Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιαν-2018 13:30

  Forthnet: Σταθερός στόχος η καινοτομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα, αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο πάροχο καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Περίπου ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά είναι πελάτης σε κάποια από τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικού internet και  συνδρομητικής τηλεόρασης που διαθέτει η εταιρεία υπό το εμπορικό σήμα "Nova". Παράλληλα, εξυπηρετεί περισσότερες από 40.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα, ενώ απασχολεί 1.200 εργαζομένους και λειτουργεί 120 καταστήματα σε 65 πόλεις της Ελλάδας.

  Βασική στρατηγική επιλογή της Forthnet αποτελεί η προώθηση συνδυαστικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας και από το 2013 παρουσίασε στην αγορά την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova3play, που συνδυάζει ποιοτική οικιακή ψυχαγωγία, γρήγορο internet και σταθερή τηλεφωνία σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Η υπηρεσία αυτή ήρθε στην Ελλάδα σε μια περίοδο όπου η παρατεταμένη οικονομική ύφεση είχε ήδη οδηγήσει στον περιορισμό του διαφημιστικού εσόδου των τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης μετάδοσης και, κατά συνέπεια, στην αδυναμία τους να παρουσιάσουν αξιόλογο τηλεοπτικό περιεχόμενο, ενώ ταυτόχρονα οι ελληνικές οικογένειες είχαν ήδη περιορίσει τις εξόδους για διασκέδαση και αναζητούσαν ποιοτικότερη οικιακή ψυχαγωγία. 

  Σήμερα η Nova προσφέρει αποκλειστικό αθλητικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, που καλύπτει τις ανάγκες ψυχαγωγίας όλης της οικογένειας. 

  * Τα αθλητικά κανάλια Novasports μεταδίδουν αποκλειστικά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στον χώρο του μπάσκετ, τη EuroLeague, όπως και το Basketball Champions League. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη σεζόν 2017-2018 η Nova έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά όλους τους αγώνες της EuroLeague, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των 16 κορυφαίων ομάδων μπάσκετ της Ευρώπης, στο οποίο είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή των δύο δημοφιλέστερων ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Από τα κανάλια Novasports, επίσης, προβάλλονται τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γαλλίας και Ολλανδίας, η Championship Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup Αγγλίας, τα Κύπελλα Ιταλίας και Γερμανίας, καθώς και οι τελικοί Κυπέλλου Ισπανίας, αλλά και πλήθος άλλων κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, όπως το φημισμένο τουρνουά τένις Wimbledon.
   
  * Τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες με αποκλειστικό θέαμα που συναρπάζει! Μεγάλες πρεμιέρες που όλοι θέλουν να δουν, δημοφιλείς σειρές που γίνονται εθισμός, αφιερώματα που καλύπτουν κάθε κινηματογραφική προτίμηση, αλλά και σπουδαίες τελετές και νέα του Χόλιγουντ που θα συζητηθούν! Μέσα από τα τέσσερα κινηματογραφικά κανάλια της Nova κάθε μέλος της οικογένειας θα βρει μια ταινία που ταιριάζει στις προτιμήσεις του και θα του χαρίσει μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής απόλαυσης. Η Nova, παράλληλα, στηρίζει σταθερά και τον ελληνικό κινηματογράφο, έχοντας συμμετάσχει σε περίπου 140 συμπαραγωγές, με πιο πρόσφατη την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καζαντζάκης", αφιερωμένη στον μεγάλο έλληνα συγγραφέα και διανοητή. 

  Η υψηλή αξία του περιεχομένου της Nova αναγνωρίζεται και από τον ανταγωνισμό στην αγορά. Το φθινόπωρο του 2017 υπογράφτηκαν δύο ξεχωριστές συμφωνίες με τη Vodafone και τη Wind για τη μετάδοση των αθλητικών καναλιών Novasports από τις IPTV πλατφόρμες τους παράλληλα με τη δορυφορική μετάδοση της Nova. Έτσι, ενισχύονται τα έσοδα της εταιρείας, κάτι που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη απόσβεση των σταθερών υψηλών κοστολογίων του αθλητικού περιεχομένου.

  Η Forthnet σε όλη αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης έχει καταφέρει να επιδείξει ιδιαίτερη αντοχή και ανθεκτικότητα, καθώς η διοίκησή της εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτιστοποίησης του κοστολογικού μοντέλου, με παράλληλη επικέντρωση στην εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας του συνδρομητή. Οι πιο πρόσφατες από αυτές είναι οι υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO. Με την υπηρεσία Nova On Demand, οι συνδρομητές Nova3play, συνδέοντας τον αποκωδικοποιητή τους στο internet, μπορούν να επιλέξουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από την πλούσια βιβλιοθήκη της Nova όποτε θέλουν, όσες φορές θέλουν και χωρίς την οποιαδήποτε χρέωση. Το περιεχόμενο της υπηρεσίας Nova On Demand περιλαμβάνει μεγάλες πρεμιέρες, ντοκιμαντέρ, παιδικά, αλλά και BoxSet, δηλαδή ολόκληρους κύκλους δημοφιλών σειρών ακόμα και πριν να προβληθούν από τα κανάλια Novacinema. Και επειδή η τηλεόραση πλέον είναι παντού και δεν περιορίζεται σε ένα ή δύο δωμάτια του σπιτιού, με την υπηρεσία Nova GO ο συνδρομητής της Nova μπορεί να απολαμβάνει το ίδιο περιεχόμενο από tablet, smartphone ή laptop. 

  Πέραν του γενικότερου δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και την ιδιαιτέρως υψηλή φορολογία. Τον τελευταίο χρόνο οι υπηρεσίες Pay TV, καθώς και οι συνδυαστικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που παρέχει η Nova, αποτελούν αντικείμενο υπερφορολόγησης. Η συνδρομητική τηλεόραση, σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καταβάλλει ετήσιο αντάλλαγμα στο ελληνικό Δημόσιο για την άδεια λειτουργίας της, που ανέρχεται μέχρι και στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της. Επίσης, επιβαρύνεται και με μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη, που ξεκινούν από την απόδοση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και φτάνουν μέχρι την αποζημίωση σε ποσοστό 0,3% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών υπέρ φορέων προστασίας ατόμων με προβλήματα όρασης. Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2016 επιβλήθηκε φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης 10% επί του καθαρού ποσού των μηνιαίων συνδρομών, ο οποίος επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 24%. Υπό το σημερινό καθεστώς φορολόγησης, περίπου το 40% του ποσού από τον μηνιαίο λογαριασμό που πληρώνει ο καταναλωτής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καταλήγει στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου, στερώντας, έτσι, πολύτιμους πόρους για επενδύσεις και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

  Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Forthnet, αναζητώντας λύσεις που θα προσφέρουν περισσότερες ευκολίες στους συνδρομητές της, υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας και με τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τη ΔΕΗ, με στόχο τη διερεύνηση ανάπτυξης και προώθησης συνδυαστικών υπηρεσιών, αλλά και ευρύτερες εμπορικές συνέργειες, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών σε ενέργεια, ψυχαγωγία και επικοινωνία.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων