Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιαν-2018 12:13

  Όμιλος Εταιρειών Olympia: Ισχυρή ανάπτυξη εντός και εκτός Ελλάδος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όμιλος Εταιρειών Olympia είναι ένας ελληνικός όμιλος εταιρειών που μετρά ήδη τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Η πολυσχιδής δραστηριότητά του καλύπτει το λιανικό εμπόριο, τη βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες, τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας, το Business Cloud Software, καθώς και τον κλάδο του consumer finance. Παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία του επιχειρείν, συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην οικονομία της χώρας, "χτίζοντας" γέφυρες με το παρόν και το μέλλον.

  Σήμερα ο Όμιλος Olympia αριθμεί 9 εταιρείες σε 6 χώρες, οι οποίες απασχολούν συνολικά 5.800 εργαζομένους και επηρεάζουν περισσότερες από 8.500 έμμεσες θέσεις εργασίας. Εκτός από την πολυετή δραστηριότητα στην Ελλάδα, τα τελευταία 20 χρόνια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

  Με μοντέρνο management, η διοίκηση του ομίλου πρεσβεύει την επιχειρηματική αυτονομία και εφαρμόζει το μοντέλο της Μακροδιοίκησης σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του.

   

  PUBLIC 

  Τα καταστήματα Public είναι σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας στην ελληνική αγορά, με 54 φυσικά και 2 online καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, αντίστοιχα. Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2005, με το πρώτο κατάστημα Public στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και 50 εργαζομένους. Σήμερα απασχολούν 1.700 εργαζομένους σε όλα τα καταστήματα ανά την Ελλάδα. Η Public είναι από τις πιο αγαπητές μάρκες στην ελληνική αγορά, καθώς προσφέρει μοναδικό συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών, υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, όπως επίσης διαφοροποιημένη εμπειρία και εκπαίδευση μέσα από τις 1.000 δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο.

  Sunlight

  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT S.A.

  Η Συστήματα SUNLIGHT δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Εξάγει το 84% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα διατηρεί ηγετική θέση σε μερικές από τις πιο απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, όπως τη Γερμανία, αγορά στην οποία κατέχει μερίδιο 20%. Το 2016 κατάφερε να καταγράψει ακόμα μία χρονιά ενισχυμένης κερδοφορίας, δίνοντας έμφαση στις εξαγωγές, αλλά και στην αξιοποίηση πρώτων υλών από τη μονάδα ανακύκλωσης SUNLIGHT Recycling στην Κομοτηνή.

  SUNLIGHT RECYCLING

  Η SUNLIGHT Recycling αποτελεί τον βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της Συστήματα SUNLIGHT. Με επένδυση που ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ, στην Κομοτηνή διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου-οξέος, ενώ οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί εξασφαλίζουν την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωση, κάνοντας πράξη το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.​

  WESTNET 

  Η Westnet αποτελεί συνώνυμο της διανομής κι αντιπροσώπευσης προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με διεθνείς συνεργασίες που φέρνουν στην αγορά τα πιο σύγχρονα προϊόντα από τον χώρο της πληροφορικής, των tablets, των smartphones, των τηλεοράσεων, των φωτογραφικών μηχανών, των αξεσουάρ και του gaming, έχει κατακτήσει σημαντικά μερίδια στη διανομή προϊόντων τεχνολογίας. 

  SOFTONE 

  Η SoftOne θεωρείται ως μια από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης υπηρεσιών και προϊόντων business cloud λογισμικού στην Ελλάδα. Μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται, ακόμα, σε Κύπρο και Ρουμανία. 

  METIS 

  Η Metis - Cyberspace Technology προσφέρει από το 2016 εξειδίκευση στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του IoT, του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης για τις ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. 

   

  Play

  PLAY 

  Η PLAY αποτελεί την εταιρεία-ηγέτη στον κλάδο τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας, με μερίδιο που προσεγγίζει το 30% της αγοράς και πελατειακή βάση που υπερβαίνει τους 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Τον Ιούλιο του 2017 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση 2,2 δισ. ευρώ.

  AASA 

  Η AASA είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη FinTech εταιρεία, με παρουσία στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη. Χορηγεί δάνεια σε ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και Big Data. 

  Tollerton 

  Η Tollerton Investments Ltd είναι εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών, η οποία ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2006 και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων