Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 10:59

  Το Seamaster Diver 300M, ένα ρολόι για επαγγελματίες δύτες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας δύτης για να φορέσετε το Seamaster Diver 300M, αλλά για όσους αρέσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, το νέο Seamaster της OMEGA είναι πραγματικά καλά εξοπλισμένο για τη ζωή κάτω από τα κύματα.

  Ρολόι

  Για έναν δύτη, το να μετράει τον χρόνο που περνάει κάτω από το νερό είναι ζωτικής σημασίας (για προφανείς λόγους). Στο νέο Seamaster 300M, η περιστρεφόμενη στεφάνη που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο έχει αποκτήσει νέο σχεδιασμό με μία επιπλέον προσθήκη. Με μία κουκίδα στη θέση ώρας 12 που εμπεριέχει φωσφορίζον υλικό, η περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη είναι πλέον κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, ενώ η καταδυτική κλίμακα είναι είτε από Ceragold™, είτε από λευκό σμάλτο. 

  Οι επαγγελματίες δύτες γνωρίζουν ότι τα μόρια He διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της αποσυμπίεσης, με αποτέλεσμα να μπορούν να βγάλουν το κρύσταλλο σαπφείρου από την μπροστινή όψη και το καπάκι στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού. Είναι σημαντικό αυτά τα μόρια He να απελευθερώνονται. Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες του Diver 300M ήταν ανέκαθεν η βαλβίδα διαφυγής Ηλίου. Για τα νέα μοντέλα, στη βαλβίδα έχει δοθεί ένα κωνικό σχήμα και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη νέα, ιδιοφυή τεχνολογία που περιλαμβάνει. Η αναβάθμιση αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν η Βαλβίδα Διαφυγής Ηλίου ανοίξει κατά λάθος μέσα στο νερό, το ρολόι θα παραμείνει εγγυημένα αδιάβροχο (μέχρι 5 bar). 

  Η τεχνολογία για την αντοχή σε βάθος του DIVER 300M

  Είναι αυτονόητο ότι ο δύτης χρειάζεται να διακρίνει καθαρά το καντράν του ρολογιού όταν βρίσκεται κάτω από το νερό, ειδικά σε συνθήκες σκοταδιού. Έτσι στο νέο Seamaster Diver 300M, και οι 12 ενδείξεις ώρας και οι δείκτες εμπεριέχουν φωσφορούχο υλικό Super-LumiNova για να μπορεί η ώρα να είναι ορατή μέσα στο σκοτάδι. Όσον αφορά το πώς τα ρολόγια της οικογένειας Diver παραμένουν σταθερά δεμένα στον καρπό του χεριού του κατόχου τους, τα μεταλλικά μπρασελέ, που αποτελούν πατέντα της OMEGA, είναι εξοπλισμένα με το αναδιπλούμενο κούμπωμα ασφαλείας rack-and-pusher, με μια πολύ χρήσιμη για τους δύτες δυνατότητα επέκτασης, ώστε να υπάρχει επιπλέον χώρος και να μπορεί να φορεθεί άνετα πάνω από την καταδυτική στολή. 

  Τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στη στεριά, επάνω στο κατάστρωμα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα μπορούν να αποσυντονίσουν ένα ρολόι. Επιπλέον, ο καταδυτικός εξοπλισμός συχνά περιλαμβάνει μαγνητικές συσκευές. Για αυτό το λόγο, κάθε νέο ρολόι Seamaster Diver 300M περιλαμβάνει έναν μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8800, που είναι κατασκευασμένος από μη-μαγνητικά υλικά, αντιμετωπίζοντας την επίδραση των μαγνητικών πεδίων. Επίσης, τόσο ο μηχανισμός, όσο και το ίδιο ρολόι έχουν περάσει τους 8 αυστηρούς ελέγχους του Master Chronometer που ορίζονται από το METAS, όπου περιλαμβάνονται έλεγχοι σε ισχυρά μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss.
   

  Όσο για την αντοχή του Seamaster Diver 300M στο νερό, αυτή είναι δεδομένη και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πόσο βαθειά μπορεί να φτάσει με ασφάλεια. 

  Tα 8 κριτήρια για την πιστοποίηση METAS:

  1. Λειτουργιά του μηχανισμού που διαθέτει πιστοποίηση COSC κατά τη διάρκεια έκθεσης του σε μαγνητικό πεδίο των 15.000 Gauss (1,5 tesla) 
  2. Λειτουργιά του ρολογιού κατά διάρκεια έκθεσης του σε μαγνητικό πεδίο των 15.000 Gauss
  3. Απόκλιση της καθημερινής χρονομετρικής ακριβείας μετά από έκθεση σε 15.000 Gauss
  4. Μέση καθημερινή χρονομετρική ακρίβεια του ρολογιού
  5. Αυτονομία ενεργείας
  6. Απόκλιση της χρονομετρικής ακριβείας σε εξι θέσεις
  7. Απόκλιση της χρονομετρικής ακριβείας σε 100% αυτονομία ενεργείας
  και 33% αυτονομία ενέργειας
  8. Αδιάβροχο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων