Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 00:03

  Φέσια ναι, σαρίκια όχι...

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ήρθαν τέσσερις χριστιανοί, άλλη μια φορά, να ψάξουν πετρέλαια και φυσικό αέριο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτρελάθηκε. Παραγωγός πετρελαίου θα γίνει η χώρα...

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που λίγο ζουμί... από πετρέλαιο να σκάσει στο πηγαδάκι του γείτονα θα γίνει θέμα στη Βουλή. Τρέξτε να προλάβουμε την καταστροφή. Θα χαλάσουν τον κόσμο τσοπάνηδες, χωριανοί και περιβολάρηδες για προστασία από Κοινοτάρχες, Δημάρχους και Βουλευτές "...στο κακό που βρήκε τον τόπο και τι θα κάνουμε τώρα...". 

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που δεν έχει μείνει κόμμα, κίνηση, αλητοπαρέα, ρουβίκωνες και επαναστάτες της σαχλαμάρας να μην κλείσουν όχι μόνο γεωτρήσεις αλλά και απλές τρύπες για σεισμικές έρευνες, μπας και μάθουμε κάποια ώρα και εμείς οι ιθαγενείς της χώρας αν έχουμε ή αν δεν έχουμε αντίκλινα με αποθέματα της προκοπής σε πετρέλαια ή φυσικό αέριο. Με αυτόν τον σκασμό θα μείνουμε. Γιατί και οι πάνω από 50 συμβάσεις για έρευνες της τελευταίας 30ετίας έμειναν σχεδόν στη μέση, πότε επειδή άλλαξε η κυβέρνηση και πότε γιατί η καινούργια θα τα ψάξει καλύτερα. 

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που αν δεν είχε τη χούντα των συνταγματαρχών, να κάνουν ό,τι γουστάρουνε και να μην δίνουν λογαριασμό, ούτε θα ξέραμε τα πετρέλαια του Πρίνου στην Καβάλα. Ούτε θα είχαμε δει από κοντά πως βγαίνει το πετρέλαιο από τη γη. Αλλά και που τα βρήκαμε στην Καβάλα τι κάναμε; Αδράξαμε την ευκαιρία να στήσουμε ακόμη μια κρατική εταιρία, την τότε Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), για να βολέψουμε τα δικά μας παιδιά και τις δικές μας διοικήσεις με τους μεγαλοκομματικούς μας. Και όσο για τα ψαξίματα άστα να κουρεύονται... Να μην σας ταλαιπωρήσω με τη διαδρομή της ΔΕΠ, που όταν φθάσαμε να μην έχουμε άλλη μορφή οικονομίας εκτός της κρατικής μας "βρώμισε" και από κολοσσιαίο κρατικό επιστημονικό Οργανισμό την καταντήσαμε γραφειάκι σε κάποιο δωματιάκι... Μέχρι να ξαναρχίσει η περιπέτεια της και να φθάσει εδώ που είναι σήμερα. 

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που είμαστε ανάξιοι να αντιγράψουμε όχι μεγάλους παραγωγούς αλλά και την Κύπρο στο θέμα αυτό. Την Κύπρο που ξέρει πολύ καλά τα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα καραγκιοζιλίκια του σουλτάνου της αλλά μπροστά στο εθνικό συμφέρον τους έχουν γράψει (όλα τα κόμματα) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ένα απόθεμα φυσικού αερίου της προκοπής εντόπισαν οι Κύπριοι και μέσα σε μια 5ετία είναι σχεδόν έτοιμοι να φορέσουν πραγματικά σαρίκια και να πουλάνε φυσικό αέριο με πρώτο πελάτη την Ελλάδα. Αν δεν γίνει το 2019 (που λέει το πρόγραμμά τους- κι αυτό για λόγους εξωτερικής πολιτικής-) θα γίνει το 2020. 

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που το μόνο για το οποίο είναι γνωστή στη διεθνή αγορά ερευνών πετρελαίου είναι η πώληση, η μεταπώληση και η "μεταπράτηση" των αποτελεσμάτων των σεισμικών ερευνών στο Αιγαίο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο. Έρευνες, που επίσης κατορθώθηκαν μετά πολλών κόπων και πολλών βασάνων κάτω από σενάρια και σενάρια για παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ, σκοτεινών δυνάμεων και πολλά άλλα κουραφέξαλα που σκεπάζουν (κακότεχνα και αυτό) την ανικανότητά μας για τολμηρή και επίμονη πολιτική ερευνών των πραγματικών αποθεμάτων της χώρας σε υδρογονάνθρακες πάσης φύσεως. 

  Η Ελλάδα παραγωγός πετρελαίου. Που έτσι και βγει ο πρώτος κουβάς πετρελαίου ή πάρει μπρος το πρώτο απόθεμα φυσικού αερίου τα απόνερα θα φθάσουν στη Βουλή. Και τότε φαύλοι και σύντροφοι θα βγουν στον αγώνα... να σταματήσουν τα έργα ενάντια στα διεθνή συμφέροντα σε βάρος του λαού και της ζωής του... Έτσι χωρίς λόγο. Χωρίς εξήγηση. Τώρα, γιατί οι Ρουμάνοι, οι Κύπριοι αλλά και οι Αλβανοί δεν έχουν τέτοιες "εθνικές αναστολές" και ψάχνουν μετά μανίας είναι θέμα που μάλλον δεν σηκώνει συζήτηση. Γιατί θα γίνει ασήκωτο το δικό μας ρεζιλίκι...

  Ωστόσο την "ηρεμία μας" με τις διακρατικές συμβάσεις εισαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και με αποκλειστικό "εισαγωγέα" την εκάστοτε κυβέρνηση (μέσα από συμφωνίες που σπάνια εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας) ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να την ταράξει στην αρχή. Το 2015 με "πλάγιες" κλωτσιές έδιωξε τους ερευνητικούς Ομίλους. Τώρα όμως, που έχει ανάγκη παχιά λόγια για ανάπτυξη, να 4 συμβάσεις μάνι-μάνι, στη Βουλή . Ως εκεί όμως σύντροφοι. Ξεχάστε τις δηλώσεις για "σαρίκια" στην Ελλάδα... Εμείς μόνο φέσια ξέρουμε να φοράμε... Κάθε είδους φέσια.  

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων