Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιαν-2018 12:12

  Διαφοροποίηση και εξωστρέφεια χαρακτηρίζουν τον όμιλο Ελλάκτωρ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που άγγιξε το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς τα 930 εκατομμύρια ευρώ και ανεκτέλεστο ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ο Ελλάκτωρ αποτελεί έναν κορυφαίο περιφερειακό όμιλο στους τοµείς της κατασκευής, των παραχωρήσεων, των υπηρεσιών περιβάλλοντος και ενέργειας, µε την παραγωγή ποιοτικών έργων και υπηρεσιών. 

  Ο όμιλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο μέσω της 100% θυγατρικής Άκτωρ, ηγείται του τομέα των παραχωρήσεων μέσω της 100% θυγατρικής Άκτωρ Παραχωρήσεις και κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση απορριμμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω της Ηλέκτωρ. Στην ενέργεια, μέσω των εταιρειών ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος και Elpedison, διαθέτει πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η εταιρεία REDS, που ελέγχει με 55,46% ο όμιλος Ελλάκτωρ, διαθέτει ισχυρή παρουσία στην αγορά ακινήτων. Οι υπόλοιπες συμμετοχές του ομίλου περιλαμβάνουν το Καζίνο Πάρνηθας (15,3%).

  ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

  Εφόδια του οµίλου για την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων είναι η µακρόχρονη εµπειρία και η άρτια τεχνογνωσία στους τοµείς δραστηριοποίησής του, η καινοτοµία, το ικανό και εξειδικευµένο ανθρώπινο δυναµικό και η εµπιστοσύνη που απολαµβάνει από τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους µετόχους. Η μακροχρόνια εμπειρία του αντανακλάται στα σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα που έχει υλοποιήσει, τα έργα υποδομών και τα βιομηχανικά έργα.

  Ενδεικτικά:

  * Οι σύγχρονες κτιριακές αναπτύξεις περιλαμβάνουν το εμπορικό κέντρο Smart Park στη Γυαλού, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), το Πολιτιστικό Κέντρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, τον χώρο στάθμευσης του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 Θεσσαλονίκης και τη μονάδα Cargo των υπηρεσιών της Qatar Aviation στον νέο διεθνή αερολιμένα της Ντόχα.

  * Στις υποδομές ανήκουν μεγάλα οδικά έργα και αυτοκινητόδρομοι, όπως η Αττική Οδός, η γέφυρα στο τμήμα Άραχθος-Περιστέρι στην Εγνατία Οδό, μέσα σταθερής τροχιάς, όπως η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό, έργα ΟΣΕ στο τμήμα Κακιάς Σκάλας, οι σήραγγες στο τμήμα Μέτσοβο-Παναγιά της Εγνατίας Οδού και ο κύριος Συλλεκτήρας Ομβρίων της Αττικής Οδού, συνολικού μήκους 1.450 μ., που αποτελεί τον άμεσο αποδέκτη όλων των έργων συλλογής ομβρίων της περιοχής ανάντη της Αττικής Οδού, του Δήμου Αχαρνών.

  * Τα βιομηχανικά έργα περιλαμβάνουν το Κέντρο Ελέγχου των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, την επέκταση και αυτοματοποίηση σταθμών εφοδιασμού στα Ελληνικά Διυλιστήρια, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σηράγγων του κέντρου ελέγχου και διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, τις ηλεκτρολογικές και οργανολογικές εργασίες πεδίου για το έργο αναβάθμισης υφιστάμενου διυλιστηρίου Ελευσίνας, Ελληνικά Πετρέλαια, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των επεκτάσεων του Μετρό Αθήνας, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σηράγγων Κακιάς Σκάλας. Στη λίστα προστίθεται και ο μεγαλύτερος σε ευρωπαϊκό επίπεδο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιοαέριο χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

  ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

  Το 55% του Ελλάκτωρ προέρχεται από το εξωτερικό, με τον όμιλο να πετυχαίνει το στοίχημα της διεθνοποίησης της δραστηριότητάς του. Ο όµιλος, εκτός της Ελλάδας, δραστηριοποιείται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, και συγκεκριµένα στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Οµάν, την Ιορδανία, καθώς επίσης και στη Γερµανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Ρουµανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓ∆Μ, τη Ρωσία, το Ηνωµένο Βασίλειο, το Καµερούν, την Αιθιοπία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Χιλή, τη ∆οµινικανή ∆ηµοκρατία και τον Παναµά.

  Ένα από τα τελευταία έργα για τα οποία έχει επιλεγεί αφορά τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τμήματος Ilteu-Gurasada στη Ρουμανία, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 320 εκατ. ευρώ. Η αναλογία που αντιστοιχεί στην Άκτωρ, που συμμετέχει στην κοινοπραξία με τη γαλλική Alstom και τη ρουμανική Arcada, είναι 160 εκατ. ευρώ.

  pin

  ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  Η Ηλέκτωρ, θυγατρική κατά 94,4% του ομίλου Ελλάκτωρ, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στη διαχείριση απορριμμάτων και στην παραγωγή ενέργειας από την επεξεργασία απορριμμάτων στην Ελλάδα:

  * Διαθέτει τεχνογνωσία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και αποτεφρωτήρων.
  * Κατέχει παγκοσμίως αναγνωρισμένες ευρεσιτεχνίες για τη μηχανική βιολογική επεξεργασία.
  * Διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη εγκατάσταση συμπαραγωγής με καύσιμο βιοαέριο (25 MW).
  * Κατασκεύασε και λειτουργεί το πρώτο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα στη διαχείριση απορριμμάτων.

  Με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη στο εξωτερικό, η εταιρεία έχει υλοποιήσει στη Βουλγαρία το μεγαλύτερο εργοστάσιο βιολογικής επεξεργασίας στην Ευρώπη (410 κιλοτόνοι/έτος) και διαθέτει σημαντική δραστηριότητα στην Κροατία, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων