Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Ιουλ-2018 14:53

  Ευρωκλινική: Προγράμματα υγείας "νέας γενιάς" κατάλληλα για μεγάλους οργανισμούς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωκλινική: Προγράμματα υγείας "νέας γενιάς" κατάλληλα για μεγάλους οργανισμούς

  Με το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα να καταρρέει υπό το βάρος της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, τη γήρανση του πληθυσμού και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, με τα δημόσια νοσοκομεία να ασφυκτιούν από την υπερ-εισροή ασθενών με αποτέλεσμα να αδυνατούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και οργανισμών είναι αναγκασμένοι να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών υγείας τους. 

  Μία λύση που κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρας μας είναι αυτή των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης στοχεύουν στην συμπληρωματική επαγγελματική ασφάλιση, ερχόμενα να καλύψουν τα κενά που μπορεί να προκύπτουν από τους κύριους φορείς ασφάλισης των εργαζομένων (ΕΟΠΥΥ, ΕΦΚΑ). Στο εξωτερικό τα TEA αποτελούν ένα αρκετά ανεπτυγμένο θεσμό – χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι έχουν έντονη παρουσία σε 19 από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ σε 5 από τις 19 αυτές χώρες είναι υποχρεωτικά μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας- παρέχοντας σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

  Στην Ελλάδα ο θεσμός των ΤΕΑ βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αλλά ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και εργαζόμενοι διαπιστώνουν τη χρησιμότητά τους. Πρωτοπόρο προς αυτή τη κατεύθυνση στη χώρα μας ήταν το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ). Το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τον Όμιλο Ευρωκλινικής προσφέρει σήμερα πρόσθετες παροχές υγείας σε περισσότερα από 4.700 κυρίως μέλη και συνολικά, μαζί με τα εξαρτώμενα (σύζυγοι και τέκνα), άνω των 10.500. 

  "Το Ταμείο μας αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα ταμεία συμπληρωματικής ασφάλισης με τα μέλη του να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας χάρι στις κλινικές του Ομίλου Ευρωκλινικής" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Χρήστος Νούνης, πρόεδρος ΔΣ του ΤΕΑ – ΥΠΟΙΚ "Οι παροχές αφορούν κάλυψη σε περίπτωση δευτεροβάθμιας περίθαλψης – νοσηλεία, τόσο για ενήλικες όσο και παιδιά, δωρεάν προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, δωρεάν επισκέψεις στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών 24 ώρες το 24ωρο, προνομιακή τιμολόγηση σε διαγνωστικές εξετάσεις, προληπτικούς ελέγχους κ.α.". Και συνεχίζει "Με το Όμιλο Ευρωκλινικής έχουμε δημιουργήσει ένα ελκυστικό πακέτο παροχών υγείας που βασίζεται σε μία win – win σχέση. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να προσφέρουμε στα άμεσα μέλη μας αλλά και στα εξαρτώμενα –συζύγους και τέκνα- ολοκληρωμένες και ποιοτικές λύσεις μέσω ενός ιδιωτικού φορέα υπηρεσιών υγείας, παρακάμπτοντας τις παθογένειες του δημοσίου και δημιουργώντας ένα σημαντικό 2ο πυλώνα ασφάλισης που προσελκύει καθημερινά νέα μέλη."

  Σύμφωνα με τον κο. Αντώνη Βουκλαρή, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ευρωκλινικής "Στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο Ευρωκλινικής είναι η καινοτομία και η πρωτοπορία, συμμετέχοντας και δημιουργώντας από κοινού tailor-made λύσεις και προγράμματα για οργανισμούς, όπως το ΤΕΑ – ΥΠΟΙΚ, που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στα μέλη τους εναλλακτικές στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα προγράμματα κλειστού δικτύου όταν απευθύνονται σε μεγάλους οργανισμούς, λόγω των οικονομιών κλίμακας, δίνουν τη δυνατότητα στους μεν ασφαλιζόμενους να εξασφαλίσουν πλήρη προγράμματα υγείας με πολύ ανταγωνιστικό κόστος και στους παρόχους να προσφέρουν  υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Οι κλινικές μας, στρατηγικά τοποθετημένες στο κέντρο της Αθήνας, εξυπηρετούν την λειτουργία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης καθώς είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και προσιτές λύσεις υγείας, για όλη την οικογένεια, μέσα από σύγχρονες δομές και ιατρικές υπηρεσίες αιχμής."

  Το παράδειγμα του ΤΕΑ – ΥΠΟΙΚ φαίνεται πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα Ταμεία καθώς ο θεσμός της συμπληρωματικής ασφάλισης φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο με βάση τις παρούσες συνθήκες και τις παθογένειες του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό που απομένει να εξακριβωθεί είναι πως και αν θα υποστηρίξει η Πολιτεία το θεσμό των ΤΕΑ με την προώθηση εκ μέρους της δέσμης πολιτικών που θα περιλαμβάνουν ελκυστικά κίνητρα ίδρυσης και λειτουργίας επαγγελματικών ταμείων και συνολική τη αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος, βασικά στοιχεία του οποίου είναι ο εισπρακτικός και μη ανταποδοτικός χαρακτήρας εισφορών-παροχών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων