Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 00:03

  Ιδού και η κρατικοδίαιτη διαπλοκή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Μέχρι το 2009 γνωρίζαμε ότι το ελληνικό κράτος είναι μέγας μπαταχτσής. Πληρώνει όποτε θέλει. Αλλά φυλακίζει όποιον δεν πληρώνει. Από το 2010 διαπιστώσαμε ότι είναι και απατεώνας. Σε μια 4ετία "ενθυλάκωσε" ΦΠΑ εξαγωγέων και "φέσωσε" προμηθευτές του μέχρι και 10 δισ. Αλλά στον λαό εμφανίζει "πλεονάσματα". Πως τα καταφέρνει; Με μαφιόζικο σύστημα κρατικοδίαιτης διαπλοκής που συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο. 

  Ας δούμε αρχικά τα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους απατεώνα. Είναι το μοναδικό της Ευρώπης που "πουλάει" κλειστή οικονομία παραμυθιάζοντας τον λαό του ότι ζει σε περιβάλλον Σοβιετίας.

  Με αυτό τον ύποπτο και ύπουλο τρόπο ελέγχει, αδιαφανώς, το 70% της οικονομίας χωρίς να τολμάει ο λαός να πει κουβέντα. Άλλο παράδειγμα από την περίπτωση της ΔΕΗ δεν μας χρειάζεται. 

  Εάν το κράτος-επιχειρηματίας λειτουργούσε με διαφάνεια, με απολογισμό προς τον λαό, με πολιτική αξιοπρέπεια, με σύστημα ανοικτών αγορών (όπως επιτάσσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς κλειστά μονοπώλια) οι Έλληνες φορολογούμενοι θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν όλα εκείνα που δικαιούνται. 

  Εκείνα που σήμερα οι πολιτικοί, οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα κρύβουν από τους πολίτες για να περιφρουρηθεί το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής το οποίο έχει τις ρίζες του στις κομματικές πελατειακές σχέσεις. 

  Αυτός είναι και ο λόγος που κατά καιρούς διοχετεύονται εντέχνως στους πολίτες "πελατειακές" παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κομμάτων υπέρ μεγάλων και μικρών ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία ξεχωρίζουν πότε τα ΜΜΕ και πότε κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. 

  Σηκώνοντας τη σκόνη αυτή (όπως πρόσφατα με τα κανάλια και τα ΜΜΕ) καλύπτονται σκανδαλώδεις κυβερνητικές και πολιτικές παρεμβάσεις για στήριξη ΔΕΚΟ με τερατώδεις χρηματοδοτήσεις ή επιδοτήσεις.

  Τι γνωρίζει, λοιπόν, ο λαός για τα ναυάγια τριών κρατικών Τραπεζών με κυβερνητικές παρεμβάσεις για χρηματοδοτήσεις κατεστραμμένων κρατικών επιχειρήσεων με το κράτος εγγυητή μόνο στα χαρτιά...

  Η ιστορία στα κρατικά ναυπηγεία, στις κρατικές Εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας, στο κύκλωμα των κρατικών μεταφορών, στα κρατικά λιμάνια, στις κρατικές αερομεταφορές στις βιομηχανικές υποδομές με κρατικές χρηματοδοτήσεις έχει καταγράψει άπειρα κεφάλαια διαφόρων μεγεθών κρατικοδίαιτης διαπλοκής. 

  Πρόκειται για παρανομίες που συντελέσθηκαν με κοινοβουλευτικά διαβήματα, με κυβερνητικά πιεστικά τηλεφωνήματα, με συνδικαλιστικά αιτήματα ή με ομαδικής υπογραφής τροπολογίες. 

  Πόσα γνωρίζει ο φορολογούμενος για την πίεση προς τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ, την ΕΥΔΑΠ, και άλλα κρατικά μονοπώλια για "σεισάχθεια" σε χρέη εκατομμυρίων ευρώ χρεοκοπημένων κρατικών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων, μεταλλουργικών προϊόντων, ειδών τροφίμων και χημικών προϊόντων. 

  Τίποτε δεν γνωρίζει επισήμως ο φορολογούμενος. Και δεν γνωρίζει  (εκτός από κάποιες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις)  γιατί ήταν πολιτική η εντολή στη ΔΕΗ να "καταπιεί" τα φέσια της ΛΑΡΚΟ.

  Ήταν επιτακτική η διαταγή να ξεχάσει λογαριασμούς σε Δήμους. Να "σκίσει" λογαριασμούς της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, ή πρώην κρατικών χαρτοβιομηχανιών, ποτών ή και λιπασμάτων. 

  Δεν γνωρίζει η κοινή γνώμη την "μεταξύ ολίγων" κυβερνητική εντολή να αγοράσει η ΔΕΠΑ χρέη που της προκάλεσαν τα κρατικά λιπάσματα. Ακόμη και στην φάση που άλλαζαν χέρια. 

  Δεν έχει συνειδητοποιήσει όλη η κοινή γνώμη γιατί ήταν απάτη (κάτω από τα μάτια της Κομισιόν) και η διάθεση πόρων των ΜΟΠ και άλλων κοινοτικών Ταμείων σε φαλιρισμένες κρατικές ναυπηγικές μονάδες ή κρατικές εταιρίες μεταφορών.

  Παράνομες χρηματοδοτήσεις που μαζί με επίσης παράνομες επιδοτήσεις αποτελούν σήμερα κρατικά χρέη προς επιστροφή στην Ε.Ε. Χρέη που θα πληρώσουμε μέσω περικοπής επιδοτήσεων που δικαιούνται Έλληνες αγρότες. 

  Το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής είναι αυτό που, μέχρι το 2000, φόρτωσε στον ελληνικό λαό τρισεκατομμύρια σε δραχμές από χρέη κρατικών προβληματικών βιομηχανιών. Και περισσότερα από 5 δισ. ευρώ παρανόμων επιδοτήσεων για να στηριχθεί το πολιτικό πελατειακό σύστημα. 

  Μέχρι και το λαθρεμπόριο καυσίμων στηρίζει η κρατικοδίαιτη διαπλοκή αφού αποδεδειγμένα τα λαθραία καύσιμα δεν προέρχονται από εισαγωγές αλλά από την εσωτερική διακίνηση. 

  Το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι χλευάζουν τον ελληνικό λαό (γιατί περί χλεύης πρόκειται) ότι θα αφανίσουν το λαθρεμπόριο. Πως θα γίνει αυτό όταν πληροφοριοδότες των κρατικών κινήσεων υπήρξαν και κομματικοί εργατοπατέρες...

  Ασφαλώς και κατανοούμε, οι περισσότεροι, για ποια κρατική σαπίλα μιλάμε και πόση βρωμιά διαπλοκής του κρατισμού μας περιβάλλει. Για να αντιληφθούμε όμως και το βάθος ας αναλογιστούμε αν η ελληνική κρατικοδίαιτη διαπλοκή (με το -σοβιετικών προδιαγραφών- κύκλωμα διαφθοράς της) είναι ανταγωνίσιμη. Ας πούμε από ιδιωτικά κυκλώματα. Δεν είναι. Το κράτος διαθέτει φροντισμένες δικλείδες ασφαλείας για την παρουσία του. Ρωτήστε τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.    

  george.kraloglou@capital.gr 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:02 18/07

  Να μείνω στην Ελλάδα να κάνω τι;

  Εμείς και εμείς με αφελείς δεξιούς και αριστερούς οραματισμούς θα μείνουμε στην Ελλάδα. Οικονομικά μεγαλεία και οράματα μας τελείωσαν.

  00:02 17/07

  Είναι αριστερός ο Πάνος Σκουρλέτης;

  Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Θέλουμε πράγματι αριστερούς ή δεξιούς στην κυβέρνηση ή ζητάμε καταφερτζήδες για τις δουλίτσες μας;

  00:03 14/07

  Τρέξτε και όποιος προλάβει...

  Ανάπτυξη δεν φέρνουν ως τις εκλογές και το ξέρουν. Προσφέρονται όμως για αλλαγές στο πολιτικό "πελατολόγιο". Καλοδεχούμενο και το κεφάλαιο.

  00:03 13/07

  Με τον Τσίπρα ή με τον Στουρνάρα...

  "Θρίλερ" και η έξοδος στις αγορές. Κομματική ανάμειξη "παράγκας". Πολιτικό το θέμα. Η σημασία του για την οικονομία έρχεται τελευταία.

  00:03 11/07

  Ο "κυρίαρχος" Χρήστος Σπίρτζης

  "Σκόνη" οι Καραμανλής και Παπανδρέου. Κρατικοποίηση ο ένας κοινωνικοποίηση ο άλλος. Ανίκανοι να εφεύρουν την αποιδιωτικοποίηση Σπίρτζη.

  00:03 10/07

  Εγώ δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά…

  Εάν η Ν.Δ. δεν "συλλέξει" και μετακινούμενους Πασόκους, που προσφέρουν "εκλογικές υπηρεσίες" σε κόμματα, ούτε με αυτοδυναμία θα κυβερνήσει.

  00:03 07/07

  Εκεί ποντάρει ο Τσίπρας

  Ας βάλουμε ένα στοίχημα. Σε πόσο χρόνο θα είναι παρελθόν ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ μας ετοίμαζε κατοχικά κουπόνια για μισθούς και μπακάλικα.

  00:03 06/07

  Η χώρα μας δεν είναι κανονική

  Σε κανονικότητα βλέπουν την οικονομία οι επιχειρηματίες. Σύμφωνοι. Το πρόβλημά μας όμως είναι πως η χώρα δεν λειτουργεί με κανονικότητα.

  00:03 05/07

  Η ζωή μας χωρίς τον Τσακαλώτο...

  Ο Βαρουφάκης ήταν η " ασυμβίβαστη αριστερά" του 2014-15. Ο Τσακαλώτος η "αριστερή κωλοτούμπα" του 2016-17. Το 2018 αποφασίζει ο Σόιμπλε...

  00:03 04/07

  Ο Τσίπρας "άδειασε" τον Πολάκη

  Γλυτώνουμε τη σοβιετία Πολάκη. Χθες ο "χρήσιμος" Τσίπρας πέρασε στο μάθημα "Θατσερικών" που του έβαλαν ο Σόιμπλε και οι κρατικοδίαιτοι.

  00:06 03/07

  Απατηλό το όνειρο του "ελατηρίου"

  Οικονομικά φαινόμενα "ελατηρίου" συμβαίνουν σε ανεπτυγμένους λαούς. Στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων μόνο καφενεία και σουβλατζίδικα θα "εκτινάσσονται".

  00:03 30/06

  Τσίπρας ή τανκς

  Το Τσίπρας και πρώτη φορά αριστερά δεν μας βγήκε. Κατέληξε σε φιάσκο και ρεζιλίκι. Το "πατερούλης εθνοσωτήρας" θα μας βγει;