Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιαν-2018 15:30

  ΜΕΓΑ: Ελληνική καινοτομία, συνεχείς επενδύσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ αποτελεί σήµερα µια από τις µεγαλύτερες παραγωγικές µονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Οι συνεχείς επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, οι υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και το ηθικό επιχειρείν είναι η απάντηση της ΜΕΓΑ στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών, αλλά και η επιβεβαίωση ότι οι Έλληνες δεν γεννήθηκαν µόνο για να καταναλώνουν, αλλά και για να δηµιουργούν.

  Η προσήλωση της ΜΕΓΑ στην παραγωγή άριστων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής, στο ανθρώπινο δυναµικό της και στην καινοτοµία αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της στη διάρκεια των 37 χρόνων λειτουργίας της. Η ελληνική βιοµηχανία ξεκίνησε το 1980 ως µια µικρή µονάδα παραγωγής ωτοκαθαριστών (Τipers), κατακτώντας πλέον την πρώτη θέση στη συνολική κατηγορία προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα, µε ανωτέρα ποιοτικά προϊόντα, όπως Babylino, EveryDay, Sani, Pom Pon, Wet Hankies BabyCare, Tipers, ΜΕΓΑ κ.ά., που εµπιστεύονται καθηµερινά χιλιάδες οικογένειες.

  Η ΜΕΓΑ στηρίζει την ελληνική οικονοµία, διατηρώντας το τρίπτυχο "Παραγωγή, Έδρα, Ιδιοκτησία" στην Ελλάδα. Παράγει τα προϊόντα της στην Ελλάδα, επενδύει στην Ελλάδα σε χώρους παραγωγής και µηχανολογικό εξοπλισµό τεχνολογίας αιχµής προάγοντας την ελληνική καινοτοµία, δηµιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια πάνω από 30 χωρών του εξωτερικού, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα µας. Aξίζει να αναφερθεί ότι η ΜΕΓΑ το διάστηµα 2010-2016 αύξησε τον τζίρο της κατά 110%. Η σηµαντική αυτή ενίσχυση στον τζίρο της ελληνικής βιοµηχανίας την κατέταξε επίσης πρώτη σε µερίδια στην Ελλάδα. 

  Η εταιρεία, στα χρόνια της κρίσης, συνέχισε να λανσάρει προϊόντα µε άριστη ποιότητα και µε ιδιαίτερη αξία για τον καταναλωτή. Δεν επενέβη στον σχεδιασµό προϊόντων µειώνοντας το κόστος τους, δεν περιόρισε την καινοτοµία και τις επενδύσεις. Συνέχισε να αντιµετωπίζει τον καταναλωτή µε τον ίδιο σεβασµό που τον αντιµετώπιζε πάντα. Η θετική πορεία των πωλήσεών της και η σηµαντική αύξηση των µεριδίων της τα τελευταία χρόνια επισφραγίζουν αυτή την προσπάθεια και επιβεβαιώνουν ότι και ο καταναλωτής επέστρεψε προς την εταιρεία τον ίδιο σεβασµό και την ίδια εµπιστοσύνη. 

  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Η ΜΕΓΑ, πιστεύοντας πως ο δρόµος της ανάπτυξης περνά µέσα από τις επενδύσεις, συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο µε επενδύσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ (2010-2016) σε υπερσύγχρονο µηχανολογικό εξοπλισµό και εξελιγµένα συστήµατα ποιοτικού ελέγχου, εισάγοντας νέες καινοτοµίες σε γραµµές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας. 

  Επιπροσθέτως, η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρµογή ήδη από το 2016 νέο επενδυτικό πρόγραµµα αξίας 30 εκατ. ευρώ, που περιλαµβάνει κτιριακές επεκτάσεις και προσθήκη νέου µηχανολογικού εξοπλισµού, επαυξάνοντας ακόµα περισσότερο τη δυναµικότητα στις κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται. Παράλληλα, η ΜΕΓΑ, θεωρώντας πάντα τους ανθρώπους ως το πολυτιµότερο κεφάλαιό της, όχι µόνο διατήρησε τις θέσεις εργασίας, αλλά αύξησε το προσωπικό της άνω του 73% στο διάστηµα 2010-2016.

  ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 

  Πίσω από κάθε προϊόν βρίσκονται χρόνια ερευνών, προσεκτικός σχεδιασµός του προϊόντος και, πάνω απ’ όλα, επιµονή στην άριστη ποιότητα. Η ανώτερη ποιότητα των πρώτων υλών είναι άλλος ένας παράγοντας καθοριστικός για την εξαιρετική επίδοση των προϊόντων της. Η εταιρεία ακολουθεί εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ είναι πιστοποιηµένη για την ποιότητα των προϊόντων της και τη φιλικότητα προς το δέρµα από διεθνώς αναγνωρισµένα δερµατολογικά ινστιτούτα.

  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 

  Η ΜΕΓΑ δραστηριοποιείται στο εξωτερικό από τη δεκαετία του ’90. Ενδυναµώνοντας περαιτέρω τις συνεργασίες της εκτός συνόρων, κατάφερε να πενταπλασιάσει τις εξαγωγές της (2010-2016), επιβεβαιώνοντας ότι η καινοτοµία και η ποιότητα µπορούν να έχουν ελληνική ταυτότητα, αλλά και διεθνές διαβατήριο. Σήµερα, σε µια χώρα που εξακολουθεί και εισάγει, σύµφωνα µε την ΕΛΣΤΑΤ, µεγάλο ποσοστό προϊόντων προσωπικής υγιεινής, η ΜΕΓΑ συνεισφέρει στο να δηµιουργήσει ένα αντίβαρο εξαγωγών. Έτσι, η κατηγορία "βρεφικές πάνες" βρίσκεται στα 100 πιο εξαγώγιµα ελληνικά προϊόντα κυρίως χάρη στις εξαγωγικές πρωτοβουλίες της ΜΕΓΑ, µε τα ελληνικά Babylino Sensitive να έχουν θέση πλέον στα ράφια καταστηµάτων σε πολλές χώρες του εξωτερικού. 

  ΠΙΝ

  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

  Το 2016 προσέφερε πάνω από 1,5 εκατ. προϊόντα σε συνεργασία µε κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ υλοποιεί σειρά προγραµµάτων µε στόχο την ουσιαστική και σε βάθος χρόνου στήριξη ευάλωτων κοινωνικών οµάδων. Ενδεικτικά, οι δράσεις ΕΚΕ περιλαµβάνουν:

  * Σε συνεργασία µε την "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πανελλαδική εκστρατεία ενηµέρωσης και πρόληψης για τη νόσο Alzheimer. Μέχρι σήµερα πάνω από 1.800 ηλικιωµένοι πραγµατοποίησαν τεστ µνήµης πανελλαδικά, ενώ η εκστρατεία έχει ήδη ταξιδέψει σε 26 περιοχές της Ελλάδας.
  * 'Εχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωµατική και ψυχική υγεία των παιδιών, προσφέρει ιατρικό εξοπλισµό σε παιδιατρικά νοσοκοµεία σε συνεργασία µε τον Σύλλογο Αντιµετώπισης Παιδικού Τραύµατος, ενώ στηρίζει τις άπορες νέες µητέρες σε συνεργασία µε τις κοινωνικές υπηρεσίες των µαιευτηρίων "Έλενα" και "Αλεξάνδρα".

  ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

  Σήµερα, περισσότερο από ποτέ, η ΜΕΓΑ στηρίζει την ελληνική οικονοµία, ενισχύοντας τα επενδυτικά της πλάνα. Η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην ελληνική καινοτοµία, στις συνεχείς επενδύσεις και στην εξωστρέφεια. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηµατικοί στόχοι της ΜΕΓΑ για την επόµενη τριετία συνδέονται, µεταξύ άλλων, µε την ισχυροποίηση της δραστηριότητάς της τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων