Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιαν-2018 18:44

  Όμιλος ΟΤΕ: Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και των επιχειρήσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τεχνολογία αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα, αλλάζοντας τα πάντα: τον τρόπο που ζούμε, δουλεύουμε και επικοινωνούμε. Στη νέα ψηφιακή εποχή όλα γίνονται απλούστερα, ταχύτερα και φθηνότερα. Η ανάγκη για τη χώρα και τις επιχειρήσεις να χειριστούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και να μπουν σε τροχιά ψηφιακής ανάπτυξης είναι επιτακτική. 

  Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η νέα ψηφιακή εποχή, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά στους δύο σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και των επιχειρήσεων: στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και στις προηγμένες λύσεις ICT.

  COSMOTE FIBER: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

  Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού, μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, έχει εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) νέες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

  Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις του, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Το COSMOTE Fiber, με μήκος διαδρομής 43.000 χλμ., δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ταχύτητες Internet έως 200 Mbps και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών. Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα αυτή θα έχουν περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

  Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι και την επιχείρηση, μέσω της τεχνολογίας Fiber to the Home. Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει εντός του 2018 στη δημιουργία δικτύου αρχιτεκτονικής Fiber-to-the Home σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ MOBILE INTERNET 

  Το δίκτυο COSMOTE 4G καλύπτει σήμερα το 97% του πληθυσμού της χώρας, παραμένοντας Νο 1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ενώ η αντίστοιχη κάλυψη του δικτύου 4G+ έχει φτάσει ήδη το 90%.  

  Η υπεροχή του δικτύου COSMOTE κινητής επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με το βραβείο "Greece’s Fastest Mobile Network 2017", της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας μετρήσεων OOKLA. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα, το δίκτυο κινητής της εταιρείας είναι ταχύτερο κατά 70% σε επίδοση download και κατά 30% σε upload από τον δεύτερο πάροχο. Αντίστοιχα, η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications απένειμε για τρίτη συνεχή χρονιά στην COSMOTE την πιστοποίηση "Best in Test", για τις καλύτερες υπηρεσίες φωνής και Mobile Internet στην Ελλάδα.

  Στόχος για το 2018 είναι το δίκτυο COSMOTE κινητής να προσφέρει κάλυψη 4G παντού, ακόμη και στις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ προετοιμάζεται για το 5G, που αποτελεί το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, αποκτώντας τεχνογνωσία με τη συμμετοχή του σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα 5G. Πρόσφατα, μάλιστα, η COSMOTE παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα live demo της τεχνολογίας 5G, όπου πέτυχε ταχύτητες 4,5 Gbps.

  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  ΠΙΝΠέρα από τη δημιουργία των υποδομών του μέλλοντος, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή, προσφέροντας προηγμένες επιχειρηματικές λύσεις. Οι λύσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις "από μέσα", ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος, βοηθώντας τες να κερδίσουν το "στοίχημα" της νέας ψηφιακής εποχής.​
  ΠΙΝΈχοντας υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα και σύνθετα έργα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αποδείξει πως διαθέτει το μέγεθος και την τεχνογνωσία να συμβάλλει ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε οργανισμού. Αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν καινοτόμες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).

  ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Παρά το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε ανθεκτικότητα και το 2016, διατηρώντας την υγιή οικονομική του θέση. Ανακοίνωσε κύκλο εργασιών περίπου 4 δισ. ευρώ και η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε στα 1.320,9 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA στο 33,8%. Επιπλέον, την τελευταία εξαετία ο Όμιλος υλοποίησε ένα πολύπλευρο πλάνο εξορθολογισμού των δανειακών του υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού δανεισμού κατά πάνω από 80%.

  Για το γ’ τρίμηνο του 2017 ο Όμιλος ανακοίνωσε οριακή μείωση εσόδων, αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA και του περιθωρίου στην Ελλάδα και αναθεώρηση προς τα επάνω των επενδύσεων για το 2017 για την επιτάχυνση της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς. 

  Το 2018 ο Όμιλος θα διατηρήσει την επιτάχυνση των επενδύσεων για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και υπηρεσιών FTTC, 4G και 4G+, που ανοίγουν τον δρόμο για το ψηφιακό μέλλον της χώρας και ενισχύουν την εμπειρία των πελατών.

  ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

  Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, ο Όμιλος ΟΤΕ επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Προϋπόθεση για να το πετύχει είναι το υπεύθυνο επιχειρείν. Το 2016 ο Όμιλος ΟΤΕ συνέχισε τις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας τη θετική του επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Επιπλέον, προσέφερε πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς (στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδιών, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, τοπικών κοινωνιών, πολιτισμού και αθλητισμού).

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων