Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαϊ-2018 00:03

  Καλά τρίμηνα... σύντροφοι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Μνημόσυνο... για τα "σαράντα" (χρόνια) του Τσοβόλα δώστα όλα..., τέλος Αυγούστου. Εξόδιος ακολουθία... και "τρίμηνα" του ΣΥΡΙΖΑ από Σεπτέμβρη.  

  Αν σας σοκάρει ,το εξόδιος ακολουθία... του ΣΥΡΙΖΑ, πέστε το όπως σας αρέσει. Πέστε το, ισχυρή Εποπτεία, ή ισχυρή Επιτροπεία, ή ισχυρή Επιστασία, ή Τριμηνιτισμό..., με επιστάτη το ΔΝΤ. Το ίδιο είναι. Τίποτε δεν αλλάζει την ουσία. 

  Εκείνο που ενδιαφέρει και δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι πως, αν οι δανειστές δεν πάρουν πίσω 200 δισ. (και κάτι παραπάνω) από τα 320 δισ. του χρέους δεν θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί. 

  Όλα τα άλλα, του Τσακαλώτου και του Τσίπρα του μεταρρυθμιστή..., ότι από τον Σεπτέμβρη θα κουμαντάρουμε εμείς την οικονομία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στην Ελλάδα  δίκαιη ανάπτυξη που θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας... δεν τα πιστεύει ούτε ο Καρανίκας, ούτε ο Φωτόπουλος, ούτε και ο Τσακαλώτος, εδώ που τα λέμε...

  Ας πάρουμε την καλύτερη εκδοχή από χώρες της Ευρώπης που βγήκαν από τα μνημόνια και ας μείνουμε στις διπλανές μας, Κύπρο και Πορτογαλία. 

  Το μνημόνιο έφυγε αλλά μαζεύτηκαν στις πρωτεύουσές τους κλιμάκια επί κλιμακίων τεχνοκρατών και ξεσκόνιζαν, μέχρι και τις αποδείξεις πληρωμής των οδοκαθαριστών του κράτους, γιατί και οι δαπάνες για τα σκουπίδια έχουν όρια, για τις Βρυξέλλες, αν χρωστάς λεφτά στους Ευρωπαίους φορολογούμενους...

  Και να σημειώσουμε πως ούτε η Κύπρος, ούτε η Πορτογαλία ένοιωσαν τον βούρδουλα της ισχυρής Εποπτείας, που θα πέσει στις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  Λάθος της, συνεπώς, να μεταθέτει τις εκλογές, που την έχουν καταφάει... να κάνει, ομάδες και ομάδες συντρόφων, για να τελειώνουν μια νωρίτερα από το μαρτύριο του γιούχα... στα καφενεία και του "Ναι σε όλα" στη Βουλή. 

  Που να τους ακούσουν όμως. Από το ένα αυτί μπαίνουν οι γκρίνιες, από το άλλο βγαίνουν. Γιατί ο Τσίπρας έχει (προφανώς) έμμονη ιδέα πως κάτι από την πολύ δεξιά, κάτι από τη λαϊκή δεξιά, κάτι από τον βαθύ Πασοκισμό, που θα πάει... θα τον "τρυγήσει" τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα χρειάζεται χρόνο και στο 2019. 

  Τα λέει αυτά, ο Αλέξιος ο μεταρρυθμιστής, αλλά βλέπει πως χάνει και το χαλί κάτω από τα πόδια του . Το χαλί που του τραβάει όποιος προλάβει...

  Να τα χθεσινά χάλια. Μέχρι και το δικό του (υποτίθεται...) ΤΑΙΠΕΔ διαβάζει άλλου παπά ευαγγέλιο... για την αποκρατικοποίηση. Έβαλαν στην πάντα... αυτό που υπαγορεύουν Τσίπρας και Τσακαλώτος, για να είναι χρήσιμοι και ευχάριστοι στους δανειστές και στα εντός και εκτός Ελλάδος συμφέροντα για ιδιωτικοποιήσεις (για να πουλήσουν γρήγορα και όσο-όσο κράτος και 29 ΔΕΚΟ) και άρχισαν τα δικά τους...

  "Δεν πουλάμε τα λιμάνια πακέτο..." παράγγειλαν από το ΤΑΙΠΕΔ (λένε κυβερνητικοί παράγοντες που βρίζουν τους ΤΑΙΠΕΔίτες). " Εμείς (λένε - σύμφωνα με τους κυβερνητικούς- στον Τσίπρα) θα τα πουλήσουμε κομμάτι-κομμάτι και κατά πως νομίζουμε πως συμφέρει... Εσείς –στην κυβέρνηση- κουβέντα". 

  Μπορεί, στο ΤΑΙΠΕΔ, και να ζήλεψαν τη δόξα... της ΔΕΗ που δεν θα πουλιόταν ολόκληρη (το υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά κομμάτι – κομμάτι... (που δεν το υποσχέθηκε... ο ΣΥΡΙΖΑ). Ποιος ξέρει...

  Το ΤΑΙΠΕΔ πάντως, από χθες, βαδίζει στον δρόμο... που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ρυθμό του δεν πουλάμε... δεν πουλάμε... μια κι έξω, Πουλάμε με το κομμάτι... Όπως και η ΔΕΗ. Αλλά έπεται συνέχεια...

  Όταν όμως και το έδαφος των αποκρατικοποιήσεων, (που είναι το Α και το Ω των 88 προαπαιτούμενων), τρέμει κάτω από τα ποδάρια του Αλέξιου του μεταρρυθμιστή, ευκόλως φαντάζεται κανείς τι θα απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ (εκτός του 3-4% της βάσης) τον Σεπτέμβριο του 2018 που ο Τσακαλώτος θα κρατάει, στο Χίλτον, τα δωμάτια της Τρόικα, για τους επερχόμενους Τριμηνίτες της ισχυρής Εποπτείας.

  Γιατί έτσι ακριβώς αντιλαμβάνονται οι δανειστές τη δική τους καθαρή έξοδο από το ελληνικό μνημόνιο. Κάθε τρεις μήνες, άντε κάθε τέσσερις το πολύ, θα έρχονται στο Χίλτον (αν όχι από υπουργείο σε υπουργείο) και θα ελέγχουν μέχρι τα έξοδα για ταξί... που έκανε το κράτος, έχοντας κατά νου την Ελλάδα του Τσοβόλα δώστα όλα... Καλά τρίμηνα λοιπόν, με ισχυρή Εποπτεία, σύντροφοι... Και άλλο κακό να μην σας βρει εκτός από την εξόδιο ακολουθία... στο δικό σας βέβαια, τρίτο μνημόνιο του 2015. 

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων