Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
ΓΔ         Τζίρος  εκ. €
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Logicom: Άνω των 300 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2007

Εταιρική παρουσίαση της κυπριακής εταιρείας Πληροφορικής Logicom Public Ltd πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των προγραμματισμένων παρουσιάσεων που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Διευθύνοντα Διοικητικό Σύμβουλο κ. Βαρνάβα Ειρήναρχο, τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Ανθούλη Παπαχριστοφόρου και τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Δήμο Αναστασίου.


Όπως αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση της ΕΘΕ, η Logicom, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, πέτυχε μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, να επεκτείνει τις εργασίες της και να καθιερωθεί στη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου ανάμεσα στους κορυφαίους διανομείς προϊόντων τεχνολογίας.


Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2006 ξεπέρασε τα 252 εκατομμύρια ευρώ, και τα καθαρά κέρδη της μετά από φόρους έφθασαν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ για την περίοδο 2001 – 2006 η Logicom παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών της τάξης του 42.2% και της αντίστοιχης κερδοφορίας 44.7%.


Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2007 εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύκλος εργασιών του 1ου εξαμήνου του έτους διαμορφώθηκε σε 155,7 εκατομμύρια ευρώ και τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη σε 3,87 εκατομμύρια ευρώ.


Σήμερα το συγκρότημα Logicom, με συνεργάτες εταιρείες κολοσσούς στον τομέα τους, όπως η Intel, Cisco Systems, Microsoft, HP, Seagate, Kingston, IBM, Philips, Sony, Linksys, έχει φυσική παρουσία σε 17 χώρες της Μέσης Ανατολής, Αραβικού Κόλπου, Ασίας και Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης παρέχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων και εξυπηρετεί πέραν των 5,000 εμπορικών πελατών.


Η Logicom έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή βάση πάνω στην οποία μπορεί να κτίσει την περαιτέρω ανάπτυξη του Συγκροτήματος. Έχει πρόσφατα δραστηριοποιηθεί στην Ιταλία (τέλος 2005), στην Τουρκία (τέλος 2006) και μέσα στη σύντομη αυτή περίοδο κατάφερε να κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς στα προϊόντα που αντιπροσωπεύει. Κατά το 2007 το Συγκρότημα επέκτεινε τις δραστηριότητες του στην Σαουδική Αραβία και σε σημαντικές χώρες της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Ρουμανία και Βουλγαρία), ενώ παράλληλα βρίσκεται στα τελικά στάδια της ετοιμασίας επιχειρηματικών πλάνων για επέκταση υπηρεσιών που τώρα προσφέρει μόνο στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Στη βάση αυτών των σχεδιασμών η Logicom έχει πρόσφατα προχωρήσει στην ενίσχυση της κεφαλαιουχικής της βάσης με την έκδοση νέου κεφαλαίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον: