Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 10:27

  Εκούσια, μερική απόσυρση export φιαλών Stella Artois

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Stella Artois μέσω της ΑΜΒΥΞ Α.Ε, επίσημου εμπορικού αντιπροσώπου της μπύρας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την εκούσια απόσυρση γυάλινων φιαλών Stella Artois 330ml, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν θραύσματα γυαλιού.  

  Δεδομένου ότι η ποιότητα είναι προτεραιότητά και σαν προληπτικό μέτρο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταναλωτών, η ΑΜΒΥΞ έχει ενημερώσει και συνεργάζεται στενά με τον ΕΦΕΤ (Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων)  για την απόσυρση των συγκεκριμένων φιαλών.  Η εν λόγω εκούσια απόσυρση αφορά μονάχα γυάλινες φιάλες Stella Artois 330ml και η εμβέλειά τους περιορίζεται στις φιάλες που προέρχονται από τρίτο προμηθευτή γυάλινων φιαλών, ο οποίος παράγει ένα μικρό μέρος των μη-επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών της Stella Artois. Η απόσυρση αυτή επηρεάζει  λιγότερο από το 0,85% του συνόλου των γυάλινων φιαλών που πωλούνται στην Ελλάδα ετησίως και το ποσοστό των προσβεβλημένων φιαλών είναι κατά πολύ μικρότερο.

  Αυτή η απόσυρση είναι επακόλουθο εντοπισμού ελαττώματος σε γυάλινες φιάλες των 330ml, το οποίο ενδεχομένως να έχει προκαλέσει το σπάσιμο κάποιου μικρού κομματιού γυαλιού και  τη διοχέτευση του μέσα στη φιάλη. Οι πιθανώς επηρεασμένες φιάλες έχουν κατασκευαστεί από τρίτο, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές μη-επιστρεφόμενων φιαλών της AB InBev.  

  Η μπύρα προς απόσυρση περιλαμβάνει όλες τις πράσινες φιάλες Stella Artois με σήμανση "Ανάλωση Κατά Προτίμηση"  που κυμαίνεται στο ημερολογιακό φάσμα , το οποίο αναφέρεται παρακάτω.
  Οι κωδικοί αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος των πράσινων φιαλών Stella Artois 0,33l.

  Επισυνάπτονται φωτογραφίες, που δείχνουν την ακριβή τοποθεσία στη φιάλη, των σχετικών κωδικών παραγωγής.

  Στην Ε.Ε, η απόφαση για εκούσια απόσυρση περιορισμένου αριθμού γυάλινων φιαλών 330ml, οι οποίες έχουν εξαχθεί από το Βέλγιο , την Ολλανδία και την Ισπανία, όπου ο διανομέας της Stella Artois, ΑΒ ΙnBev, διατηρεί κέντρα των επιχειρήσεών της.

  Παρόλο που το επηρεασμένο stock είναι εξαιρετικά περιορισμένο, η παρτίδα που έχει υποστεί βλάβη έχει διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη, και τα πιθανώς επηρεασμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε είναι τα ακόλουθα: Κύπρος, Ελλάδα, Ρεϋνιόν, Μάλτα, Πολωνία και Πορτογαλία. Έχουν ήδη γίνει επαφές με τους εισαγωγείς των χωρών αυτών, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

  "Η ασφάλεια των καταναλωτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα. Ενώ ο αριθμός των πιθανώς επηρεασμένων γυάλινων φιαλών είναι πολύ μικρός, αποσύρουμε τις συγκεκριμένες φιάλες Stella Artois ως προληπτικό μέτρο", ανέφερε η Christina Choi, AB InBev Global Brand VP, Stella Artois. "Η ομάδα των τεχνικών μας δουλεύουν με τον εν λόγω προμηθευτή γυάλινων φιαλών ώστε να διασφαλίσουν τη διευθέτηση του ελαττώματος που προέκυψε.

  Καταναλωτές και πελάτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τις export φιάλες 330ml Stella Artois με σήμανση κωδικών παραγωγής, που αναφέρονται παρακάτω, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΜΒΥΞ Α.Ε στο τηλέφωνο: +30 210 96 92 200 για περισσότερες πληροφορίες.

  Καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους πιθανώς επηρεασμένες γυάλινες φιάλες Stella Artois, που κυμαίνονται στην εμβέλεια της συγκεκριμένης απόσυρσης, δικαιούνται αντικατάστασης. Συνίσταται, οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν ή να επιτρέψουν σε άλλους να καταναλώσουν το πιθανώς επηρεασμένο προϊόν.    

  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΦΙΑΛΕΣ STELLA ARTOIS

  Καταναλωτές & πελάτες λιανικής πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα ώστε να αξιολογήσουν εάν οι φιάλες 330ml είναι επηρεασμένες, και ως εκ τούτου υπόκεινται στην εκούσια απόσυρση.

  1. Αναγράφονται στις φιάλες μια από τις παρακάτω "Ανάλωση Κατά Προτίμηση" ημερομηνίες; (δείτε το συνημμένο αρχείο για περαιτέρω οδηγίες).

  2.Εάν ναι, έχουν το αντίστοιχο Κωδικό Συσκευασίας;
  3.Εάν ναι, έχουν την αντίστοιχη Ώρα Συσκευασίας;

  sdfasdf

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων