Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιαν-2018 17:59

  GENESIS Pharma: 20 χρόνια παρουσίας με επίκεντρο τη φαρμακευτική καινοτομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2017 η GENESIS Pharma συµπλήρωσε δύο δεκαετίες ισχυρής παρουσίας στην Ελλάδα, µε έντονο το αποτύπωµά της στο πεδίο των καινοτόµων και βιοτεχνολογικών θεραπειών που προορίζονται για σπάνια, χρόνια και βαριάς µορφής νοσήµατα, διατηρώντας παράλληλα δραστηριότητα στην Κύπρο και αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

  Πρόκειται για µια αµιγώς ελληνική εταιρεία, που εξαρχής όρισε ως αποστολή της την άµεση και ισότιµη –σε σχέση µε τα ευρωπαϊκά πρότυπα– πρόσβαση των ασθενών στη χώρα µας σε θεραπείες αιχµής. Ο στόχος της GENESIS Pharma παραµένει σταθερός. Επιδίωξή της είναι να επεκτείνει διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και το δίκτυο των διεθνών συνεργατών της, ώστε να µπορεί να εισάγει στην ελληνική αγορά νέες πρωτότυπες θεραπείες, κυρίως σε τοµείς όπου υπάρχουν θεραπευτικά κενά. 

  Το µοναδικό για τα ελληνικά δεδοµένα επιχειρηµατικό της µοντέλο είναι αυτό που της επιτρέπει να εισάγει κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα νέο φάρµακο στην εγχώρια αγορά, σε µια περίοδο που οι κυκλοφορίες νέων φαρµάκων παγκοσµίως δεν ξεπερνούν ετησίως τις λίγες δεκάδες.

  Η GENESIS Pharma αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο, ως αποκλειστικός συνεργάτης, δύο από τις µεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσµο, την Biogen και την Celgene, που διαθέτουν σηµαντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, θεραπείες που έχουν χαρακτηριστεί ως διεθνή blockbusters, αλλά, το σηµαντικότερο, ένα εκτεταµένο πλάνο R&D. Το δίκτυο των διεθνών της συνεργατών περιλαµβάνει, επίσης, άλλες πέντε πρωτοπόρες πολυεθνικές εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης καινοτόµων φαρµακευτικών προϊόντων, όπως την Incyte, τη PharmaMar και τη Vifor Pharma.

  Το δυναµικό αυτό δίκτυο συνεργατών έχει δώσει τη δυνατότητα στην GENESIS Pharma να εισάγει φαρµακευτικά προϊόντα που αλλάζουν τα θεραπευτικά δεδοµένα για χιλιάδες Έλληνες ασθενείς. Συνολικά, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 20 προϊόντων σε έξι θεραπευτικούς τοµείς, στο Κεντρικό Νευρικό Σύστηµα, την αιµατολογία, την ογκολογία, τη νεφρολογία, τη δερµατολογία και τη ρευµατολογία.

  Μέσω της αποκλειστικής της συνεργασίας µε την Biogen, η οποία θεωρείται σε παγκόσµιο επίπεδο ηγέτιδα εταιρεία στην έρευνα για την πολλαπλή σκλήρυνση, µε περισσότερα από 30 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, η GENESIS Pharma µπορεί να χαρακτηριστεί ως µια από τις πλέον εξειδικευµένες εταιρείες σε αυτόν τον τοµέα στη χώρα µας, µε εµπειρία και τεχνογνωσία 20 ετών, αφού η δραστηριοποίησή της στο θεραπευτικό αυτό πεδίο ξεκινά από τον πρώτο χρόνο ίδρυσής της. Η εταιρεία διαθέτει σήµερα ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο για τη νόσο, το οποίο περιλαµβάνει 5 τροποποιητικές της νόσου θεραπείες και µία συµπτωµατική θεραπεία. Παγκοσµίως, περισσότεροι από 1 στους 3 ασθενείς µε πολλαπλή σκλήρυνση λαµβάνουν κάποιο από τα προϊόντα της Biogen για την αντιµετώπιση της νόσου. 

  Η GENESIS Pharma διαθέτει, παράλληλα, εκτεταµένο χαρτοφυλάκιο για σπάνιες αιµατολογικές κακοήθειες, µε τρεις θεραπείες για το πολλαπλό µυέλωµα, αλλά και θεραπείες για απειλητικές µορφές καρκίνου, όπως ο µεταστατικός καρκίνος του παγκρέατος και του µαστού, και πιο σπάνιες αιµατολογικές παθήσεις, όπως τα µυελοδυσπλαστικά σύνδροµα, το λέµφωµα από κύτταρα µανδύα και µορφές λευχαιµίας, µέσω της µακροχρόνιας συνεργασίας της µε την Celgene, κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στην αντιµετώπιση του καρκίνου και σοβαρών φλεγµονωδών νόσων. Τα τελευταία δύο χρόνια επέκτεινε, επίσης, τη δραστηριότητά της στη ρευµατολογία και έκανε την είσοδό της στον τοµέα της δερµατολογίας µε µια από του στόµατος θεραπεία της Celgene για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα. 

  Διαγράφοντας µια σηµαντική επιχειρηµατική πορεία, στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας της, η GENESIS Pharma αποτελεί τη µεγαλύτερη µεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόµα φάρµακα και βρίσκεται διαχρονικά µεταξύ των µεγαλύτερων φαρµακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά. Έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθµούς ανάπτυξής της, την καινοτοµία, την παραγωγικότητα, θέµατα ποιότητας, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί στο παρελθόν µεταξύ των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στα διακεκριµένα επιχειρηµατικά βραβεία European Business Awards.

  Παραμένουμε προσηλωμένοι

  ΕυριπίδηςΠεριγράφοντας την πορεία της GENESIS Pharma αυτά τα 20 χρόνια, ο διευθύνων σύµβουλος, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, αναφέρει: "Με πολλή δουλειά, υψηλή τεχνογνωσία, έµφαση στην ποιότητα και την ακεραιότητα καταφέραµε να κερδίσουµε την εµπιστοσύνη κορυφαίων διεθνών φαρµακευτικών εταιρειών και να εδραιώσουµε την GENESIS Pharma ως έναν σηµαντικό εµπορικό συνεργάτη στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διαχρονικός µας στόχος είναι να εισάγουµε διαρκώς νέες καινοτόµες θεραπείες που καλύπτουν πραγµατικές θεραπευτικές ανάγκες ασθενών που ζουν µε χρόνια και δύσκολα αντιµετωπίσιµα νοσήµατα και θα συνεχίσουµε να διασφαλίζουµε την πρόσβαση των ασθενών αυτών στην καινοτοµία µε την ίδια προσήλωση".

  Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων