Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 14:00

  H Vodafone καταλύτης στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με σημαντικές καινοτομίες, που αλλάζουν τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και με επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, κλείνει το 2017 η Vodafone Ελλάδας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο και τη στρατηγική της ως καταλύτη της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 

  Η Vodafone ενισχύει τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της στα δίκτυα νέας γενιάς, τη συνδρομητική τηλεόραση και το Internet of Things, υλοποιώντας τον στρατηγικό της στόχο για την παροχή των πιο σύγχρονων, συνολικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας προς τους οικιακούς και εταιρικούς πελάτες. 

  Η VODAFONE ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

  Με ορίζοντα έως το 2020, η Vodafone Ελλάδας προχωρεί στη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς, η οποία έχει ολοκληρωθεί σε Φρεαττύδα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι και Γηροκομείο και συνεχίζεται μέσα στους επόμενους μήνες με την υλοποίηση δικτύων FTTH και FTTC/Vectoring σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων και της Βέροιας.

  Μάλιστα, η πρώτη περιοχή στην οποία θα ολοκληρωθεί δίκτυο FTTH σε μεγάλη κλίμακα στην ελληνική ιστορία είναι ο Βύρωνας, όπου θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες η πρόσβαση και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, καθώς και η κάθετη υλοποίηση στα κτίρια, μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη. 

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, η Vodafone έχει ξεκινήσει τη διάθεση υπηρεσιών νέας γενιάς πανελλαδικά. 

  Το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone, το οποίο έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, υπάχθηκε πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) στο καθεστώς "Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων" (fast track), γεγονός που επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία που έχουν τα δίκτυα νέας γενιάς –και οι αντίστοιχες επενδύσεις– για τη χώρα.

  Η VODAFONE ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

  Η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στη συνδρομητική τηλεόραση, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της για την παροχή συνολικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. 

  Με την πρόσφατη εμπορική συμφωνία για τη διανομή των καναλιών Novasports, η Vodafone "ξεκλείδωσε" μια ολόκληρη αγορά και έδωσε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. 

  Ήδη, το Vodafone TV διαθέτει τον μεγαλύτερο On Demand κατάλογο στην Ελλάδα, ενώ η υλοποίηση των δικτύων νέας γενιάς θα έχει καταλυτική επίδραση στην περαιτέρω εξάπλωση της συνδρομητικής IPTV. 

  Επίσης, τους επόμενους μήνες η Vodafone θα εγκαινιάσει μια νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, η οποία θα δώσει καινούργιες δυνατότητες στο Vodafone TV, καθώς θα έχει χαρακτήρα over-the-top (OTT), θα παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες ανεξαρτήτως δικτύων και συσκευών και θα προσφέρει ευελιξία, σύγχρονες τεχνολογίες και περιεχόμενο που συναρπάζει. 

  H VODAFONE ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ 

  Η Vodafone επενδύει και παρέχει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες Internet of Things, το οποίο αποτελεί ένα κορυφαίο εργαλείο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, καθώς υπόσχεται αυξημένη ανταγωνιστικότητα, βελτιωμένη λειτουργία και μείωση του λειτουργικού κόστους. Η Vodafone πρωτοπορεί διεθνώς στο IoT και χαρακτηρίζεται ως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ΙοΤ από διεθνείς αναλυτές, όπως η Gartner και η Analysys Mason, έχοντας ξεπεράσει τις 54 εκατ. συνδέσεις ΙοΤ σε όλο τον κόσμο. 

  Στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της Zelitron, η Vodafone αναπτύσσει και σχεδιάζει λύσεις IoT που διοχετεύονται στην εθνική αγορά, αλλά και εξάγονται διεθνώς από τον όμιλο Vodafone. Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει την ετοιμότητά της να προσφέρει NB-IoT υπηρεσίες στους πελάτες της, καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες. Η τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ θεωρείται πρωτοποριακή, καθώς επιτυγχάνει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, που συνεπάγεται σημαντικά χαμηλότερο κόστος και εξοικονόμηση ενέργειας. Θεωρείται ιδεώδης για την από απόσταση διαχείριση πόρων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, και μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης και να δημιουργήσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Οι έξυπνοι μετρητές, οι έξυπνοι κάδοι, η παρακολούθηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας και η γεωργία ακριβείας είναι λίγες μόνο από τις εφαρμογές του NB-IoT.

  ΜπρουμίδηςΟ κ. Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: "H Vodafone λειτουργεί ως καταλύτης στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας. Με σημαντικές καινοτομίες, αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, επενδύοντας στις καλύτερες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση της χώρας στην κοινωνία των Gigabit. Είμαστε αισιόδοξοι για το 2018 και εκφράζουμε τη βαθιά πεποίθηση του Oμίλου Vodafone ότι η τεχνολογία θα συμβάλει σε ένα καλύτερο μέλλον. Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής, με την τεχνολογία να υπόσχεται νέες δυνατότητες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, χάρη στα δίκτυα νέας γενιάς και τη δύναμη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η Vodafone θα σταθεί αρωγός της κοινωνίας σε αυτήν τη μετάβαση".

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων