Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 16:30

  Novartis: ​Στο επίκεντρο της καινοτομίας και της πρόληψης ο ασθενής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Για τη Novartis η Εταιρική Υπευθυνότητα δεν αποτελεί αντικείμενο αποσπασματικής προσέγγισης, αλλά καίρια παράμετρο όλης της επιχειρησιακής της λειτουργίας, καθώς αναγνωρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον. Το όραμα της εταιρείας, όπως αναφέρει, είναι να είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη της ιατρικής πρακτικής και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αδιάκοπη προσπάθεια να ανακαλύπτει νέους τρόπους επέκτασης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. 

  Οι δράσεις στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας συνδέονται άμεσα με την κάλυψη και διαχείριση των αναγκών και προσδοκιών των ασθενών και των φροντιστών τους, των ενώσεων ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων της, των συνεργατών και προμηθευτών της, με στόχο την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο. Οι δύο βασικοί πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους εστιάζει η εταιρεία είναι η διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία και η υπεύθυνη δραστηριότητα.

  Έχοντας πλήρη επίγνωση του κοινωνικού της ρόλου και με οδηγό την πάγια δέσμευσή της στην αειφορία και την ακεραιότητα, αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και απαντά όσο το δυνατόν συντομότερα.

  Ανταποκρινόμενη στα μηνύματα που λαμβάνει από το εξωτερικό περιβάλλον, εκπονεί προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης κοινού σε όλη τη χώρα για σημαντικά νοσήματα σε συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες. 

  Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

  Η προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της εταιρείας και γι’ αυτό προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ευκαιρίες στους εργαζομένους της για έμπρακτη κοινωνική συνεισφορά. Μάλιστα, μέσω της Εταιρικής Πλατφόρμας Εθελοντισμού που έχει αναπτύξει η Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχει τη δυνατότητα εθελοντικής εργασίας στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. 

  ΠΙΝ

  Ξεχωριστή θέση κατέχει η "Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς", κατά τη διάρκεια της οποίας οι περίπου 500 εργαζόμενοι του ομίλου αφιερώνουν την επέτειο ίδρυσης της εταιρείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη φροντίδας. 

  Τέλος, στηρίζει έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο ΜΚΟ, σωματείων και δομών, ενώ συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε ακριτικά σχολεία τα οποία παρουσιάζουν έλλειμμα υποδομών.

  ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

  Παραδείγματα τέτοιων πρωτοβουλιών είναι η εκστρατεία "Αναπνέω", με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που στοχεύει στην ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), προσφέροντας παράλληλα δωρεάν σπιρομετρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, και η εκστρατεία "Αποκαλύψτε το δέρμα σας", με την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. 

  Πρόσφατα ξεκίνησε και η δεύτερη φάση της εκστρατείας "Δικαίωμα στην Υγεία", με την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η οποία εστιάζει στις κλινικές μελέτες, με στόχο να ενισχύσει την πληροφόρηση των ασθενών και να απαντήσει σε τυχόν ανησυχίες, ενδυναμώνοντας τη σχέση εμπιστοσύνης των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας, τους ακαδημαϊκούς/υγειονομικούς φορείς, τις εγκριτικές Αρχές και τη φαρμακοβιομηχανία.

  "Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας στον τομέα της πρόληψης, καθώς μέσω υλοποίησης σχετικών πρωτοβουλιών τονίζουμε την ανάγκη τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων", σημειώνει η εταιρεία. Οι "Μετρήσεις Ζωής", το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων, που υλοποιείται φέτος για 3η συνεχή χρονιά, έχει προσφέρει μέχρι στιγμής cυνολικά 20.000 δωρεάν εξετάσεις σε συμπολίτες μας με δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, σε 14 περιοχές της χώρας.

  Επίσης, η εκστρατεία "Άκου το Σώμα σου", που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς ασθενειών, αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, είναι ακόμα μία σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας.

  Καθώς επίκεντρο των δράσεων είναι πάντα οι ασθενείς, η Novartis σχεδιάζει καινοτόμα προγράμματα υποστήριξής τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το προσφάτως βραβευθέν "Νext 2 patient", ενώ στέκεται με συνέπεια εδώ και χρόνια στο πλευρό 35 ενώσεων ασθενών.
  www.novartis.gr

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων