και με σπαστά ελληνικά... σου απαντάνε αυτά που ακούγαμε, το 2016, με τις ταξιαρχίες... ελληνοαμερικανικών επενδύσεων που θα καθοδηγούσε στο Ελλάντα.. και ο σύντροφος-καθηγητής Παπαδημητρίου, ως υπουργός Ανάπτυξης. 

  Θυμάστε που τους ετοιμάζαμε και μια ειδική Τράπεζα Ανάπτυξης. Εκείνη ντε..., που όλο και την φτιάχναμε αλλά δεν την είδαμε ούτε στα χαρτιά... γιατί μαλλιοτραβιόντουσαν στη μοιρασιά των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ...

  Αυτούς λοιπόν, τους αμερικάνους και τους ελληνοαμερικάνους επενδυτές θα υποστούμε, ακόμη μια φορά, κατά την οικονομική φλυαρία του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τη ΔΕΘ η οποία τιμά φέτος την Αμερική και εύχεται στους θείους Τομ... να μην ξεχάσουν την φτωχή Ελλάδα.

  Έλα όμως που μάλλον ξινά..., μας τα λένε και επισήμως οι Αμερικάνοι, δια στόματος του βασικού συντονιστή της παρουσίας τους στη ΔΕΘ κ. Ηλία Σπιρτούνια Γενικού Διευθυντή του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου (συνέντευξη στον κ. Χ. Φλουδόπουλο).

  "Για να υλοποιηθούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα επενδύσεις (σ.σ. λέει ο κ. Σπιρτούνιας αναφερόμενος βεβαίως στις αμερικάνικές επενδύσεις) στη χώρα απαιτείται ένα επενδυτικό πλαίσιο που να το χαρακτηρίζει η απλούστευση των διαδικασιών, η ταχύτερη εφαρμογή του κράτους δικαίου και μία φορολογική και ασφαλιστική σταθερότητα. Οι προϋποθέσεις αλλά και οι ευκαιρίες λοιπόν υπάρχουν. Από εμάς όμως εξαρτάται να προχωρήσουμε στις κατάλληλες τομές που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος σήμερα και να συνδράμουμε στην ταχύτερη υλοποίηση αυτού του επενδυτικού ενδιαφέροντος." 

  Και να το ερώτημα. Προκάνει ο Τσίπρας (μέσα στο 10μηνο που του μένει) να τα γυρίσει όλα αυτά και να επανιδρύσει το κράτος για να μαζέψει άμεσα 100 δισ. ευρώ, σε ιδιωτικές επενδύσεις που χρειάζεται η οικονομία για να ξεμυτίσει... κατά πως παραδέχονται και στο υπουργείο Οικονομίας; Δεν προκάνει σύντροφοι. Γι' αυτό ο Αλέξης βγήκε στη γύρα, σε επαρχίες και στη ΔΕΘ, μοιράζοντας κρατικές παροχές. Πάρτε λοιπόν ό,τι προλάβετε σε παροχές και μην σκάτε για την ανάπτυξη...

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων