Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 15:44

  Coca Cola Τρία Έψιλον: Ισχυρό επενδυτικό και κοινωνικό αποτύπωμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα διακριτό και ισχυρό είναι το αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία, την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω νέων επενδύσεων, αλλά και την κοινωνία, της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Η εταιρεία είναι μέλος του Ομίλου Coca-Cola Hellenic Bottling Company, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, με παρουσία σε 28 χώρες. Με σταθερή παρουσία στη χώρα από το 1969, η Coca-Cola Τρία Έψιλον παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της να στηρίζει με επενδύσεις και πρωτοβουλίες την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας. Τις επενδύσεις, οι οποίες μόνο την τελευταία διετία ανέρχονται σε 37 εκατ. ευρώ, και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Coca-Cola Τρία Έψιλον, επιδεικνύοντας την προσήλωσή της στο υπεύθυνο επιχειρείν, παρουσιάζει το "Forbes".

  Coca Cola Τρία Έψιλον

  ΤΟ MEGAPLANT ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

  Η εταιρεία έχει επενδύσει 24 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής χυμών και αναψυκτικών στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας την επέκταση και αυτοματοποίηση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και παραγωγικών υποδομών της μονάδας. Πρόκειται για την έβδομη μεγαλύτερη μονάδα των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola HBC, που αντιστοιχεί σε 21.000 τ.μ. νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες καταλαμβάνουν έκταση 120.000 τ.μ. 

  Το Σχηματάρι, με συνεχή λειτουργία 24 ώρες επί 7 ημέρες, τέσσερα εξειδικευμένα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας, 400 εργαζομένους, συνολική ετήσια παραγωγή 65 εκατομμυρίων κιβωτίων και 189 διαφορετικών συσκευασιών, αναδεικνύεται σε Megaplant, αποτελώντας την καρδιά της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Και αυτό, καθώς διαθέτει 18 γραμμές παραγωγής, που αντιστοιχούν στο 90% της συνολικής δυναμικότητας γραμμών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, παράγοντας το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας και το 100% των χυμών.

  Στη συγκεκριμένη μονάδα, όπου εξυπηρετούνται 300 φορτηγά ημερησίως, λειτουργεί τo μεγαλύτερo κέντρo διακίνησης στον κλάδο των αναψυκτικών και ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο αναψυκτικών και ποτών στη χώρα, πραγματοποιώντας το 67% του όγκου πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα και το 100% της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας.

  Η ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

  Η  Coca-Cola Τρία Έψιλον ενδυνάμωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις με τη σημαντική επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής της στο Αίγιο, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. 

  H επένδυση στη μονάδα του Αιγίου αφορά την προσθήκη μιας νέας, υπερσύγχρονης γραμμής, που θα παράγει τις συσκευασίες Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ PET 500 ml, 330 ml ΑΥΡΑ Bloom και 750 ml Active Cap. Πρόκειται για την ταχύτερη γραμμή παραγωγής νερού του Ομίλου Coca-Cola HBC, με παραγωγική δυνατότητα 72.000 φιάλες/ώρα. Με τη νέα γραμμή επιτυγχάνεται, επίσης, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης που υπερβαίνει το 10% και προωθείται η συνολική μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνέπεια με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Coca-Cola Hellenic. Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε συνέχεια επενδύσεων 5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τριετία για την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων στη μονάδα του Αιγίου.

  ΠΙΝ

  ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

  Σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας, η Coca-Cola HBC επένδυσε 7 εκατ. ευρώ σε ένα μεγάλο έργο ICT, τον ανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της ΙΤ υποδομής που υποστηρίζει την εφαρμογή SAP Business Warehouse. 

  Η εταιρεία επέλεξε τον όμιλο ΟΤΕ, ο οποίος με απόλυτη επιτυχία υλοποίησε και παρέδωσε το έργο εντός χρονοδιαγράμματος, σε τέσσερις μήνες. Περιλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη, καθώς και την ομαλή μετάβαση από το παλιότερο SAP BWA, και έρχεται να συμπληρώσει την επένδυση του 2016 για το υπερσύγχρονο Data Center, φέρνοντας το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 48 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. 

  Σημειωτέον ότι το έργο υποστηρίζει από την Ελλάδα τις δραστηριότητες της Coca-Cola HBC σε 28 χώρες.

  Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ "YOUTH ΕMPOWERED"

  Σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης από απόσταση www.youthempowered.gr, που αποτελεί βασικό εργαλείο του προγράμματος "Youth Empowered" της εταιρείας. 

  Ουσιαστικά, οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν εργασία, με μια απλή εγγραφή στο www.youthempowered.gr, είναι σε θέση να αποκτήσουν με τη μορφή e-learnings προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας, καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης, ανεξαρτήτως κλάδου εξειδίκευσης. Μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος "Youth Empowered" είναι να προετοιμαστούν σωστά, μέχρι το 2020, 20.000 νέοι εκτός αγοράς εργασίας, για να διεκδικήσουν με επιτυχία ευκαιρίες απασχόλησης.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων