Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 15:30

  Όμιλος Fourlis: Ένας ισχυρός εμπορικός "παίκτης" με παρουσία σε πέντε χώρες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Ο Όμιλος FOURLIS, συνέχεια της εταιρείας που δημιούργησε το 1950 ο Αναστάσιος Φουρλής, εδώ και 67 χρόνια επενδύει στους εργαζομένους του, στην ποιότητα του χώρου εργασίας, στις καινοτόμες υποδομές, στις λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές. 

  Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών.

  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Ο Όμιλος είναι επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών από το 2008, αποδεικνύοντας και στην πράξη την προσήλωσή του στην υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα. 

  Είναι σημαντικό ότι ο Όμιλος FOURLIS παραμένει σταθερά ενεργός στην αναπτυξιακή διαδικασία, με ουσιαστική συμβολή στην ελληνική οικονομία.

  Η εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, η τακτική και δίκαιη αξιολόγησή του σε όλα τα επίπεδα καθώς και η προσήλωσή του στις αξίες του Ομίλου –την "Ακεραιότητα", τον "Αλληλοσεβασμό" και την "Αποτελεσματικότητα"– συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέσω των οποίων ο Όμιλος επιδιώκει να επιτυγχάνει τους στόχους του.

  Η είσοδος του Ομίλου σε αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως ο οικιακός εξοπλισμός και τα αθλητικά είδη, μέσω των σημάτων ΙΚΕΑ, Intersport, The Athlete’s Foot, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ο Όμιλος FOURLIS στο μέλλον. 
  Η εξωστρέφεια του Ομίλου βαίνει αυξητική διαχρονικά. Το 2016, το 36,2% του κύκλου εργασιών του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ 

  Ο Όμιλος FOURLIS στο εννεάμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συγκεκριμένα, το εννεάμηνο του 2017 οι πωλήσεις του ομίλου έφτασαν τα 313,7 εκατ. ευρώ. 

  intersport

  Πιο αναλυτικά, η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 207,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2017. Στο σκέλος της λιανικής αθλητικών ειδών (INTERSPORT) οι πωλήσεις έφτασαν την ίδια περίοδο τα 105,8 εκατ. ευρώ.

  Athletes' foot

  Σήμερα το δίκτυο λιανικής του Oμίλου αποτελείται από 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 7 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ (Ρόδος, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή και 2 στη Βουλγαρία). Τέλος, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΙΚΕΑ (e-commerce) είναι σε πλήρη λειτουργία και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία). Επιπλέον, λειτουργούν 114 καταστήματα ΙΝΤΕRSPORT (Ελλάδα 50, Ρουμανία 29, Τουρκία 24, Βουλγαρία 7 και Κύπρος 4) και 14 καταστήματα The Athlete’s Foot (Ελλάδα 12, Τουρκία 2).

  ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στον καταναλωτή, το 2008 δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, με στόχο τον συντονισμό των εταιρειών του Ομίλου σε πρωτοβουλίες και δράσεις στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας με γνώμονα τις Αξίες και τις Αρχές του Ομίλου.

  Έκτοτε, η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας λειτουργεί και αναπτύσσεται συνεχώς, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τρεις άξονες: τον σεβασμό στον Άνθρωπο, τη στήριξη της Κοινωνίας και την προστασία του Περιβάλλοντος.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος FOURLIS επιδιώκει να βρίσκεται σε διαρκή και στενή σύνδεση με τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, με τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά., ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνεται για τις ανάγκες τους, να τις κατανοεί και να τις αξιολογεί και να προχωρεί στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας που ανταποκρίνονται στις σημαντικότερες από αυτές.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων