Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 15:00

  Επενδύσεις μισού δισ. από τη Wind Ελλάς έως το 2020

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Eπενδύσεις που αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών έχει προγραμματίσει η WIND Ελλάς για την πενταετία. Το εντυπωσιακό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας αποσκοπεί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, στην παροχή περιεχομένου για τους συνδρομητές της, αλλά και στη διεύρυνση στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας. 

  Έχοντας ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η WIND ρίχνει το βάρος της στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, που, χάρη στις υπερ-υψηλές ταχύτητες που προσφέρουν στη σύνδεση με το Διαδίκτυο, αλλάζουν εντυπωσιακά τόσο τις συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης όσο και τους όρους της επιχειρηματικότητας. 

  Το επενδυτικό πρόγραμμά της ξεδιπλώνεται ήδη σε δύο βασικούς πυλώνες, το δίκτυο νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας 4G & 4G+ και τα δίκτυα νέας γενιάς στη σταθερή τηλεφωνία, όπως το VDSL και οι οπτικές ίνες μέχρι τα κτίρια (FTTx). 

  Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σημεία της επενδυτικής στρατηγικής εντάσσονται και τα σχέδια της WIND να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες quad play, που περιλαμβάνουν (εκτός της κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσιών Internet) και περιεχόμενο, καθώς η διεθνής τάση των οικιακών χρηστών είναι να λαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας από έναν πάροχο.​

  WIND Fiber

  Προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών της WIND, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα, ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική, που θα συνεχιστεί εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στη Λάρισα. 

  Wind Fiber

  Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Οι υπηρεσίες WIND Fiber είναι διαθέσιμες σε 800.000 γραμμές σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας για πρώτη φορά σταθερές ταχύτητες 100 & 200 Mbps. Έχοντας προχωρήσει πρώτη σε κατασκευή και λειτουργία πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών ήδη από τα μέσα του 2017, η WIND ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου δικτύου της στις γεωγραφικές περιοχές αμέσως μετά τη σχετική έγκριση της ΕΕΤΤ και σήμερα γίνεται ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος που δίνει υπηρεσίες χονδρικής στη χώρα μας, καθώς επίσης και ο πρώτος πάροχος που δίνει υπηρεσίες FTTH στη χώρα. "Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία του οργανισμού μας ώστε να μην πάει καμία μέρα χαμένη μετά από την έγκριση των πλάνων μας. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε υπηρεσίες χονδρικής από το δικό μας δίκτυο οπτικών ινών σε όποιον πάροχο μας το ζητήσει. Γυρίζουμε σελίδα στην αγορά της σταθερής, πρακτικά και συμβολικά", σημείωσε ο κ. Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και Εταιρικών Πελατών.

  ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟ ΤΗ WIND

  Ένα νέο τηλεοπτικό προϊόν, που θα ξεχωρίζει τόσο για τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά όσο και για το περιεχόμενό του, πρόκειται να λανσάρει η WIND στις αρχές του 2018. Η τηλεόραση της WIND θα είναι ipTV, που σημαίνει ότι το περιεχόμενο θα μεταδίδεται μέσω του δικτύου Internet της εταιρείας και όχι δορυφορικά. 

  Zappware

  Η WIND έχει προμηθευτεί την τεχνολογική λύση για την πλατφόρμα της από την εταιρεία Zappware, που ιδρύθηκε το 2001 και συνδυάζει δημιουργικότητα και τεχνολογία σε δυναμικές ψηφιακές λύσεις τηλεόρασης για παρόχους ψυχαγωγίας. Το πετυχημένο και βραβευμένο λογισμικό της εξυπηρετεί εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο, ώστε να προσφέρει μια εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία σε τηλεόραση, smartphones, tablets και PC. Αν και το πλήρες πλάνο της εταιρείας για το ολοκληρωμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο θα ανακοινωθεί προσεχώς, η εταιρεία παρουσίασε ήδη μια συμφωνία που σηματοδοτεί την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του περιεχομένου που θα διατίθεται από τη νέα της πλατφόρμα. Αναλυτικότερα, η WIND υπέγραψε συμφωνία με τη Forthnet μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση σε επίπεδο χονδρικής στο αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών Novasports. 

  Στο πλαίσιο αυτό, η τηλεοπτική πλατφόρμα της WIND θα φιλοξενεί τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, τους αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στον χώρο του μπάσκετ, της EuroLeague, και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα από όλον τον κόσμο. 

  "Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική τηλεοπτική εμπειρία τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και περιεχομένου. Για τον σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους παρόχους, όπως η Zappware. Η κορυφαίας τεχνολογίας λύση που έχουμε επιλέξει και η οποία βασίζεται στο cloud είναι απλή στη χρήση, διασκεδαστική και εξατομικευμένη. Είναι μιας υψηλής τεχνολογίας λύση, που, μαζί με το περιεχόμενο που θα εξασφαλίσει η WIND, θα προσφέρει έναν νέο τρόπο διασκέδασης για τους πελάτες μας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ή το είδος της συσκευής που χρησιμοποιούν", δήλωσε ο Χέρμαν Riedl, Chief Strategy & Digital Transformation Officer της WIND Ελλάς.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων