Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Αυγ-2018 00:02

  Τουλάχιστον πουλιόμαστε...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Μια χαρά πάμε. Αγοραζόμαστε με ασύλληπτο ρυθμό. Περνάμε σε άλλα χέρια. Το 2019 θα έχουμε πιάσει 1 δισ. από σπίτια και οικόπεδα που ξεπουλιούνται.

  Ποιοι μας αγοράζουν; Παραλήδες από την Κίνα, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο αλλά και την Τουρκία, από την οποία έχουν "ξεσπαθώσει" αγρίως οι αγοραστές, κάθε μορφής, Ελλάδας. Από ολόκληρες πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη μέχρι ό,τι βρουν στη Χαλκιδική και στις άλλες παραλίες της Βορείου Ελλάδος. 

  Το γιατί είναι γνωστό και ξεκίνησε δειλά - δειλά το 2013 όταν τους είπαμε πως μπορείτε να γίνετε μέχρι και Έλληνες ιθαγενείς... αν αγοράσετε σπίτια που ξεπουλιούνται στην Ελλάδα. Έτρεξαν με τη μία... κάπου 100. Αλλά από το 2017, τον πρώτο χρόνο επενδυτικής επανάστασης του ΣΥΡΙΖΑ... ξεσάλωσαν, που λέει ο λαός. Κοντά στους 1.000 πέρυσι. Και κάπου 500 στο 2018 μέχρι τώρα. 

  Από πού προκύπτει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ανάμεσά στους Έλληνες ιθαγενείς και κίτρινους Πεκίνου και Σαγκάης, μαυριδερούς σαν εμάς, Αιγύπτιους και Λιβανέζους καθώς και λατρευτούς μας Ρώσους;

  Μεταξύ πολλών - πολλών στοιχείων της αγοράς ακινήτων (θα τα δούμε πολύ σύντομα δημοσιευμένα) και από έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομίας συντρόφου Στέργιου Πιτσιόρλα (Ξένοι επένδυσαν €920 εκατ. σε ελληνικά ακίνητα) ο οποίος (μέσα στην τρελή χαρά...) μας πληροφορεί ότι "...εκτός από τα κεφάλαια για την απόκτηση ακινήτου, ένα μεγάλο ποσό έχει δαπανηθεί σε δικηγορικές, συμβολαιογραφικές αμοιβές και σε αμοιβές συμβούλων και μεσιτών. Σημαντική είναι η συνεισφορά των επενδυτών και των οικογενειών τους μέσα από τη δαπάνη για την κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας, εάν ληφθεί υπόψη η οικονομική επιφάνεια και ο τρόπος ζωής τους, αλλά και το όφελος που προκύπτει από υπηρεσίες διαχείρισης και συντήρησης των ακινήτων τους. Εξίσου σημαντικά είναι και τα δημοσιονομικά οφέλη που προκύπτουν από τους φόρους που εισπράττονται”. 

  Με άλλα λόγια ευτυχώς που μπορούμε ακόμη και ξεπουλιόμαστε σαν Ελλάδα, αφού από όλες αυτές τις εξαγορές, να και οι δουλειές σε δικηγόρους... να και τα λεφτά σε συμβολαιογράφους..., να και οι ασπριτζήδες, οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι, που όλο και κάποιος Κινέζος, Λιβανέζος ή Τούρκος θα τους φωνάξει στη δούλεψή του. Λίγο το έχεις αυτό; 

  Και τους φόρους στο κράτος από τις εξαγορές, τις μεταβιβάσεις και τον ΕΝΦΙΑ; Που τους πας τους φόρους... "...Εξίσου σημαντικά είναι και τα δημοσιονομικά οφέλη που προκύπτουν από τους φόρους που εισπράττονται” σου πετάει... στο τέλος του εγγράφου του ο Στέργιος Πιτσιόρλας και σε βάζει με την πλάτη στον τοίχο...

  "Φάμπρικα" ολκής στα χέρια των αριστερών η "Χρυσή Βίζα" που, πριν από λίγους μήνες, έγινε και εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ για να βαφτίζει... Έλληνες ιθαγενείς ακόμη και τους Τούρκους που θα αγοράσουν σπίτια και οικόπεδα στην Ελλάδα καθώς (σύμφωνα με το ίδιο εγκυρότατο ρεπορτάζ), η άδεια διαμονής ιδιοκτήτη ακινήτου ή μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή, προστέθηκε στους τίτλους οριστικής διαμονής που γίνονται αποδεκτοί για την πολιτογράφηση αλλοδαπών!!!

  Του την φέραμε και του Ερντογάν και του Πούτιν, αλλά και του Τραμπ. Γιατί αν αρχίσουμε και μαζεύουμε ΕΝΦΙΑ από τους Τούρκους της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα και της πλατείας Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, άντε να μας πουν πως υπονομεύουμε την πολιτική τους και τις μεταξύ τους σχέσεις... 

  Από την άλλη έχουμε και τα δικά μας οφέλη. Με τη διευκόλυνση αλλοδαπών παραλήδων... να αποκτήσουν ιθαγένεια αλλάζουμε το σκηνικό αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δηλαδή τι; Θα κατεβούν οι Λιβανέζοι, οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Τούρκοι στους δρόμους και θα ζητάνε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όπως αναιδέστατα κάνουν οι Έλληνες ιθαγενείς; Αποκλείεται.  

  Αλλά τι μας μένουν σε σπίτια, οικόπεδα, και χωράφια σε ελληνικά χέρια και παραμένουν άχρηστα; Αυτά που έχουν οι Τράπεζες από κόκκινα δάνεια. Να είναι καλά τα "κοράκια των δανείων" και γι' αυτά. Μέχρι το τέλος του 2019 δεν θα υπάρχει ούτε κεραμίδι σε κατοχή Τράπεζας αν έχει από κάτω του δάνειο... Πολλές εκατοντάδες ακίνητα (από όλες τις Τράπεζες) περνάνε στα "κοράκια των δανείων". Και από εκεί και πάλι σε χέρια παραλήδων Κινέζων, Ρώσων, Λιβανέζων και Τούρκων (και Ευρωπαίων) οι οποίοι γιατί να μην στήσουν "λόμπι" αγοράς ακινήτων... Και τότε να δεις εκτοξεύσεις... Όχι θα γεράσει η Ελλάδα... επειδή 700.000, 30άρηδες και 40άρηδες, έφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους.

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων