Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Οκτ-2017 00:01

  Γίναμε ρεντίκολο!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

  Καταλάβατε πού βρίσκεται η ουσία; Στο ότι μας έχουν πάρει στο ψιλό. Μας τρολάρουν. Μας χλευάζουν. Ναι, τόσο μεγάλη ζημιά έχει προκαλέσει η υπόθεση του Ελληνικού! 

  Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του, το μέγεθος της αρνητικής δημοσιότητας που έχει ξαναλάβει η χώρα από τις παλινωδίες γύρω από το Ελληνικό. Εκεί ντε που υπάρχει η ζούγκλα με τα αρχαία... Αυτή που προστατεύουν περιβαλλοντολόγοι και αρχαιολόγοι... Εκεί όπου το ΚΑΣ και η γενική γραμματέας του υπ. Πολιτισμού που είναι επικεφαλής, φρόντισαν να βγάλουν μία απόφαση πολύ πολύ πονηρή. 

  Σου λέει, μόνο καμιά 300αριά στρέμματα από τα σχεδόν 3.000 κηρύχτηκαν αρχαιολογικός χώρος. Πού είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα μαντάμ, είναι ότι η στόχευση ήταν πέρα για πέρα ακριβής. Εκεί ακριβώς που είναι προγραμματισμένο να γίνει το Mall και οι πολυτελείς κατοικίες. Με άλλα λόγια δηλαδή, η απόφαση χτύπησε στην καρδιά του master plan του έργου. Και μετά έκαναν κυβέρνηση και ΚΑΣ το παγώνι... Ότι τάχα προωθούν την επένδυση και ότι δεν προκαλούν καμία καθυστέρηση στο έργο... Το χιλιοκαθυστερημένο! Και πού ήταν η υπουργός Πολιτισμού όσο συνέβαιναν όλα αυτά τα ωραία; Μα για παραστάσεις εις τας Ευρώπας...!

  Και εκεί που όλοι νομίζουν ότι έχουν πετάξει από πάνω τους την ευθύνη και έχουν πασάρει το μπαλάκι στους επενδυτές, έρχεται η χλεύη από το εξωτερικό. Από πολύ επίσημα χείλη, που λόγω του off the record δεν κατονομάστηκαν και οι δηλώσεις αποδόθηκαν σε... αξιωματούχο, αλλά που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι. Και τι είπε; Το πολύ απλό. Αυτό που θα ρώταγε καθένας με σώας τας φρένας... Μάλλον επί 60 χρόνια τα αεροπλάνα θα προσγειώνονταν στα αρχαία...

  Μας έκανε και πλάκα από πάνω. Άδικο έχει όμως; Γιατί πράγματι επί 60 χρόνια που προσγειώνονταν και απογειώνονταν αεροπλάνα τριγύρω, δεν είχε τεθεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου κανένα θέμα αρχαίων... Να θυμίσουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι κάπου στο... πουθενά, αλλά μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου... Και δεν ήξερε ο άνθρωπος ότι κάποιοι διεκδικούν τον χώρο και ως δασικό... Εκεί θα τρελαινόταν εντελώς. Αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται πάνω σε αρχαία εν μέσω δάσους!!! Εκεί θα το τερμάτιζε...

  Πώς περνά προς τα έξω η υπόθεση του Ελληνικού; Ως μνημείο αναξιοπιστίας και σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων γραφειοκρατίας!!! Αυτή είναι η εικόνα της χώρας. Σημειώστε δε, ότι εκείνοι που εισπράττουν αυτή την εικόνα είναι εκείνοι με τους οποίους η κυβέρνηση καλείται να διαπραγματευτεί για τις αξιολογήσεις, τα Μνημόνια και την έξοδο από αυτά, το μέλλον της Ελλάδας συνολικότερα... Και περιμένουμε από εκείνους να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ως αξιόπιστους συνομιλητές... Ρεντίκολα!!!

  dimitris.papakonstantinou@capital.gr 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων