Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιαν-2018 15:45

  Demo: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που εξάγει σε 84 χώρες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


   
  Η DEMO ABEE είναι µία από τις πέντε µεγαλύτερες ελληνικές φαρµακοβιοµηχανίες της χώρας. Συγκεκριµένα, η φαρµακοβιοµηχανία σήµερα δραστηριοποιείται στους εξής 4 τοµείς:

  * Ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρµακευτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά.
  * Παραγωγή ενέσιµων προϊόντων όλων των µορφών.
  * Διάθεση καινοτόµων φαρµάκων οίκων του εξωτερικού. 
  * Διάθεση φαρµάκων για σπάνιες παθήσεις.

  Η εταιρεία εστιάζει αυτό το διάστηµα στην έρευνα και ανάπτυξη φαρµακευτικών προϊόντων πολύπλοκης σύνθεσης, όπως ενέσιµων γαλακτωµάτων, εισπνεόµενων εναιωρηµάτων, ενέσιµων λιποσωµάτων, ενέσιµων διαλυµάτων νανοσωµατιδίων κ.λπ. Για το µέλλον έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη καινοτόµων προϊόντων, µε στόχο τη δηµιουργία σκευασµάτων µε βελτιωµένα χαρακτηριστικά, είτε στο θεραπευτικό αποτέλεσµα είτε στον τρόπο χορήγησής τους.

  Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε βρίσκει την DEMO δυνατή, κυρίως λόγω του εξαγωγικού της προσανατολισµού. Η εταιρεία εξάγει το 81% της παραγωγής της, έχει παρουσία µε επώνυµα, δικά της σκευάσµατα σε 84 χώρες σε όλο τον κόσµο, ενώ ήδη παρέλαβε νέες µηχανές που θα διπλασιάσουν την παραγωγικότητα στη γραµµή υγρών ενεσίµων και θα τριπλασιάσουν την παραγωγή των ξηρών ενέσιµων σκευασµάτων. Η επένδυση αυτή, κόστους 35 εκατ. ευρώ, είχε ξεκινήσει προ τριετίας, αλλά καθυστέρησε λόγω της γενικότερης κατάστασης και των οφειλών των νοσοκοµείων.

  Τον περασµένο Μάρτιο (2017) ξεκίνησε η ανέγερση και 4ης µονάδας παραγωγής, 12.000 τ.µ., η οποία θα προστεθεί στα ήδη 45.000 τ.µ. των υφιστάµενων τριών µονάδων της. Πλήθος έγκριτων ελεγκτικών οργανισµών άλλων χωρών, όπως το PIC/S (Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme), µέλη του οποίου είναι χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, η Αυστραλία, η Αργεντινή κ.λπ., ο Korean-FDA, η Brazilian Drug Agency (ANVISA), το GCC (Health Minister’s Council for Cooperation Council States) των Χωρών του Κόλπου και οι υγειονοµικές Aρχές χωρών όπως η Ιορδανία και η Νότιος Αφρική, πιστοποιούν συνεχώς τα προϊόντα της DEMO.

  Η ανάπτυξη αυτή της DEMO, που οδήγησε και στην αύξηση της απασχόλησης –από το 2014 µέχρι σήµερα η DEMO δηµιούργησε 265 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το προσωπικό της από 597 σε 862 εργαζοµένους–, την κάνει να βλέπει το µέλλον µε µια προοπτική όχι µόνο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για το ελληνικό φάρµακο γενικότερα. 

  Πρόκειται για µια ελληνική φαρµακοβιοµηχανία που συµβάλλει ώστε το ελληνικό φάρµακο να είναι διαθέσιµο και να επιλέγεται από επαγγελµατίες υγείας και ασθενείς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αµερικής. Έχει διατηρήσει τα µερίδιά της, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι σηµαντικά, κυρίως σε χώρες της Ε.Ε., και παράλληλα έχει διεισδύσει µε επιτυχία και σε νέες αναπτυσσόµενες αγορές.

  Το τελευταίο διάστηµα υπέγραψε νέα µεγάλα συµβόλαια, όπως, για παράδειγµα, αυτό στο Ηνωµένο Βασίλειο, το οποίο και περιλαµβάνει την αποκλειστική προµήθεια σκευασµάτων στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας. Στις επιτυχίες της χρονιάς του 2017 είναι και ότι λανσάρισε επιτυχώς ένα νέο ενδοφλέβιο πολυβιταµινούχο σκεύασµα (λυόφυλλο προϊόν) στην Ευρώπη µε µεγάλη επιτυχία. Πανευρωπαϊκά, το εν λόγω φαρµακευτικό προϊόν αποτελεί το µοναδικό γενόσηµο του αντίστοιχου πρωτοτύπου, ενώ κατατάσσεται στα σκευάσµατα εµπλουτισµού της παρεντερικής διατροφής. Η DEMO, αξιοποιώντας την πολύχρονη εµπειρία της στα ενέσιµα σκευάσµατα, κατάφερε να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία στην ανάπτυξη και την παραγωγή του, µε αποτέλεσµα να είναι η µοναδική φαρµακοβιοµηχανία που διαθέτει το προϊόν πανευρωπαϊκά.

  pin

  Tα αναπτυξιακά πλάνα για το 2018, µεταξύ άλλων, περιλαµβάνουν:

  1. Την περαιτέρω διεύρυνση στο ήδη εκτεταµένο νοσοκοµειακό της χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σηµαντικό αριθµό νέων, ενέσιµων φαρµακευτικών προϊόντων. Επίσης, ιδιαίτερης σηµασίας είναι και η τεχνογνωσία που διαθέτει και εξελίσσει το Τµήµα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας για την παραγωγή πολύπλοκων φαρµακοτεχνικών µορφών, όπως είναι, για παράδειγµα, οι ενέσιµες µορφές βραδείας αποδέσµευσης. 

  2. Ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά εκτός νοσοκοµείου µε νέες, από του στόµατος χορηγούµενες θεραπείες, στις θεραπευτικές κατηγορίες της ουρολογίας, ογκολογίας, νεφρολογίας, καρδιολογίας, καθώς και των παθήσεων του αναπνευστικού συστήµατος. Η DEMO επεκτείνεται και στην κατηγορία συµπληρωµάτων διατροφής, τροφίµων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιηµένα.

  3. Τέλος, ένας από τους σηµαντικότερους στόχους της είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου µε την προσθήκη καινοτόµων φαρµακευτικών προϊόντων, κυρίως βιοοµοειδών ή άλλων βιοφαρµακευτικών προϊόντων τα οποία προορίζονται για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν το επιστέγασµα αποκλειστικών συνεργασιών της DEMO µε σηµαντικές φαρµακευτικές εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. 

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

  Το πρόγραµµα εταιρικής υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τον εργαζόµενο, τον συνεργάτη, τον ασθενή, τον πολίτη και το περιβάλλον. Η εταιρεία ανακυκλώνει εντυπωσιακές ποσότητες πλαστικού και χαρτιού, πραγµατοποιεί µε δικά της µέσα τη συγκοµιδή των στερεών αποβλήτων της και τα µεταφέρει προς καταστροφή, ενώ παράλληλα φροντίζει ώστε να τηρούνται οι διαδικασίες ορθής διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων και καταγραφής του ανθρακικού της αποτυπώµατος. Η DEMO στην Ελλάδα προσφέρει σε σταθερή βάση υποστήριξη σε νοσοκοµεία, κοινωνικά φαρµακεία και παντοπωλεία, ιατρικά κέντρα νησιών του Αιγαίου, συλλόγους ασθενών κ.λπ.
  Το 2017 προχώρησε στη στήριξη του οργανισµού "Το Χαµόγελο του Παιδιού" µε δωρεά ενός σηµαντικού ποσού, ενώ στους ορούς της εταιρείας απεικονίστηκε το γνωστό σήµα του Χαµόγελου ως υπενθυµιστικό της δράσης του.​

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων