Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Απρ-2018 00:04

  Η Ελλάδα των μειωμένων προσδοκιών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κουμπαράκη 

  Ο Αμερικανός Ψυχολόγος, Ρόλο Μαίη πίστευε πως, "κατάθλιψη είναι η ανικανότητα σύλληψης κάποιου μέλλοντος". Μέσα στα χρόνια της ατέρμονης μιζέριας, που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις επιλογές της, δημιουργήθηκε η   Ελλάδα των μειωμένων προσδοκιών. Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για ένα λαό από την απατηλή πεποίθηση, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από τον δρόμο που διαρκώς τον γονατίζει. Η μόνη σταθερότητα που υπάρχει τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι αυτή του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
   
  Σήμερα πλην των οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν όλους μας, η πολιτική ατμόσφαιρα έχει επιφορτιστεί και από την ένταση μιας σειράς ζητημάτων,  όπως το Σκοπιανό, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η υπόθεση Novartis, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο κ.ά. Καθένα από αυτά θα μπορούσε, οποιαδήποτε στιγμή να δημιουργήσει, μεμονωμένα, κλίμα αστάθειας και περιβάλλον ανατροπών πόσω μάλλον δε όλα μαζί. 

  Το σενάριο των πολιτικών ανατροπών ενισχύεται από τις διαφορές δημοσκοπικές έρευνες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, στις οποίες η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εμφανίζεται αντίθετη με τον όρο "Μακεδονία" στη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ, θεωρεί λάθος τη διαχείριση της κυβέρνησης στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αντιλαμβάνεται την παραπομπή των δέκα πολιτικών για την υπόθεση Novartis ως παιχνίδι εντυπώσεων με μοναδικό στόχο την αντιπολίτευση. 

  Και παρόλα αυτά με προκλητική απάθεια, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική δείχνοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως  είναι παντελώς αδιάφορη για το ότι κανείς πλέον δεν τους πιστεύει και δεν τους εμπιστεύεται. Επενδύοντας στις μειωμένες προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και θεωρώντας πως εκείνοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση, προετοιμάζετε για  να τους ξεγελάσει για ακόμη μιας φορά. 

  Λύσεις όμως υπάρχουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να τις φέρουν εκείνοι που συντηρούν το πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημα ξεκάνει από την αλλαγή της λάθος νοοτροπίας, η οποία υπνωτισμένους και φυλακισμένους στο χτες και έτσι μας κάνει ανίκανους να συλλάβουμε κάποιο αύριο, κάποιο μέλλον! Και δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, για να λύσουμε το πρόβλημα, αρκεί να διδαχτούμε από τα καλά παραδείγματα άλλων χωρών όπως είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος οι οποίες πέρασαν τη δίνη των Μνημονίων και τώρα βρίσκονται σε δρόμους και σε τροχιά ανάπτυξης.​

  Όσο παραμένουμε όμως φανερά υπνωτισμένοι και δέσμιοι της Ελλάδας των μειωμένων προσδοκιών που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόσο η λύση θα  συνεχίζει να μοιάζει ένα άπιαστο όνειρο. Και κάπου εδώ θυμάμαι όπως έλεγε και ο ποιητής πως, "Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις".​

  * Ο κ. Γιώργος Κουμπαράκης είναι Σύμβουλος/ Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων