Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 14:30

  Elvalhalcor - ΕΛΚΑ - ΣΩΛΚ - ΣΙΔΕΝΟΡ: Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Bασικός κανόνας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στη βαριά βιομηχανία είναι η διαρκής επένδυση στην καινοτομία, τη νέα τεχνολογία, αλλά και σε λύσεις που απαντούν στις ανάγκες της αγοράς. Και μπορεί για τους ανθρώπους της παραγωγής η λέξη "επενδύσεις" να είναι ταυτόσημη με την επιβίωση σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στο οποίο τα ελληνικά εργοστάσια ανταγωνίζονται μονάδες από όλο τον κόσμο, εντούτοις οι ELVALHALCOR, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και ΣΙΔΕΝΟΡ επενδύουν συνεχώς και προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στη διεθνή αγορά.

  ELVALHALCOR: Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΑΔΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΥ 

  Τον Δεκέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της εισηγμένης ΧΑΛΚΟΡ με τη μη εισηγμένη ΕΛΒΑΛ, με τη δημιουργία της νέας εταιρίας ELVALHALCOR. Η νέα εταιρική οντότητα που δημιουργήθηκε έχει ισχυρή βάση, που την κατατάσσει στους μεγαλύτερους βιομηχανικούς παραγωγούς του κλάδου του αλουμινίου και του χαλκού. Η ELVALHALCOR διαθέτει πάνω από 80 έτη εμπειρία και τεχνογνωσία, ισχυρή παραγωγική βάση με 12 εργοστασιακές μονάδες, εμπορική παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, καθώς και εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη οικονομική εμβέλεια που έχει πλέον η νέα εταιρία καθιστά ευχερέστερη την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές αγορές, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και της έρευνας της ΕΛΒΑΛ και της ΧΑΛΚΟΡ θα συμβάλει στην παροχή ευρύτερου φάσματος και μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας προϊόντων και λύσεων. Παράλληλα, με τη συγχώνευση δημιουργούνται συνέργειες και οικονομίες κλίμακας σε τομείς όπως το δίκτυο πωλήσεων, η έρευνα και ανάπτυξη, η τεχνολογία, οι προμήθειες και οι υποδομές. Με τη νέα εταιρική οντότητα ανοίγει δρόμος για περαιτέρω δραστηριοποίηση σε κλάδους με μεγάλη ανάπτυξη, όπως η πράσινη οικονομία, οι μεταφορές (οδικές, θαλάσσιες και σιδηροδρομικές) και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  Η ΕΛΒΑΛ επεξεργάζεται, παράγει και διαθέτει στην αγορά λύσεις και προϊόντα έλασης αλουμινίου για χρήση σε ποικίλες και απαιτητικές εφαρμογές. Η ΕΛΒΑΛ σήμερα, με εμπειρία πενήντα ετών στον κλάδο του αλουμινίου, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του κλάδου στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Τα προϊόντα της εξυπηρετούν διάφορους κλάδους, όπως:

  - Μεταφορές 
  - Συσκευασία 
  - Δόμηση και κατασκευές
  - Ενέργεια και δίκτυα
  - Οικιακές συσκευές
  - Θέρμανση, εξαερισμός, κλιματισμός. Επενδύοντας σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη και χάρη σε ένα εδραιωμένο παγκόσμιο δίκτυο, η ΕΛΒΑΛ προσφέρει αξιόπιστες, καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις, που πληρούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις διεθνών πελατών.

  Μεταξύ των πελατών της ΕΛΒΑΛ συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, κορυφαία ναυπηγεία, διεθνείς βιομηχανικοί όμιλοι και κατασκευαστικές εταιρίες. Οι διαρκείς επενδύσεις, που έχουν μετατρέψει τα Οινόφυτα σε ένα διεθνές κέντρο παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων αλουμινίου, έχουν αυξήσει την ετήσια δυναμικότητα σε πάνω από 270.000 τόνους. 

  Η ΧΑΛΚΟΡ είναι ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά σωλήνων χαλκού και ο αποκλειστικός παραγωγός σωλήνων χαλκού στην Ελλάδα. Διαθέτει δυναμική εμπορική παρουσία στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε πάνω από 58 χώρες. 

  Η ΧΑΛΚΟΡ προσφέρει καινοτόμες λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών της διεθνώς, σε τομείς όπως δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης, υδραυλικά συστήματα, συστήματα θέρμανσης, συστήματα κλιματισμού και ψύξης (HVAC&R) (θέρμανσης, αερισμού, κλιματισμού και ψύξης), δίκτυα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιομηχανικές εφαρμογές. Η ΧΑΛΚΟΡ διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες προηγμένης τεχνολογίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, οι οποίες διακρίνονται για τη δυνατότητά τους να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις.​

  ΠΙΝ

  ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

  Η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, θυγατρικές της CENERGY HOLDINGS με έδρα το Βέλγιο, παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους κλάδους της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των κατασκευών. Με παγκόσμια εμπειρία στην υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας και εστιάζοντας δυναμικά στην ικανοποίηση των πελατών, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ θεωρούνται κορυφαίες στους αντίστοιχους κλάδους τους. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, παράγοντας καλώδια για διάφορους κλάδους, όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ΑΠΕ, μεταφορά και διανομή ενέργειας, κατασκευές και τηλεπικοινωνίες. Η θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, FULGOR, παράγει υποβρύχια καλώδια (μέσης έως υπερυψηλής τάσης), υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών, σύνθετα καλώδια, καλώδια ειδικής χρήσης, καθώς και σύρματα και ράβδους χαλκού και αλουμινίου. Η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. είναι κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων δοκών.

  Ήδη τα αποτελέσματα σε επίπεδο παραγγελιών και νέων έργων είναι ορατά: η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ προμήθευσε το μεγαλύτερο μέρος των σωλήνων για το εμβληματικό έργο του αγωγού TAP, την ίδια στιγμή που η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικούς προμηθευτές καλωδίων για την υποβρύχια διασύνδεση των μεγαλύτερων υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Βόρειας Θάλασσας. Στους πελάτες των εταιρειών της περιλαμβάνονται ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος της Γερμανίας TenneT, της Δανίας Energinet.dk, η κορυφαία εταιρεία πράσινης ενέργειας στον κόσμο Enel Green Power, ενώ με σωλήνες που θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Θίσβης θα συνδεθούν με τις ακτές τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Αν. Μεσογείου.

  Στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ και τη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ την τελευταία 5ετία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Στη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ οι επενδύσεις πάνω από 80 εκατ. ευρώ την τελευταία 5ετία κατά κύριο λόγο αφορούν την εγκατάσταση νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών παραγωγής σωλήνων υψηλής αντοχής για υποθαλάσσιους και χερσαίους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου. 

  Στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, μετά την απόκτηση της FULGOR το 2011, ξεκίνησαν εκτεταμένες επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ, ώστε η βιομηχανία να μπορεί να παράγει υποβρύχια καλώδια υπερυψηλής τάσης, ενώ για αυτόν τον σκοπό υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με τον ιαπωνικό κολοσσό Viscas.

  ΣΙΔΕΝΟΡ: ΝEΑ ΕΠΟΧH 

  Σε νέα εποχή, ωστόσο, έχει εισέλθει και ο κλάδος του χάλυβα, ο οποίος, παρά τα ΠΙΝπροβλήματα της εσωτερικής αγοράς και της καθίζησης της εγχώριας ζήτησης, έχει καταφέρει ένα turnaround, ενισχύοντας την παραγωγικότητα όλων των εργοστασίων παραγωγής. Και στον κλάδο χάλυβα υλοποιήθηκαν πρωτοποριακές επενδύσεις, όπως η εγκατάσταση επαγωγικών φούρνων, ενώ επανασχεδιάστηκε η παραγωγή στα εργοστάσια του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ. Ταυτόχρονα, θετική επίδραση είχε για τον κλάδο η εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας, το οποίο συνετέλεσε στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Ο κλάδος του χάλυβα πανευρωπαϊκά αναμένεται να τονωθεί στο πλαίσιο της πολιτικής antidumping που εγκαινίασε η Ε.Ε. για τα κινεζικά προϊόντα.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων